Akeeba en Phoca Gallery Joomla 2.5.9

Hier kun je vragen stellen over de nieuwste Joomla 2.5 ontwikkelingen en ondervonden problemen melden. (nb: gebruikers van Joomla 1.7 & 1.6 wordt aangeraden te upgraden naar 2.5)
Locked
chana42
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Thu Apr 03, 2014 10:07 pm

Akeeba en Phoca Gallery Joomla 2.5.9

Post by chana42 » Mon May 19, 2014 8:13 pm

De website van het NTSV vzw (Nederlandstalig Scrabbleverbond) is nu opgebouwd met Joomla 2.5.9 en actief op het net. Om te leren werken met het maken van en beheren van een Joomlasite werd een map Joomla geïnstalleerd onder de oude website. Zo kon ik rustig alles uitzoeken en opbouwen. De oude website die toen nog actief was was te zien onder http://www.ntsv.net. De Joomlasite kon ik bekijken en aan werken via http://www.ntsv.net/Joomla/. Om foto's te bekijken heb ik het component Phoco Gallery versie 3.2.1 gedownload en geïnstalleerd. Deze werkte perfect: zie op de site http://www.ntsv.net het item fotorarchief in de linkerkolom. Ook het component Akeeba heb ik geïnstalleerd om backups te kunnen maken. Werkte ook perfect. Begin vorige week werd de Joomlasite naar de oppervlakte gebracht en werd de oude website verwijderd.
De URL van de website bleef dezelfde. De Joomlasite werd dus http://www.ntsv.net i.p.v. http://www.ntsv.net/Joomla.

Sindsdien heb ik 2 problemen:
1) Akeeba werkt niet meer, is ondertussen verwijderd via extensies beheren en de ftp-zijde waarheen ik bestanden upload. Aan die kant staat nog een mapje Joomla met 2 mapjes die verband houden met Akeeba en aan de server heb ik gevraagd om deze map te verwijderen, daar dit niet door mij lukt. Alle mappen die verband houden met Akeeba en die in de Joomlamap stonden, staan nu aan de oppervlakte. Akeeba terug installeren lukt nog altijd niet, ik krijg de melding bestand verplaatsen lukt niet. Ook een andere versie installeren lukt niet. De versie die ik ingeïnstalleerd had was: akeeba 3.6.12.
Wat moet ik doen om Akeeba terug te kunnen installeren? Alle akeeba-bestanden verwijderen aan de zijde van de computer?

2) Phoca Gallery: ik kan nu subcategorie aanmaken onder de hoofdcategorie en die map is zichtbaar onder fotoarchief maar ik kan er geen foto's naar uploaden. Dit weekend is er een scrabbletoernooi geweest en de foto's wou ik zoals voordien met phoca gallery publiceren. De map NTSV-IC Aarschot 2014 zie je maar is leeg. Toen de Joomlasite nog verborgen zat onder de vorige site en ik wou foto's uploaden van mijn computer naar de site via coreftp dan werden thumbnails voor die map aangemaakt en kon ik via meerdere afbeeldingen de map selecteren, uploaden en dan werden de thumbnails aangemaakt. Die selecteerde ik dan om op te slaan in de pas aangemaakte map. Dit zou in dit geval foto's interclubs en kampioenschappen - NTSV-IC Aarschot 2014 geweest zijn. Maar als ik nu foto's wil uploaden zowel 1 foto als meerdere toevoegen krijg ik een foutmelding: miniatuurafbeelding maken: fout. Foutbericht: Fout tijdens aanmaken miniatuur (ThumbnailExists). Bij meerdere toevoegen stond telkens kan bestand niet verplaatsen. Hoe kan ik dit oplossen zodat ik de foto's terug in de map kan plaatsen en ze zichtbaar zijn op de site?

Locked

Return to “Joomla! 2.5”