Page 1 of 1

van joomla2.5 naar joomla 3 hoe

Posted: Wed Sep 26, 2018 7:37 am
by monimoni
Hallo , ik zie net dat ik joomla 2.5 naar joomla 3 mag omzetten. Hoe doe je dit?

bedankt.

Re: van joomla2.5 naar joomla 3 hoe

Posted: Wed Sep 26, 2018 2:27 pm
by waarnemer
Je moet eerste weten of je hosting kan worden geupgrade naar een nieuwere PHP versie. Vaak wel. Bij veel hosting partijen is dat een keuze in de admin van je hosting abonnement.

Uit je andere posts begrijp ik dat je nu PHP 5.6 hebt met een Joomla 2.5 site.
Je wilt naar 3.8.x op PHP 7.x.

Mijn "veilige" stappen voor upgrade laat ik via een development server gaan die ook meer dan één PHP versies beschikbaar heeft.

Op die development server gebruik ik een kopie van de te up daten site volgens https://docs.joomla.org/Joomla_2.5_to_3 ... _Migration

Meestal is de beperking de template (design) en extensies. Het kan voorkomen dat een extensie ontwikkelaar is gestopt te ontwikkelen voor Joomla 3.x. Alternatieve extensies zijn er op zich genoeg in de Extensions list.
https://extensions.joomla.org/
De templates zijn weer een verhaal op zich. Je kunt geluk hebben dat een template nog steeds werkt of slechts minimale aanpassingen nodig heeft (voor Joomla, maar vaker voor de PHP versie). Je kunt ook meer pech hebben en het template moet opnieuw geschreven worden. Voor sommige oude sites die nog niet geschikt zijn voor mobiel vaak toch het geval)

Als dan de kopie is geupdate en werkt dan verhoog ik de PHP versie waarop het draait. Werkt het dan nog dan zijn we blij! En kan het op de server worden geplaatst van de hosting partij. MET de nieuwe PHP versie natuurlijk.

Dit in een note(n)dop...

Re: van joomla2.5 naar joomla 3 hoe

Posted: Tue Oct 23, 2018 1:25 pm
by monimoni
Ik heb de update gevonden op de administratorgedeelte. Nu aan het updaten. Nu vraagt men om e-mail adres. Ik krijg als reactie dat ie het e-mail adres niet kent. help.

Re: van joomla2.5 naar joomla 3 hoe

Posted: Tue Oct 23, 2018 1:58 pm
by monimoni
O, het hoeft al niet meer. Ik ben eruit gekomen. bedankt.