Page 1 of 1

Gebruiker kan niet inloggen!

Posted: Fri Aug 23, 2013 10:43 am
by nieuwsmag
Hallo,

Ik heb mijn website gemigreerd van 1.5 naar 2.5 nu heb ik voor een gebruiker een uitgeklede beheeromgeving gemaakt aan de backend.

https://www.[youtube].com/watch?v=4LGyhEbK4PU

Alle stappen gevolgd hierboven. Maar als deze gebruiker aan de backend wil inloggen krijg ik de volgende melding: U heeft geen toegang tot het beheergedeelte van deze website.

Als de gebruiker probeert in te loggen in de frontend krijg ik de melding: U heeft geen toegang tot het priv├ęgedeelte van deze website.

Ik heb al van alles geprobeerd, plugins nagekeken (Authenticatie - Joomla staat aan,Gebruiker - Joomla! staat ook aan) componenten, modules bekeken of deze misschien de problemen veroorzaken, zelfs wezen kijken in de databases of de assets goed staan http://docs.joomla.org/J2.5:Users_Canno ... _in_2.5.13

Maar deze staan goed. Ik heb deze uitgekleden beheeromgeving vaker gemaakt met geen enkel probleem maar op deze website lukt het mij niet. Ik vermoed dat er iets niet goed staat in de databases maar weet nu zo langzamerhand niet meer waar ik zoeken moet :'( Heeft iemand enig idee?

Re: Gebruiker kan niet inloggen!

Posted: Fri Aug 23, 2013 11:24 am
by nieuwsmag
Ik kwam op internet deze link tegen http://docs.joomla.org/Fixing_the_assets_table

Vooral de zin: Articles should have a level of no less than 3 but really they should be one greater than the category they are in. If you have an article with a level of less than 3 (0,1,2) you have a broken asset table. trok mij de aandacht.

In mijn databases staat articles op level 2 en niet op 3 (zie afbeelding) Weet iemand hoe ik dit aanpas? van de uitleg in het artikel word ik niet echt wijzer van.

Re: Gebruiker kan niet inloggen!

Posted: Fri Aug 23, 2013 11:38 am
by nieuwsmag
Probleem is opgelost!!!

Er zaten fouten in de assets tabel. 34 rijen hadden Parent_id= 0 terwijl alleen de ROOT parent_id=0 mag hebben.
Onderstaande SQL gedraaid, daarna root weer op parent_id=0 gezet en het probleem is opgelost.
UPDATE `j17_assets` SET `parent_id`=1 WHERE `parent_id` = '0'