Sajten har slutat fungera

Diskutera allmänna frågor rörande Joomla! 1.7 / Joomla! 1.6

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Sajten har slutat fungera

Post by EE Photo » Sat Jan 14, 2012 9:43 pm

När jag idag skulle uppdatera en komponent på min sajt så fick jag meddelandet att det inte kunde skrivas till mappen. Jag kollade då vilka mapprättigheterna var och upptäckte att configuration.php, loggmappen och temp mappen hade helt plötsligt ändrats till ej skrivbara.

Jag gick in på min sajt med FTP och kollade mapp rättigheterna med lite stickprov och alla mappar jag testade hade rättigheterna på 740 istället för 755 som brukar vara standard.

Och nu helt plötsligt så ser min hemsida ut så här: http://www.fotoforalla.se/

Det ser ut som att CSS:n inte kan läsas.

Det verkar som att mina mapp rättigheter helt plötsligt har ändrats av någonting. Har ni någon aning om vad som kan ha hänt?

Jag kör PHP 5.3.8, MySql 5.1.41 och Joomla 1.7.3.

Jag har också en test sajt på en annan domän men också på Binero som är en exakt kopia av min riktiga sajt men den är opåverkad.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

 
EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Sajten har slutat fungera

Post by EE Photo » Sat Jan 14, 2012 9:46 pm

Direkt efter jag postade det här inlägget så verkar det som att sajten helt magiskt är uppe igen men jag har fortfarande problem med att jag inte kan installera något, får det här felmeddelandet när jag försöker:

JFolder::create: Det gick inte att skapa mapp
Varning - Misslyckades med att flytta filen!

Det måste ju ha något att göra med de mappar som är ej skrivbara. Är det standard att alla mappar för Joomla ska ha mapprättigheterna 755? För i så fall kanske jag kan fråga Binero om dom kan ställa in alla mina mappar på det för nu står alla jag har testat på 740.

Edit: Vissa verkar stå på 444 också. T.ex. configuration.php ändrade jag till 755 för att kunna skriva till den sen ändrade den tillbaka sig till 444 automatiskt.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

 

Locked

Return to “Allmänna frågor”