Page 1 of 1

Språk 1.7?

Posted: Sat Jan 21, 2012 4:19 pm
by Mxs Peter
Jaha, nu har jag äntligen tagit mig tid att påbörja mitt nya webbdesignerliv med 1.7.

Jag installerade den och installerade svenska som språk både i frontend och backend. Men, när jag kör "Visa webplats" så även att det svenska språket är valt så är login och sådant på eng?
Samtidigt så läggs den upp med domänen: http://demo.peterespinoza.se/index.php/en/

Var /en/ kommer irfån vet jag inte men jag har säkerligen missat något i konfigurationen?

Tack på förhand...

Re: Språk 1.7?

Posted: Sat Jan 21, 2012 5:49 pm
by Per Yngve Berg
Du har postat i J1.5 forumet.

Skal du ha en multi-språk sajt?

"en" kommer när du slår till language filter plugin.

För att ha en sajt med flera språk måste du följa den här noggrant:

http://docs.joomla.org/Language_Switche ... Joomla_1.6

Re: Språk 1.7?

Posted: Sat Jan 21, 2012 5:58 pm
by Mxs Peter
AJ!!! Jag ber tusen gånger om ursäkt för felpostningen! :-)

Tack i alla fall för tipset!

Saken är dock den att jag skall bara ha svenska som språk. Men jag skall kolla in länken.

Peter

Re: Språk 1.7?

Posted: Sat Jan 21, 2012 6:06 pm
by Mxs Peter
Ursäkta igen...
Men när jag skall gå in och välja språk i menyer mm så finns bara UK som val. Trots jag har svenska som standard och är installerad.

Re: Språk 1.7?

Posted: Sat Jan 21, 2012 6:27 pm
by Per Yngve Berg
Har du lagt in svenska som ett innehålls-språk?

Men du behöver endast välja språk på menyer och artiklar om det är en mulitspåk-sajt.

Re: Språk 1.7?

Posted: Sat Jan 21, 2012 6:35 pm
by Mxs Peter
Jag har laggt in svenska språket, nerladdat från svenskjoomla. Samtidigt valt det som standard i språk i backend. I backend funkar det bra och jag skall testa att skapa nu loginmodul och se om det hjälper.

Re: Språk 1.7?

Posted: Sat Jan 21, 2012 6:36 pm
by Mxs Peter
Problemet löst...
Jag skapade ny modul och helt plötsligt blev allt på svenska? SKumt... Men funkar det så...