Mootools error? Kan inte spara ny artikel från frontend

Diskutera frågor rörande själva användandet av Joomla! 1.7 / Joomla! 1.6 och administratörsdelen.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
alexzien
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 139
Joined: Thu Apr 24, 2008 11:29 am

Mootools error? Kan inte spara ny artikel från frontend

Post by alexzien » Wed Aug 31, 2011 10:04 am

När jag ska skapa en ny artikel eller redigera en gammal så kan jag inte spara den när jag är klar. Fungerar heller inte att klicka på länken Images/Bilder.

Vad det verkar som är det något slags fel på mootools. Eventuellt en javascript-konflikt.

Följande script hämtas i <head>-taggen:

Code: Select all

<script src="/media/system/js/core.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/media/system/js/mootools-core.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/media/system/js/caption.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/media/system/js/mootools-more.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/media/system/js/calendar.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/media/system/js/calendar-setup.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/media/system/js/validate.js" type="text/javascript"></script>
<script src="/media/system/js/modal.js" type="text/javascript"></script>

<script type="text/javascript" src="/templates/blogana1.6/js/mootools.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/templates/blogana1.6/js/script.js"></script>

<script type="text/javascript" src="/templates/blogana1.6/slideur/_class.noobSlide.js"></script>
Får följande error-meddelande i IE9 när jag är på "Redigera artikel"-sidan:

Code: Select all

Meddelande: Objekt krävs.
Rad: 43
Tecken: 497
Kod: 0
URI: http://www.mindoman.com/templates/blogana1.6/js/mootools.js

Meddelande: 'document.formvalidator' är null eller inte ett objekt
Rad: 320
Tecken: 3
Kod: 0
URI: http://www.mindoman.com/index.php?option=com_content&view=form&layout=edit&a_id=4&Itemid=104&return=aHR0cDovL3d3dy5tb2xuZGFsYS5ob3N0ZXJzcGFjZS5jb20vb20tbW9lbG5kYWxh
Någon som kan lista ut varför inte Spara-knappen eller Image-länken fungerar och varför jag får ovanstående error-meddelanden?

Code: Select all

PHP byggd på 	Linux shwl-0030.s.thehostingplatform.com 2.6.18-194.32.1.el5 #1 SMP Wed Jan 5 17:52:25 EST 2011 x86_64
Databasversion 	5.1.41-3ubuntu12.8
Sorteringsordning 	utf8_general_ci
PHP-version 	5.2.17
Webbserver 	Apache/2.2.3 (CentOS)
Webbserver till PHP interface 	cgi-fcgi
Joomlaversion 	Joomla! 1.6.6 Stable [ Onward ] 26-Jul-2011 23:00 GMT
Webbklient 	Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1 
Template 	Blogana 1.6

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Mootools error? Kan inte spara ny artikel från frontend

Post by Mackelito » Sat Sep 03, 2011 11:31 am

Du har inte nyligen installerat något nytt plugin?
Låter som att det kan vara nått sådant..
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

alexzien
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 139
Joined: Thu Apr 24, 2008 11:29 am

Re: Mootools error? Kan inte spara ny artikel från frontend

Post by alexzien » Mon Sep 05, 2011 9:56 am

Den enda plugin, som inte kom med i Joomla-installaionen, som jag installerat är "Akeeba Backup Lazy Scheduling". Fast den är inte aktiverad och jag tror inte den skulle störa något?

Just det här felet med att inte knapparna fungerar i frontend har jag haft problem med ett par gånger tidigare. Tycker det är konstigt att inte fler har det problemet, för det är så vanligt förekommande för mig. Det som hänger ihop med detta felet varje gång är att mootools laddas av både templaten och av systemet. Så det bör vara något som krockar pga det.

EDIT: Jag har lokaliserat problemet nu. När jag tar bort kodraden

Code: Select all

<script type="text/javascript" src="templates/<?php echo $this->template ?>/js/mootools.js"></script>
från index.php så börjar knapparna fungera igen, men då slutar "bannerslidern" fungera istället. Ska nu försöka få slidern att hämta systemets mootools.js istället och se om det går då.

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Mootools error? Kan inte spara ny artikel från frontend

Post by Mackelito » Mon Sep 05, 2011 1:51 pm

hmm.. det kanske kan vara så att du har råkat ut för korrupta filer?
Testa att skicka upp alla core filerna på nytt!
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

alexzien
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 139
Joined: Thu Apr 24, 2008 11:29 am

Re: Mootools error? Kan inte spara ny artikel från frontend

Post by alexzien » Mon Sep 05, 2011 2:01 pm

Jag löste det på ett annat sätt. Jag tog bort all kod i index.php som hade med det inbyggda bildspelet att göra och så skapade jag en ny modulposition på det stället. Sedan laddade jag ner en annan bildspelsmodul och lade den på den positionen. Voila! och så fungerade allt.

Tack ändå Mackelito för att du försökte hjälpa till :)


Locked

Return to “Användning och administration”