Fel vid installation 1.7, databasproblem.

Diskutera frågor rörande installation, backup, migrering och säkerhet avseende Joomla! 1.7 / Joomla! 1.6.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
Beffa
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 48
Joined: Sun Oct 03, 2010 2:48 pm

Fel vid installation 1.7, databasproblem.

Post by Beffa » Fri Aug 05, 2011 10:13 am

Får detta meddelande när jag försöker ansluta till databasen jag skapat.

Fel uppstod vid skrivning till databas: Table 'nordvar_joomlaNVFF.c7zso_viewlevels' doesn't exist SQL=INSERT INTO `c7zso_viewlevels` (`id`, `title`, `ordering`, `rules`) VALUES (1, 'Public', 0, '[1]'), (2, 'Registered', 1, '[6,2,8]'), (3, 'Special', 2, '[6,3,8]')

Allt är korrekt iflyllt men jag kan inget om databaser så någon kunnig kanske har någon idé?
Jag kan skapa databaser och logga in med phpmyadmin.

frighten
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 172
Joined: Tue Sep 19, 2006 1:16 pm
Location: Stockholm

Re: Fel vid installation 1.7, databasproblem.

Post by frighten » Wed Dec 14, 2011 9:12 pm

Hej
Jag stötte på detta problem då jag gjorde en ren nyinstallation av Joomla 1.7.3. Hade skapat en helt ny databas och rättigheterna (Hos Loopia) är i standardläge satta till Läs/Skriv/Radera.
Lösningen var helt enkelt att ändra de nödvändiga variablerna under "Avancerade rättigheter", exempelvis SKAPA.

Har inte haft problem med Joomla vs Loopia förut, men det löstes enkelt. Kanske hjälper detta någon med ett liknande problem.

TSW
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Tue Sep 20, 2011 7:58 pm

Re: Fel vid installation 1.7, databasproblem.

Post by TSW » Mon Dec 19, 2011 8:06 pm

Hade också samma problem. Det man ska göra är att fylla i rätt prefix.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Fel vid installation 1.7, databasproblem.

Post by Zello » Mon Dec 19, 2011 9:59 pm

Det man ska göra är att fylla i rätt prefix.
Nja...
Det är nog inte riktigt lösningen på ett sånt här problem. Om installationsprogrammet bara kan ansluta till databasen så skapas tabeller med det prefix som anges vid installationen. Eftersom det är en installation finns det inget "rätt prefix" att välja.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”