Intranät....

Diskutera frågor rörande installation, backup, migrering och säkerhet avseende Joomla! 1.7 / Joomla! 1.6.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
User avatar
Kenn08
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 118
Joined: Thu Sep 04, 2008 10:23 am
Location: Stockohlm
Contact:

Intranät....

Postby Kenn08 » Fri Oct 21, 2011 11:44 am

Jag hade tänkt mig att ha ett litet intranät bara för en avdelning. hur lägger jag upp joomla som intranät? Jag tänkte bara mappa upp en katalog på servern som tex heter support, där filer etc kommer ligga. Men hur gör jag med databasen coh allt annat.

Detta ska vara helt separat från allt annat på servern och inte ha något med andra databaser etc att göra. Ska bara vara en liten info sida med filer etc...

Tacksam för svar

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Intranät....

Postby Mackelito » Sun Nov 13, 2011 12:03 pm

Jag vet inte om jag riktigt förstår din fråga?.. det ska alltså fungera som en vanlig sida.. varför skulle det då vara något speciellt med uppsättningen?

Är väl bara att sätta upp det som en vanlig joomla installation? :D
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

imike_se
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 13
Joined: Sun May 15, 2011 7:53 am
Location: Bromma
Contact:

Re: Intranät....

Postby imike_se » Mon Jan 16, 2012 7:03 am

Kenn08 wrote:Jag hade tänkt mig att ha ett litet intranät bara för en avdelning. hur lägger jag upp joomla som intranät? Jag tänkte bara mappa upp en katalog på servern som tex heter support, där filer etc kommer ligga. Men hur gör jag med databasen coh allt annat.

Detta ska vara helt separat från allt annat på servern och inte ha något med andra databaser etc att göra. Ska bara vara en liten info sida med filer etc...

Tacksam för svar
Vill du att den skall ha en egen inloggning eller skall den visas enbart på en enskild adress?

kolla detta annars:
http://docs.joomla.org/ACL_Tutorial_for_Joomla_1.6
/Mikael
Webutvecklare
Använder joomla & wordpress dagligen

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Intranät....

Postby oxiepagen » Mon Jan 16, 2012 8:34 pm

Jag vet inte hur man gör det, men skulle man inte kunna lägga in någon kod i htaccess som gör att om en viss IP-adress besöker denna sida så kommer man åt den, och har man inte den IP-adress så får man ett felmeddelande eller bara "sidan kan inte visas".

Som sagt, vet inte om det fungerar, men det skulle jag nog ha försökt att satsa på.

Det är rätt uppfattat av mig eller?
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Intranät....

Postby Zello » Tue Jan 17, 2012 9:53 pm

Jag tänkte bara mappa upp en katalog på servern som tex heter support


Finns det en joomlawebbplats redan som är publik?
"Mappa upp en katalog"??
Det du får göra om du vill ha t.ex. adressen intranat.[min site].se är att skapa en subdomän och lägga en till full installation av Joomla i den. Du kan inte lägga en avvikande URL på bara en del av siten.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum


Return to “Installation, backup och säkerhet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests