Page 1 of 1

Intranät....

Posted: Fri Oct 21, 2011 11:44 am
by Kenn08
Jag hade tänkt mig att ha ett litet intranät bara för en avdelning. hur lägger jag upp joomla som intranät? Jag tänkte bara mappa upp en katalog på servern som tex heter support, där filer etc kommer ligga. Men hur gör jag med databasen coh allt annat.

Detta ska vara helt separat från allt annat på servern och inte ha något med andra databaser etc att göra. Ska bara vara en liten info sida med filer etc...

Tacksam för svar

Re: Intranät....

Posted: Sun Nov 13, 2011 12:03 pm
by Mackelito
Jag vet inte om jag riktigt förstår din fråga?.. det ska alltså fungera som en vanlig sida.. varför skulle det då vara något speciellt med uppsättningen?

Är väl bara att sätta upp det som en vanlig joomla installation? :D

Re: Intranät....

Posted: Mon Jan 16, 2012 7:03 am
by imike_se
Kenn08 wrote:Jag hade tänkt mig att ha ett litet intranät bara för en avdelning. hur lägger jag upp joomla som intranät? Jag tänkte bara mappa upp en katalog på servern som tex heter support, där filer etc kommer ligga. Men hur gör jag med databasen coh allt annat.

Detta ska vara helt separat från allt annat på servern och inte ha något med andra databaser etc att göra. Ska bara vara en liten info sida med filer etc...

Tacksam för svar
Vill du att den skall ha en egen inloggning eller skall den visas enbart på en enskild adress?

kolla detta annars:
http://docs.joomla.org/ACL_Tutorial_for_Joomla_1.6

Re: Intranät....

Posted: Mon Jan 16, 2012 8:34 pm
by oxiepagen
Jag vet inte hur man gör det, men skulle man inte kunna lägga in någon kod i htaccess som gör att om en viss IP-adress besöker denna sida så kommer man åt den, och har man inte den IP-adress så får man ett felmeddelande eller bara "sidan kan inte visas".

Som sagt, vet inte om det fungerar, men det skulle jag nog ha försökt att satsa på.

Det är rätt uppfattat av mig eller?

Re: Intranät....

Posted: Tue Jan 17, 2012 9:53 pm
by Zello
Jag tänkte bara mappa upp en katalog på servern som tex heter support
Finns det en joomlawebbplats redan som är publik?
"Mappa upp en katalog"??
Det du får göra om du vill ha t.ex. adressen intranat.[min site].se är att skapa en subdomän och lägga en till full installation av Joomla i den. Du kan inte lägga en avvikande URL på bara en del av siten.