Problem med backup [Löst genom total ombyggnad från grunden]

Diskutera frågor rörande installation, backup, migrering och säkerhet avseende Joomla! 1.7 / Joomla! 1.6.

Moderators: chrille, Zello

Forum rules
Forumregler
Locked
SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Problem med backup [Löst genom total ombyggnad från grunden]

Post by SwedEdit » Wed Feb 15, 2012 5:03 pm

Skulle göra en backup med Akeeba Backup. Men det går inte nu, har dock gått tidigare.

Får följande felmeddelande:

Ett fel uppstod när webbplatsen skulle hämta http://www.mindomän.se/administrator/index.php?option=com_akeeba. Den kan ligga nere för underhåll eller vara felkonfigurerad.
Här följer några förslag:
Läs in webbsidan igen senare.
HTTP-fel 500 (Internal Server Error): Ett oväntat tillstånd gjorde att servern inte kunde uppfylla begäran.


Vad gör jag?
Last edited by SwedEdit on Sun Feb 19, 2012 3:54 pm, edited 1 time in total.
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Problem med backup

Post by EE Photo » Wed Feb 15, 2012 6:40 pm

Kör du fortfarande Joomla 1.6.5?

För det är ju inte säkert att senaste Akeeba Backup fungerar på Joomla 1.6.5.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Wed Feb 15, 2012 6:49 pm

Jag har inte uppdaterat Akeeba så det skall vara rätt version. Skall kolla en extra gång för säkerhets skull.
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Problem med backup

Post by EE Photo » Wed Feb 15, 2012 6:58 pm

Vilken Akeeba version har du?
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Wed Feb 15, 2012 7:14 pm

Tror att det är 3.3.3
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Problem med backup

Post by EE Photo » Wed Feb 15, 2012 7:22 pm

Annars kan du ju göra en manuell backup. Ladda ner alla dina filer med FTP och exportera databasen med PHPMyAdmin till en .sql fil.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Wed Feb 15, 2012 8:01 pm

Okey.
Kan man installera om Akeeba och få igång det på så vis?
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Problem med backup

Post by EE Photo » Wed Feb 15, 2012 8:09 pm

Det tror jag inte men du har väll en andledning till varför du tar backupen? Om du ska uppdatera Joomla så gör du en manuell backup istället, uppdaterar Joomla och sen installerar senaste Akeeba Backup, då lär det fungera.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Wed Feb 15, 2012 8:16 pm

Får göra ett försök på det då.

Tack för hjälpen!
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Fri Feb 17, 2012 8:38 pm

Har försökt komma på vad som ger felmeddelandet men inte hittat det ännu.
Har även varit i kontakt med webhotellet men inte fått något konkret svar på vad som är fel.

Fick bl.a. detta svar:
Akeeba är ett ganska tungt verktyg och det kan hända att det helt enkelt
gör timeout. Du kan i så fall prova något annat verktyg, alternativt ta
backup på databasen i Phpmyadmin i kontrollpanelen på webhotellet.com eller med
ett verktyg som Mysql-dumper:



Hittat ytterligare något som verkar konstigt: När jag försöker aktivera "Felsök system" genom att klicka i "Ja" så får jag bara en vit sida, sedan händer inget mer.

EE Photo wrote:Annars kan du ju göra en manuell backup. Ladda ner alla dina filer med FTP och exportera databasen med PHPMyAdmin till en .sql fil.
Om jag nu gör en manuell backup på det hela, är det då inte risk för att jag även får med mig felet i min backup. Borde inte rätt sätt vara att lösa problemet först och sedan ta backup?
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Problem med backup

Post by EE Photo » Fri Feb 17, 2012 9:27 pm

Felet kan ju som ditt webbhotell säger vara att din server inte orkar av Akeeba. Då finns det ju inget man kan göra.

Men dina backuper sparar du dom i .zip format eller i .jpa format?
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Fri Feb 17, 2012 9:37 pm

Kan ju vara så men jag har två sajter till på samma webhotell och där fungerar det utan problem.

Har bara hunnit göra en backup av sajten, tyvärr har jag gjort en del ändringar och tillägg sedan dess.
Den är sparad i .jpa.
Så det har fungerat en gång i varje fall.

Nu blir det väl till att ta bort allt och sedan använda den backupen för att återskapa grunden i alla fall.
Sedan får jag göra om ändringar och tillägg igen.
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Problem med backup

Post by EE Photo » Fri Feb 17, 2012 10:22 pm

Konstigt, men som sagt det går alltid att göra en manuell backup också.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med backup

Post by Zello » Sat Feb 18, 2012 12:51 pm

Gå igenom den här och se om du hittar nåt
https://www.akeebabackup.com/documentat ... ackup.html
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Sat Feb 18, 2012 1:16 pm

Tack Zello!

Skall kolla där
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Sat Feb 18, 2012 3:43 pm

Zello wrote:Gå igenom den här och se om du hittar nåt
https://www.akeebabackup.com/documentat ... ackup.html

Jag kommer inte åt Akeeba överhuvud taget vilket man måste för att kunna följa alla instruktioner där.
Det känns lite som att hur jag än vänder mig så sitter rumpan bak och jag kommer ingen vart alls.

Har även försökt att avinstallera Akeeba men jag får bara en vit sida och sedan händer det inte något mer.
Lät det vara så ca 5 min utan det hände något.
Last edited by SwedEdit on Sat Feb 18, 2012 3:48 pm, edited 1 time in total.
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Problem med backup

Post by EE Photo » Sat Feb 18, 2012 3:47 pm

Så när du klickar på Akeeba i menyn så får du ett felmeddelande? Jag trodde du fick ett felmeddelande när du tar en backup, det förändrar ju allt i så fall. Då borde du testa att installera om komponenten.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Sat Feb 18, 2012 3:51 pm

EE Photo wrote:Så när du klickar på Akeeba i menyn så får du ett felmeddelande? Jag trodde du fick ett felmeddelande när du tar en backup, det förändrar ju allt i så fall. Då borde du testa att installera om komponenten.

Har kanske uttryckt mig otydligt då.

Det är när jag väljer Akeeba backup under "Komponenter" som detta felmeddelande kommer upp.
Har nu försökt både att avinstallera och ominstallera men det händer inget.
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med backup

Post by Zello » Sat Feb 18, 2012 8:19 pm

Har du mycket innehåll på siten?
Om inte så börja om med 2.5.1.
1.6 är trots allt bara en utvecklingsversion på vägen mot 2.5
Det känns inte som det är värt tiden att hålla på och felsöka detta.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Sat Feb 18, 2012 8:29 pm

Det är en ganska liten site så jag är inne på den linjen också.

Har installerat 2.5.1 på datorn men inte fått det att fungera där ännu.
När jag försöker spara något så svarar inte servern på det. Men det är ju något helt annat.

Ett sista försök med Akeeba.
Om jag via ftp tar bort allt som heter något med Akeeba och sedan gör likadant i databasen, kan det lösa problemet?
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med backup

Post by Zello » Sat Feb 18, 2012 8:45 pm

Har du såna här fel med servern så är det nåt där som inte är som det ska. Låter inte bra. Vad ligger du för hotell?
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Sat Feb 18, 2012 8:58 pm

För att det inte skall bli några missförstånd.

Akeeba-problemen har jag på en skarp site.
Problemet med 2.5.1 är lokalt på datorn med xampp 1.7.7 som var den senaste jag hittade.
Får installera om det med en annan version av xampp

Kan jag manuellt ta bort Akeeba som jag skrev i förra inlägget?
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med backup

Post by Zello » Sun Feb 19, 2012 9:35 am

OK :) då är jag med!
Det är inte helt lätt att ta bort installerade "saker" manuellt. Du måste in i databasen och ta bort registreringen. Det räcker inte att radera filerna tyvärr.
Om jag minns rätt så är det nåt med just Akeeba och XAMPP. Har för mig att jag fått nån varning för nån vecka sedan. . .

Tycker lite synd om dig just nu för att det strular så mycket :(
Skicka mig ett PM ska vi se om vi inte kan "knyta upp" dessa struligheter.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

SwedEdit
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:09 pm

Re: Problem med backup

Post by SwedEdit » Sun Feb 19, 2012 2:36 pm

Har nu bestämt mig för att göra om sidan från början, förhoppningsvis slipper jag alla problem nu.

Tack för alla tips och hjälp på vägen!

/Edit: Har nu gjort om sajten helt och hållet med 2.5.1. bara att hålla tummarna.
Börjar förstå Joomla nu, men det dyker ju alltid upp nya frågor.


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”