Page 1 of 1

Problem med backup [Löst genom total ombyggnad från grunden]

Posted: Wed Feb 15, 2012 5:03 pm
by SwedEdit
Skulle göra en backup med Akeeba Backup. Men det går inte nu, har dock gått tidigare.

Får följande felmeddelande:

Ett fel uppstod när webbplatsen skulle hämta http://www.mindomän.se/administrator/index.php?option=com_akeeba. Den kan ligga nere för underhåll eller vara felkonfigurerad.
Här följer några förslag:
Läs in webbsidan igen senare.
HTTP-fel 500 (Internal Server Error): Ett oväntat tillstånd gjorde att servern inte kunde uppfylla begäran.


Vad gör jag?

Re: Problem med backup

Posted: Wed Feb 15, 2012 6:40 pm
by EE Photo
Kör du fortfarande Joomla 1.6.5?

För det är ju inte säkert att senaste Akeeba Backup fungerar på Joomla 1.6.5.

Re: Problem med backup

Posted: Wed Feb 15, 2012 6:49 pm
by SwedEdit
Jag har inte uppdaterat Akeeba så det skall vara rätt version. Skall kolla en extra gång för säkerhets skull.

Re: Problem med backup

Posted: Wed Feb 15, 2012 6:58 pm
by EE Photo
Vilken Akeeba version har du?

Re: Problem med backup

Posted: Wed Feb 15, 2012 7:14 pm
by SwedEdit
Tror att det är 3.3.3

Re: Problem med backup

Posted: Wed Feb 15, 2012 7:22 pm
by EE Photo
Annars kan du ju göra en manuell backup. Ladda ner alla dina filer med FTP och exportera databasen med PHPMyAdmin till en .sql fil.

Re: Problem med backup

Posted: Wed Feb 15, 2012 8:01 pm
by SwedEdit
Okey.
Kan man installera om Akeeba och få igång det på så vis?

Re: Problem med backup

Posted: Wed Feb 15, 2012 8:09 pm
by EE Photo
Det tror jag inte men du har väll en andledning till varför du tar backupen? Om du ska uppdatera Joomla så gör du en manuell backup istället, uppdaterar Joomla och sen installerar senaste Akeeba Backup, då lär det fungera.

Re: Problem med backup

Posted: Wed Feb 15, 2012 8:16 pm
by SwedEdit
Får göra ett försök på det då.

Tack för hjälpen!

Re: Problem med backup

Posted: Fri Feb 17, 2012 8:38 pm
by SwedEdit
Har försökt komma på vad som ger felmeddelandet men inte hittat det ännu.
Har även varit i kontakt med webhotellet men inte fått något konkret svar på vad som är fel.

Fick bl.a. detta svar:
Akeeba är ett ganska tungt verktyg och det kan hända att det helt enkelt
gör timeout. Du kan i så fall prova något annat verktyg, alternativt ta
backup på databasen i Phpmyadmin i kontrollpanelen på webhotellet.com eller med
ett verktyg som Mysql-dumper:



Hittat ytterligare något som verkar konstigt: När jag försöker aktivera "Felsök system" genom att klicka i "Ja" så får jag bara en vit sida, sedan händer inget mer.

EE Photo wrote:Annars kan du ju göra en manuell backup. Ladda ner alla dina filer med FTP och exportera databasen med PHPMyAdmin till en .sql fil.
Om jag nu gör en manuell backup på det hela, är det då inte risk för att jag även får med mig felet i min backup. Borde inte rätt sätt vara att lösa problemet först och sedan ta backup?

Re: Problem med backup

Posted: Fri Feb 17, 2012 9:27 pm
by EE Photo
Felet kan ju som ditt webbhotell säger vara att din server inte orkar av Akeeba. Då finns det ju inget man kan göra.

Men dina backuper sparar du dom i .zip format eller i .jpa format?

Re: Problem med backup

Posted: Fri Feb 17, 2012 9:37 pm
by SwedEdit
Kan ju vara så men jag har två sajter till på samma webhotell och där fungerar det utan problem.

Har bara hunnit göra en backup av sajten, tyvärr har jag gjort en del ändringar och tillägg sedan dess.
Den är sparad i .jpa.
Så det har fungerat en gång i varje fall.

Nu blir det väl till att ta bort allt och sedan använda den backupen för att återskapa grunden i alla fall.
Sedan får jag göra om ändringar och tillägg igen.

Re: Problem med backup

Posted: Fri Feb 17, 2012 10:22 pm
by EE Photo
Konstigt, men som sagt det går alltid att göra en manuell backup också.

Re: Problem med backup

Posted: Sat Feb 18, 2012 12:51 pm
by Zello
Gå igenom den här och se om du hittar nåt
https://www.akeebabackup.com/documentat ... ackup.html

Re: Problem med backup

Posted: Sat Feb 18, 2012 1:16 pm
by SwedEdit
Tack Zello!

Skall kolla där

Re: Problem med backup

Posted: Sat Feb 18, 2012 3:43 pm
by SwedEdit
Zello wrote:Gå igenom den här och se om du hittar nåt
https://www.akeebabackup.com/documentat ... ackup.html

Jag kommer inte åt Akeeba överhuvud taget vilket man måste för att kunna följa alla instruktioner där.
Det känns lite som att hur jag än vänder mig så sitter rumpan bak och jag kommer ingen vart alls.

Har även försökt att avinstallera Akeeba men jag får bara en vit sida och sedan händer det inte något mer.
Lät det vara så ca 5 min utan det hände något.

Re: Problem med backup

Posted: Sat Feb 18, 2012 3:47 pm
by EE Photo
Så när du klickar på Akeeba i menyn så får du ett felmeddelande? Jag trodde du fick ett felmeddelande när du tar en backup, det förändrar ju allt i så fall. Då borde du testa att installera om komponenten.

Re: Problem med backup

Posted: Sat Feb 18, 2012 3:51 pm
by SwedEdit
EE Photo wrote:Så när du klickar på Akeeba i menyn så får du ett felmeddelande? Jag trodde du fick ett felmeddelande när du tar en backup, det förändrar ju allt i så fall. Då borde du testa att installera om komponenten.

Har kanske uttryckt mig otydligt då.

Det är när jag väljer Akeeba backup under "Komponenter" som detta felmeddelande kommer upp.
Har nu försökt både att avinstallera och ominstallera men det händer inget.

Re: Problem med backup

Posted: Sat Feb 18, 2012 8:19 pm
by Zello
Har du mycket innehåll på siten?
Om inte så börja om med 2.5.1.
1.6 är trots allt bara en utvecklingsversion på vägen mot 2.5
Det känns inte som det är värt tiden att hålla på och felsöka detta.

Re: Problem med backup

Posted: Sat Feb 18, 2012 8:29 pm
by SwedEdit
Det är en ganska liten site så jag är inne på den linjen också.

Har installerat 2.5.1 på datorn men inte fått det att fungera där ännu.
När jag försöker spara något så svarar inte servern på det. Men det är ju något helt annat.

Ett sista försök med Akeeba.
Om jag via ftp tar bort allt som heter något med Akeeba och sedan gör likadant i databasen, kan det lösa problemet?

Re: Problem med backup

Posted: Sat Feb 18, 2012 8:45 pm
by Zello
Har du såna här fel med servern så är det nåt där som inte är som det ska. Låter inte bra. Vad ligger du för hotell?

Re: Problem med backup

Posted: Sat Feb 18, 2012 8:58 pm
by SwedEdit
För att det inte skall bli några missförstånd.

Akeeba-problemen har jag på en skarp site.
Problemet med 2.5.1 är lokalt på datorn med xampp 1.7.7 som var den senaste jag hittade.
Får installera om det med en annan version av xampp

Kan jag manuellt ta bort Akeeba som jag skrev i förra inlägget?

Re: Problem med backup

Posted: Sun Feb 19, 2012 9:35 am
by Zello
OK :) då är jag med!
Det är inte helt lätt att ta bort installerade "saker" manuellt. Du måste in i databasen och ta bort registreringen. Det räcker inte att radera filerna tyvärr.
Om jag minns rätt så är det nåt med just Akeeba och XAMPP. Har för mig att jag fått nån varning för nån vecka sedan. . .

Tycker lite synd om dig just nu för att det strular så mycket :(
Skicka mig ett PM ska vi se om vi inte kan "knyta upp" dessa struligheter.

Re: Problem med backup

Posted: Sun Feb 19, 2012 2:36 pm
by SwedEdit
Har nu bestämt mig för att göra om sidan från början, förhoppningsvis slipper jag alla problem nu.

Tack för alla tips och hjälp på vägen!

/Edit: Har nu gjort om sajten helt och hållet med 2.5.1. bara att hålla tummarna.