Access-databas i Joomla?

Diskutera tredjepartsutvecklade komponenter, moduler m.m. avsedda för Joomla! 1.7 / Joomla! 1.6.

Moderators: chrille, Zello

Forum rules
Forumregler
katti
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Fri Jul 22, 2011 6:56 am

Access-databas i Joomla?

Postby katti » Thu Mar 22, 2012 3:52 pm

Jag har byggt en uppföljningsdatabas i access men nu har vi börjat prata om att lägga den tillgänglig via webben.
Tanken är att en kund skall ha sin profil och kunna logga in för att mata in månadens olika resultat och sedan skall man kunna plocka ut rapporter av olika slag.

Jag har förstått att det troligtvis inte går att köra access-databasen direkt utan jag får konvertera den till MySQL. Så långt inga problem! Men hur gör jag sedan för att skapa inmatningsformulär på hemsidan?

/Katti

User avatar
JoomSverige
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Sun Jul 10, 2011 4:48 pm
Contact:

Re: Access-databas i Joomla?

Postby JoomSverige » Fri Mar 23, 2012 5:57 am

Kanske finner du något här eller i samma kategori
extensions.joomla.org/extensions/core-enhancements/data-reports/15081

extensions.joomla.org/extensions/core-enhancements/data-reports/9367
http://www.joomlasverige.se
Ladda ner översättningar och läs om de senaste tilläggen till Joomla!
http://www.twitter.com/joomlasverige #joomlase

katti
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Fri Jul 22, 2011 6:56 am

Re: Access-databas i Joomla?

Postby katti » Fri Mar 23, 2012 8:49 am

Tack! Inte helt vad jag letar efter, men det fick mig åtminstone in på ett annat spår!
Jag hittade något som heter BreezingForms
http://extensions.joomla.org/extensions/contacts-and-feedback/forms/4709
Men vad jag kan se så kan jag inte koppla ihop min SQL-databas med den.

Vad jag tror att jag vill ha är en modul som skapar ett formulär som kan skicka inmatad data direkt in i SQL-databasen, så att jag sedan kan gå in i PHPMyadmin och plocka ut rapporter och annat där.

Finns det?! Eller finns det en annan lösning?
/Katti

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Access-databas i Joomla?

Postby Zello » Fri Mar 23, 2012 3:42 pm

Hej!
Såna här frågor dyker upp med jämna mellanrum. Problemet är att alla såna här specialskrivna access-databaser är ju helt unika. Det finns bara din! Om du ska hitta nån lösning så är det en avancerad formulärkomponent typ ChronoForms eller liknande. Sen får du skapa de funktioner du behöver med den.
Om du sedan har data i din Accessdatabas så måste detta nu konverteras och flyttas in i den databasstruktur som formulärkomponenten skapat. Här är troligen det stora problemet. En annan lösning är att specialbeställa en Joomlakomponent utifrån en av er ställd kravspec.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum


Return to “Komponenter, moduler och plugin”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest