Kopiera template i template maneger

Diskutera både frågor och goda idéer/förslag avseende mallar och design för Joomla! 1.7 / Joomla! 1.6.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
Alexdstore
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 535
Joined: Sat Jul 28, 2007 7:56 pm
Location: Södertälje
Contact:

Kopiera template i template maneger

Post by Alexdstore » Sat Jan 22, 2011 6:43 am

Förstår inte helt nyttan av att kopiera en template i templatemanegern i backend, för när man går in i www-mappen så finns där inte alls en kopia.. Alltså kan man inte ändra i css-filerna mm..

Enligt infovideos på webben så är det minimala ändringar man kan göra, har försökt ta reda på om man kan använda denna metod för att ha olika bakgrundsfärger, en för varje kopia, någon som har kommit så långt med 1.6:an ?

Alternativet att i www-mappen kopiera vill jag undvika då hemsidan blir så mycket större i och med att det handlar om sex kopior av mallen. Eller är det försumbart ?
Last edited by Alexdstore on Sun Jan 23, 2011 12:04 pm, edited 1 time in total.
Allt är möjligt !
http://www.framweb.se

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 11454
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Suzhou, China

Re: Kopiera template i template maneger

Post by toivo » Sat Jan 22, 2011 11:21 am

Du kan copiera i www-mappen, t.ex. beez_20 till beez_20_v2 men du måste också ändra namnet i templateDetails.xml:

Code: Select all

<name>beez_20_v2</name>
Det är normalt att man har mera mallar.
Toivo Talikka, Global Moderator

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 26121
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Per Yngve Berg » Sat Jan 22, 2011 4:00 pm

Det är på stilar man kan kopiera, inte mallar. En stil är et sätt med parametrar till mallen. Den här artikeln förklarar det.

http://community.joomla.org/blogs/commu ... lates.html

User avatar
Alexdstore
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 535
Joined: Sat Jul 28, 2007 7:56 pm
Location: Södertälje
Contact:

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Alexdstore » Sat Jan 22, 2011 9:37 pm

Tack Per ! Mycket informativ sida, lärde mig flera nya saker, bla om säkerhet och xml-filen :-)

Ok efter allt sökande så verkar det inte finnas någon annan lösning än att kopiera upp mallen i sex stycken trots att sidan blir tyngre. Andra lösningar har visat sig vara extremt avancerade för min kunskapsnivå.

och tack till toivo :-)

Ps, när jag kopierar en mall, zippar den och installerar via extension manager så blir den fint installerad men följande meddelande visas:
JInstaller: :Install: File does not exist /home/framwebi/public_html/verksamhet/tmp/install_4d3b4d51aa516/ja_t3_blank_intro/en-GB.tpl_ja_t3_blank.ini

Är det bara att ignorera eller ?
Allt är möjligt !
http://www.framweb.se

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 11454
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Suzhou, China

Re: Kopiera template i template maneger

Post by toivo » Sat Jan 22, 2011 10:20 pm

Du kan gå till mappen language/en-GB och kopiera en-GB.tpl... , ändra namnet och kopiera till zip. Du måste också editera templateDetails.xml i zip, till exempel:

Code: Select all

	<languages folder="language">
		<language tag="en-GB">en-GB/en-GB.tpl_beez_20.ini</language>
		<language tag="en-GB">en-GB/en-GB.tpl_beez_20.sys.ini</language>
	</languages>
Toivo Talikka, Global Moderator

User avatar
Alexdstore
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 535
Joined: Sat Jul 28, 2007 7:56 pm
Location: Södertälje
Contact:

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Alexdstore » Sun Jan 23, 2011 12:04 pm

Tack Toivi !Det var till stor hjälp för mig :-) Nu sätter jag tråden som färdig.
Allt är möjligt !
http://www.framweb.se

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 11454
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Suzhou, China

Re: Kopiera template i template maneger

Post by toivo » Sun Jan 23, 2011 12:59 pm

Ännu en sak (jag lärar mig här)- du måste också ändra index.php av mallen som innehåller namnet många gånger liksom den följande:

Code: Select all

<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/beez_20/css/position.css" type="text/css" media="screen,projection" />
 
Toivo Talikka, Global Moderator

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 26121
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Per Yngve Berg » Sun Jan 23, 2011 1:13 pm

Om du gör så här behöver du inte ändra flera gånger.

Code: Select all

<link href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/template.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

User avatar
Alexdstore
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 535
Joined: Sat Jul 28, 2007 7:56 pm
Location: Södertälje
Contact:

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Alexdstore » Sun Jan 23, 2011 9:21 pm

Förlåt men jag förstår inte var de två senaste exemplen ska in.. ?
Allt är möjligt !
http://www.framweb.se

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 11454
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Suzhou, China

Re: Kopiera template i template maneger

Post by toivo » Sun Jan 23, 2011 10:38 pm

Jag använde beez_20 som ett exempel: templates/beez_20/index.php
Toivo Talikka, Global Moderator

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Mackelito » Tue Jun 28, 2011 9:03 am

Bara ett lite tillägg.. det finns en smidig funktion med att duplicera sin mall.. tex om man kör flera språk.. då kan man välja den ena kopian för sv och den andra för eng tex..

Att det inte skapas en kopia i /templates/ mappen beror på att man kör samma kodbas.. och ist nöjer sig med att ha olika inställningar för språken.

Detta kräver givetvis en med avancerad template om det ska bli bra.. tex en som är baserad på Joomlarts T3 ramverk :)
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
Alexdstore
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 535
Joined: Sat Jul 28, 2007 7:56 pm
Location: Södertälje
Contact:

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Alexdstore » Sat Jul 16, 2011 10:26 pm

6 månader sen jag var inne här.. men tack ändå :-)
Allt är möjligt !
http://www.framweb.se

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 26121
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Per Yngve Berg » Sun Jul 17, 2011 9:35 am

Varför skall man ha olik mall för språken. Kör med språkfil i stället.

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Mackelito » Sun Jul 17, 2011 9:48 am

Det handlar för mig om mallar med förbestämd plats för meny.. som är byggda med T3 Ramverket.

Där måste man välja vilken meny som visas så en enkel lösning är att ha två likadana mallar.. den ena visas när engelska är valt, med den engelska menyn.. och tvärtom för svenska :)
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 26121
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Per Yngve Berg » Sun Jul 17, 2011 9:52 am

Funkar inte språkfilteret med T3?

Man anger språk på varje meny och endast den med rätt språk visas.

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Mackelito » Sun Jul 17, 2011 1:02 pm

Hur menar du att det ska funka?
Det man gör är ju att ha meny moduler för varje språk.. sätter dom till att visa i samma position, sen funkar det bra...

Men i t3 så anger du i mallens settings vilken meny som ska användas för topp menyn.. dvs du anger det inte via modulpositioner...
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 26121
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Per Yngve Berg » Sun Jul 17, 2011 1:28 pm

Då ville jag gjord om mallen till en modulposition.

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Kopiera template i template maneger

Post by Mackelito » Sun Jul 17, 2011 1:31 pm

Hör att du inte använt Joomlart´s T3 Framework ;)
Dom har en "Mega menu" som är smidig och flexibel.. så jag använder gärna den som den är :D
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se


Locked

Return to “Mallar (templates) och design”