Iframes och Firefox

Diskutera både frågor och goda idéer/förslag avseende mallar och design för Joomla! 1.7 / Joomla! 1.6.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
Meseko
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Fri Sep 26, 2008 6:00 pm

Iframes och Firefox

Post by Meseko » Wed Aug 31, 2011 7:21 am

Hej på er!

Jag har stött på ett MYCKET irriterande problem. Sedan jag uppdaterade till Firefox 6.0 så stöds inte längre Iframe-ramar (autoheight). Finns det ngn själ därute som vet hur vi kan kringgå detta? När jag testar IE (vers ?) så ser man också ett fet ram kring Iframe-fönstret... så var det inte förr.
>:( >:( >:(

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Iframes och Firefox

Post by Mackelito » Sat Sep 03, 2011 11:38 am

hmm.. om jag inte minns fel så är autoheight för iframes något som bara fungerar om sidorna ligger på samma domän, och ska inte vara relaterat till webbläsaren?

dvs du kan inte få auto height om du plockar in en annan sajt genom ifram...

du kanske kan använda nått sånt här?
http://www.lost-in-code.com/programming ... me-height/
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
Meseko
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Fri Sep 26, 2008 6:00 pm

Re: Iframes och Firefox

Post by Meseko » Sat Sep 03, 2011 5:36 pm

Det är just det som är så skumt... Sidorna ligger på samma domän och har gjort så bra länge. Frågan är om det blivit ngt knas med Joomla se'n man uppgraderade till 1.6 och 1.7?!?

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Iframes och Firefox

Post by Mackelito » Sun Sep 04, 2011 4:16 pm

Du har ingen länk man kan kika på?
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
Meseko
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Fri Sep 26, 2008 6:00 pm

Re: Iframes och Firefox

Post by Meseko » Mon Sep 05, 2011 6:53 am

Jodå.... http://msk.se/index.php/fotboll/herrar/ ... a-lag.html

Den sidan ligger på J!1.5.23 så jag kom på att det kan inte ha att göra med J!-mjukvaran, utan snarare webbläsarna. Här har jag också lagt till 'scrollbars' (auto), vilket jag inte har på B-lagets sida (ifall du vill jämföra)

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Iframes och Firefox

Post by Mackelito » Mon Sep 05, 2011 7:35 am

hmmm.. har du angett en höjd? (verkar som att du har gjort det)..
Jag får ingen ram i ie8
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
Meseko
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Fri Sep 26, 2008 6:00 pm

Re: Iframes och Firefox

Post by Meseko » Mon Sep 05, 2011 1:11 pm

höjden ligger alltid i default 500px i XML-filen, så det kan jag inte få bort (utan handpåläggning)

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Iframes och Firefox

Post by Mackelito » Mon Sep 05, 2011 1:46 pm

Hur hade du då tänkt med autoheight?
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
Meseko
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Fri Sep 26, 2008 6:00 pm

Re: Iframes och Firefox

Post by Meseko » Mon Sep 05, 2011 6:37 pm

Jo, men om man har en applikation som ligger på samma domän så gör den en 'override', och autoheight fungerar som vanligt... eller ska fungera som vanligt. Då spelar det ingen roll om sidan är på 1000px i höjd och att det ändå står 500px i back-end!!! Är sidan på 300 px i höjd så blir det det också, även om den står inställd på 500.

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Iframes och Firefox

Post by Mackelito » Mon Sep 05, 2011 8:43 pm

hmm.. är du säker på det?? låter konstigt att den ska köra över inställningar man gjort... varför skulle då möjligheten heta autoheight? varför inte bara height om det ändå körs över?...

Jag har inte använt det själv så jag blir bara fundersam :)
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
Meseko
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Fri Sep 26, 2008 6:00 pm

Re: Iframes och Firefox

Post by Meseko » Mon Sep 05, 2011 8:58 pm

Default-inställningen finns i XML-filen och om man försöker radera standard-höjden och sedan spara så dyker den (500px) upp i alla fall. Man måste radera default-inställningen i XML-filen för att den cellen ska förbli tom. Det är alltså ingen inställning som jag gjort från start, men jag kan skriva över den med vilken siffra som helst och då står den kvar. Däremot måste man ta bort 'autoheight' för att få den önskade effekten. Jag har kört Wrapper-funktionen i över 10 år, så därför blir jag mkt förvånad att den inte fungerar längre. Nu är jag tämligen säker på att det beror på webbläsaren man använder och jag öppnade en tråd på joomla.org och fick ngt diffust svar där (som jag ännu inte satt mig in i)


Locked

Return to “Mallar (templates) och design”