Page 1 of 1

Iframes och Firefox

Posted: Wed Aug 31, 2011 7:21 am
by Meseko
Hej på er!

Jag har stött på ett MYCKET irriterande problem. Sedan jag uppdaterade till Firefox 6.0 så stöds inte längre Iframe-ramar (autoheight). Finns det ngn själ därute som vet hur vi kan kringgå detta? När jag testar IE (vers ?) så ser man också ett fet ram kring Iframe-fönstret... så var det inte förr.
>:( >:( >:(

Re: Iframes och Firefox

Posted: Sat Sep 03, 2011 11:38 am
by Mackelito
hmm.. om jag inte minns fel så är autoheight för iframes något som bara fungerar om sidorna ligger på samma domän, och ska inte vara relaterat till webbläsaren?

dvs du kan inte få auto height om du plockar in en annan sajt genom ifram...

du kanske kan använda nått sånt här?
http://www.lost-in-code.com/programming ... me-height/

Re: Iframes och Firefox

Posted: Sat Sep 03, 2011 5:36 pm
by Meseko
Det är just det som är så skumt... Sidorna ligger på samma domän och har gjort så bra länge. Frågan är om det blivit ngt knas med Joomla se'n man uppgraderade till 1.6 och 1.7?!?

Re: Iframes och Firefox

Posted: Sun Sep 04, 2011 4:16 pm
by Mackelito
Du har ingen länk man kan kika på?

Re: Iframes och Firefox

Posted: Mon Sep 05, 2011 6:53 am
by Meseko
Jodå.... http://msk.se/index.php/fotboll/herrar/ ... a-lag.html

Den sidan ligger på J!1.5.23 så jag kom på att det kan inte ha att göra med J!-mjukvaran, utan snarare webbläsarna. Här har jag också lagt till 'scrollbars' (auto), vilket jag inte har på B-lagets sida (ifall du vill jämföra)

Re: Iframes och Firefox

Posted: Mon Sep 05, 2011 7:35 am
by Mackelito
hmmm.. har du angett en höjd? (verkar som att du har gjort det)..
Jag får ingen ram i ie8

Re: Iframes och Firefox

Posted: Mon Sep 05, 2011 1:11 pm
by Meseko
höjden ligger alltid i default 500px i XML-filen, så det kan jag inte få bort (utan handpåläggning)

Re: Iframes och Firefox

Posted: Mon Sep 05, 2011 1:46 pm
by Mackelito
Hur hade du då tänkt med autoheight?

Re: Iframes och Firefox

Posted: Mon Sep 05, 2011 6:37 pm
by Meseko
Jo, men om man har en applikation som ligger på samma domän så gör den en 'override', och autoheight fungerar som vanligt... eller ska fungera som vanligt. Då spelar det ingen roll om sidan är på 1000px i höjd och att det ändå står 500px i back-end!!! Är sidan på 300 px i höjd så blir det det också, även om den står inställd på 500.

Re: Iframes och Firefox

Posted: Mon Sep 05, 2011 8:43 pm
by Mackelito
hmm.. är du säker på det?? låter konstigt att den ska köra över inställningar man gjort... varför skulle då möjligheten heta autoheight? varför inte bara height om det ändå körs över?...

Jag har inte använt det själv så jag blir bara fundersam :)

Re: Iframes och Firefox

Posted: Mon Sep 05, 2011 8:58 pm
by Meseko
Default-inställningen finns i XML-filen och om man försöker radera standard-höjden och sedan spara så dyker den (500px) upp i alla fall. Man måste radera default-inställningen i XML-filen för att den cellen ska förbli tom. Det är alltså ingen inställning som jag gjort från start, men jag kan skriva över den med vilken siffra som helst och då står den kvar. Däremot måste man ta bort 'autoheight' för att få den önskade effekten. Jag har kört Wrapper-funktionen i över 10 år, så därför blir jag mkt förvånad att den inte fungerar längre. Nu är jag tämligen säker på att det beror på webbläsaren man använder och jag öppnade en tråd på joomla.org och fick ngt diffust svar där (som jag ännu inte satt mig in i)