Page 1 of 1

Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Fri Nov 11, 2011 11:56 am
by Alexdstore
Jo, hoppas inte någon annan har tagit upp samma sak, i så fall ber jag om ursäkt.
Nu när man har gått över till 1.7 så tycker jag att det har blivit mycket svårare att modifiera befintlig mall/template.. när jag använder Firebug för att hitta källorna till marginaler/padding/streck ja allt möjligt som man vill ändra på efter man hittat källan med Firebug, så har det blivit mycket svårare.

Är det fler som känner igen sig ? och hur ska man närma sig det nya systemet ?
Är Firebug föråldrat och det krävs vassare verktyg för att lokalisera koden ?

Eller försöker man skydda mallen så att det ska bli svårare att ändra ?

Det verkar inte logiskt egentligen.. Ps, det är först och främst jommlas egen interna mall beez5 som jag har problem med..

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Fri Nov 11, 2011 12:21 pm
by Mackelito
Det har inte så mycket med Joomla att göra utan har med hur mallen är gjord :)

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Fri Nov 11, 2011 6:22 pm
by Zello
Är det inte så att det är "ramverksmallar" med cache påslaget som du "drabbats" av. Troligen kan du i så fall slå av cachen.

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Wed Nov 16, 2011 2:08 am
by Alexdstore
Det är inte alls svar på det jag har problem med...

Förenklat: när jag söker med firebugg över hemsidan för att hitta koden som jag kan ändra för att ta bort avståndet mellan logon och överkanten, och det visar ingen kod som berör det i fönstret nedan..

I tidigare jomla har jag alltid hitta det jag sökt efter..

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Wed Nov 16, 2011 2:19 am
by Alexdstore

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Wed Nov 16, 2011 8:56 am
by Mackelito
Jag ser margin, padding och allt annat precis som vanligt.. jag ser även att det är din "logoheader" som ställer till det ;)

För att vara mer exakt så är det följande i din css:
h1#logo {
margin: 1.2em 20px 10px 20px;
font-size: 3em;
}


Om du tar bort marginalen i filen beez5.css (på rad 92) så ska du se att det fungerar så bra så!

Men!

Den här mallen (gissar att det beror på mallen iaf) är väldigt dålig när det kommer till SEO. H1 är tom, h2 och h3 är helt fel använt.. jag skulle göra en hel del förändring av elementen här!.. :)

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Wed Nov 16, 2011 9:56 am
by Alexdstore
mmh, ser att du hittat uppgifterna utan problem, men hur mycket jag än hovrar med firebugs elementgranskare så dyker inte dina uppgifter fram..

det här gör att arbetet att modifiera mallar blir helt omöjligt.. då kan jag lägga ner, fast det vill jag inte..

har windows 7, senaste firebug o Firefox 8, vad är galet ?

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Wed Nov 16, 2011 9:57 am
by Alexdstore
"Den här mallen (gissar att det beror på mallen iaf) är väldigt dålig när det kommer till SEO. H1 är tom, h2 och h3 är helt fel använt.. jag skulle göra en hel del förändring av elementen här!.. :)"

Ok Mackelito, tack för att du påpekar det, är det omfattande arbete att komma till rätta med det ?

Surt att inte joomlas egen standardmall inte kan ha full kvalitet :-(

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Wed Nov 16, 2011 10:22 am
by Mackelito
Alexdstore wrote:mmh, ser att du hittat uppgifterna utan problem, men hur mycket jag än hovrar med firebugs elementgranskare så dyker inte dina uppgifter fram..

det här gör att arbetet att modifiera mallar blir helt omöjligt.. då kan jag lägga ner, fast det vill jag inte..

har windows 7, senaste firebug o Firefox 8, vad är galet ?
Går du verkligen hela vägen ner bland elementen? du borde ju se cssen när du markerar <h1> taggen!

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Wed Nov 16, 2011 10:25 am
by Mackelito
Alexdstore wrote:"Den här mallen (gissar att det beror på mallen iaf) är väldigt dålig när det kommer till SEO. H1 är tom, h2 och h3 är helt fel använt.. jag skulle göra en hel del förändring av elementen här!.. :)"

Ok Mackelito, tack för att du påpekar det, är det omfattande arbete att komma till rätta med det ?

Surt att inte joomlas egen standardmall inte kan ha full kvalitet :-(
Svårt att säga beror ju på hur duktig du är ;)

Du skulle ju kunna göra det hyfsat enkelt genom att byta ut dessa h taggar mot vanliga divvar och sen se till att dessa taggar används på andra ställen.

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Wed Nov 16, 2011 10:25 am
by Mackelito
Tänk på att h taggar alltid ska användas hierarkiskt!

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Wed Nov 16, 2011 1:10 pm
by Alexdstore
"Går du verkligen hela vägen ner bland elementen? du borde ju se cssen när du markerar <h1> taggen!"

förstår inte vad som menas med detta.. om jag nu markerar logobilden med granskaren så brukar jag se det nödvändiga i fältet nere, där finns inget nu.. bifogar en screenshoot.

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Wed Nov 16, 2011 1:16 pm
by Mackelito
jo men om du kollar divven som ligger över den du är i nu (den som heter logoheader) och klickar dig ner till h1 taggen så ser du!

Re: Svårare att jobba med 1.7 än 1.5 mallar..

Posted: Wed Nov 16, 2011 1:50 pm
by Alexdstore
Ahaa nu är jag med :-) tack Mackelito ! återkommer om det är något mer, tack.