Page 1 of 1

Mitt första alster i Joomla 1.6.1

Posted: Mon Mar 28, 2011 12:20 pm
by Radioman62
Hej
Jag är helt ny på allt om Joomla och mallar sedan drygt en vecka då en arbetskompis tipsade mig om att jag borde förnya mina hemsidor för mitt vidsidanomföretag. Där körde jag med vanlig html och ramar. Använde Adobe Pagemill version 3 från tidigt -90 tal :D Fungerar fortfarande mycket bra.
Eftersom jag ingenting kunde innan så hoppade jag på det senaste, alltså 1.6. Så småningom blir det väl mer utbud och mindre buggar. För mig var det en stor tröskel att kliva över och komma in i hur strukturen var upplagd. Jag kan inte säga att jag är speciellt säker ännu men en hemsida har jag i alla fall fått till. ;)
Jag knåpade först med en av de inbyggda mallarna där jag ändrade på ett bar bildfiler, färg på typsnitt mm. för att få sidan lite mer som jag ville ha den.
Det slutade ändå med att jag köpte en licens av Artisteer v. 2.6 Även där en liten tröskel innan jag via deras forum förstod hur man skulle få till en horisiontal och vertikal meny.

Nu är i alla fall alstret uppe. Trots lite lång laddningstid första besöket så fungerar det tillräckligt bra för de få sidor jag ännu har där.

BinaTech Best In Analog Technology

Re: Mitt första alster i Joomla 1.6.1

Posted: Thu May 05, 2011 9:28 am
by sgagner
Hej,

Ser ut som ett bra resultat för att vara ditt första försök.
Artisteer är inte den enklaste vägen till en bra mall men du har lyckat ganska bra tycker jag.
Jag brukar ändra i mallens kod för inplacering av sidfoten istället för den ganska fula varianten som Artisteer använder. Joomla orginalsidfot blir mycket snyggare än Artisteers.

Re: Mitt första alster i Joomla 1.6.1

Posted: Thu May 05, 2011 2:58 pm
by Radioman62
Tack sgagner
Det tog på krafterna så jag inte ville se åt det på ett tag. Sidfoten är inte bra så den skall jag ta itu med nästa omgång.

Re: Mitt första alster i Joomla 1.6.1

Posted: Thu May 05, 2011 3:52 pm
by sgagner
Säg till så kanske jag kan ge några tips om hur man skall göra.

Re: Mitt första alster i Joomla 1.6.1

Posted: Fri Jul 15, 2011 8:29 am
by timlestandeer
Om det var din första sida så ska du verkligen vara nöjd. Jag får ett ganska ålderdomligt intryck då jag kollar på sidan, som att den har ett par år på nacken, men som sagt var det ju en första sida och det kommer bli bättre och bättre.

Något du kanske ska kolla lite närmre på är att få lite mer marginaler mellan text och bakgrund, exempelvis mellan footern och den sista "läs mer"-knappen. Det är någonting som jag tycker är väldigt jobbigt och det är mitt tips till dig att kolla över så att det inte är så på andra ställen.

Re: Mitt första alster i Joomla 1.6.1

Posted: Sat Sep 17, 2011 12:41 pm
by ArjanR
Bra jobbat för en första sida! Det syns att du har lite vana med hemsidor. Är själv nybörjare i Joomla.
Jag kan tycka att texten blir lite väl långa i bredden. Det blir lite svårläst samt att det blir mycket text ibland men man kanske ska va intresserad av ämnet då :)...
Kul att se iaf