استفسار حول تغيير اسم القالب في جملة

قم بوضع مشاكلك مع القوالب هنا و كذلك تصميماتك لجوملا! أو تصميماتك بوجه عام

Moderator: sherif

User avatar
fadyagha
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 81
Joined: Thu Apr 23, 2009 11:07 pm
Location: qatar,doha
Contact:

استفسار حول تغيير اسم القالب في جملة

Postby fadyagha » Sun Jan 01, 2012 9:55 am

السلام عليكم
كيفكم يا جماعة
ان شاء الله الجميع يكون بخير

عندي استفسار حول تغيير اسم القالب في جملة
و اقصد بتغييره انه ما يظهر اسمه الحقيقي بالسورس كود ( source code )
مثال :

Code: Select all

xxxx.com/templates/XXXXX/css/orange.css" rel="stylesheet" type="text/css" />



كيف ممكن نقوم بتغييره ؟

ارجوا ان اجد حل عندكم

مشكورين سلفاً

User avatar
ahmedmigoo
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 119
Joined: Sat Nov 22, 2008 8:28 am

Re: استفسار حول تغيير اسم القالب في جملة

Postby ahmedmigoo » Mon Jan 02, 2012 6:39 pm

السلام عليكم
على سبيل المثال هغير اسم التمبلت من beez5 الى ahmed
اولا اذهب الى templates هغير اسم beez5 الى ahmed
ثانيا اذهب الى templates ثم ahmed هتلاقى فيل templateDetails.xml افتحة بنود باد وغير السطر ده
<name>beez5</name>
الى
<name>ahmed</name>
ثالثا افتح فيل index.php واعمل replace اى كلمة beez5 الى ahmed
اخر حاجة افتح اﻻدمن Template Manager هتلاقى بقى فية تمبلت جديد اسمة ahmed اعملة Default

كده بقى كله تمام

تحياتى

User avatar
fadyagha
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 81
Joined: Thu Apr 23, 2009 11:07 pm
Location: qatar,doha
Contact:

Re: استفسار حول تغيير اسم القالب في جملة

Postby fadyagha » Tue Jan 03, 2012 11:25 am

و الله يا اخي انا من قبل عملت هل طريقة بس لا تنفع
و كمان بفايل indix.php لا يوجد اسم التامبلت
انا بستخدم تامبليت من شركة youjoomla
و حتى في نفس المشكلة من قوالب joomlart
هل حل الي بتقوله كنت اعمله من قبل بجملة 1.5 مع اي قالب من اي شركة
بس ما بينفع مع قوالب 1.7 مع الاسف
يا ريت لو عندك اي معلومة تفيدي فيها
و شكرا لك

User avatar
ahmedmigoo
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 119
Joined: Sat Nov 22, 2008 8:28 am

Re: استفسار حول تغيير اسم القالب في جملة

Postby ahmedmigoo » Tue Jan 03, 2012 1:18 pm

فى فيل اسمة info.xml موجوده فى joomlart غيرة
<name>beez5</name> الى <name>ahmed</name>
اخر حاجة من اﻻدمن Extension Manager ثم Discover ثم اضغط على Discover من القائمة العلوية على اليمين
من المفترض انه يجيب التمبلت اللى اسمة ahmed علم عليه واضغط على install من القائمة العلوية على اليمين

مجربها على 1.7 واشتغل

User avatar
fadyagha
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 81
Joined: Thu Apr 23, 2009 11:07 pm
Location: qatar,doha
Contact:

Re: استفسار حول تغيير اسم القالب في جملة

Postby fadyagha » Tue Jan 03, 2012 1:38 pm

شكرا ليك
الحقيقة ان الطريقة كانت صح
لكن فقط للتنويه اني استبدلت اسم القالب القديم بلاسم الجديد في كل الروابط الموجودة داخل ملف templateDetails.xml
و بعدين غيرت اسم مجلد القالب من الاسم القديم للأسم الجديد
و بعدين عملت Discover و بعدين install
و الحمد لله كله تمام
شكراً جزيلاً لك على تعاونك :)


Return to “القوالب و التصميم”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests