Migrera till 2.5

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Migrera till 2.5

Post by Zello » Thu Feb 02, 2012 9:21 pm

I den här tråden kommer det att finnas information om hur du uppdaterar din webbplats till den nya versionen 2.5 som har långtidssupport.

Ställ INGA frågor i den här tråden utan skapa nya trådar med tydlig rubrik om du har frågor på detta ämne. Vi låter den här tråden innehålla information så är den lätt att hitta.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Fri Feb 03, 2012 1:22 pm

Jag tänkte skriva två olika uppgraderingsguider, en för dig som har Joomla 1.7 och en för dig som har Joomla 1.5. Men först tänkte jag lista lite populära komponenter som ännu inte eller precis har släppts i nya versioner som fungerar med Joomla 2.5.

Easyblog: Joomla 2.5 kompatibel version släpptes den 30:e januari.

Easydiscuss: Har fungerat på Joomla 2.5 sedan release.

Jomsocial: Version 2.4.2 är komaptibel med Joomla 2.5.

Kunena: Version 1.7.2 släpptes den 26:e januari och den är kompatibel med Joomla 2.5.

Jomsocial Profile Types JoomlaXI: Version 3.4x kommer att vara kompatibel med Joomla 2.5 och den ska släppas i nästa vecka (finns i beta just nu).

PayPlans 1.4.4: Är kompatibel med Joomla 2.5.

AcyMailing: Version 3.5 är kompatibel med Joomla 2.5.

Akeeba Backup: Akeeba Backup är kompatibel med Joomla 2.5 i och med verision 3.3.12 (senaste versionen är 3.3.13).

VirtueMart 2.0: Är inte kompatibel med Joomla 2.5. VirtueMart 2.0.1 är på gång och ska kanske vara kompatibel med Joomla 2.5.

K2 2.5.4: Fungerar med Joomla 2.5

Tänk på att Joomla 2.5 innehåller många nya funktioner t.ex. en helt ny sökfunktion vilket betyder att ett tema som är gjort för Joomla 1.7 troligtvis måste uppdateras för att fungera med Joomla 2.5. Kontakta utvecklaren av din template för att veta säkert om den fungerar med Joomla 2.5 eller om den behöver uppdateras.

Alla ni som har templates från Gavick kan läsa det här: http://www.gavick.com/magazine/home/ite ... grade.html

Uppdateringsguider från Joomla 1.5 och Joomla 1.7 till Joomla 2.5 kommer senare idag och imorgon.
Last edited by EE Photo on Fri Feb 03, 2012 8:12 pm, edited 1 time in total.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Fri Feb 03, 2012 8:10 pm

Här är en guide för dig som kör Joomla 1.7x och ska uppdatera till Joomla 2.5x.

1. Börja först med att se till så att du har den senaste versionen av Joomla 1.7, den senaste versionen just nu är Joomla 1.7.5: http://www.joomla.org/announcements/rel ... eased.html

2. När du har uppdaterat till senaste Joomla 1.7 så är det dags att ta en backup av din sajt. Det kan du göra med Akeeba Backup: http://www.akeebabackup.com/
Se till så att du laddar ner backupen till din dator efter att den är klar.

3. Det vi ska göra nu är att skapa en exakt kopia av din riktiga sajt på ett annat ställe, på så sätt kan vi använda den kopian för att göra en test uppdatering till Joomla 2.5.

Det du nu ska göra är att först skapa en ny tom databas. Sen så ska du extrahera backupen som du precis laddade ner till din dator. Det kan du göra med: https://www.akeebabackup.com/download/o ... izard.html

Sen ska du ladda upp de extraherade filerna till en tom subdomän eller en tom subfolder på din domän. Det går också bra att ladda upp filerna till en helt annan domän.

När uppladdningen är klar så skriver du in webb adressen till den plats som du laddade upp filerna till i din webbläsare. För en sub domän så blir det http://www.subdomän.dindomän.se för en sub folder så blir det http://www.dindomän.se/subfolder

Nu kommer du till Akeebas installationsprogram som hjälper dig att återställa din sajt, du kommer alltså få en exakt kopia av din riktig sajt. Gå igenom installationsprogrammet och se till så att den här nya "testsajten" ansluter till den tomma databas du skapade tidigare.

Nu har du en exakt kopia av din riktiga sajt som du kan göra vad du vill med och det vi ska göra på den är en test uppdatering till Joomla 2.5!

4. Nu ska vi då uppdatera våran test sajt till Joomla 2.5. För att göra det så loggar du in på back-end på test sajten och så går du till tillägg / hantera tillägg / uppdatera. Klicka sedan på rensa cache uppe till höger och klicka sedan på sök uppdateringar. När den har sökt klart så ska Joomla 2.5x komma upp i listan över tillgängliga uppdateringar. Markera den och klicka sedan på uppdatera. Nu tar det en liten stund och sen ska test sajten vara uppdaterad till Joomla 2.5x.

5. Installera nu det Svenska språkpaketet för Joomla 2.5x: http://joomlacode.org/gf/project/jtrans ... ge_id=5589

6. Kolla nu runt på din test sajt och se till så att allting fungerar som det ska. Om allting fungerar som det ska så kan du köra punkt 4 och 5 igen men på din riktiga sajt istället.

Guide för hur du migrerar från Joomla 1.5 till Joomla 2.5 kommer imorgon!
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Fri Feb 03, 2012 9:57 pm

Kan den här tråden bli klistrad?
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Tue Feb 07, 2012 6:58 pm

Ledsen för dröjesmålet med guide för migrering från Joomla 1.5 till Joomla 2.5, guiden är nästan klar ska bara renskriva den. Så jag lägger nog upp den imorgon!
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Wed Feb 08, 2012 3:05 pm

Så här migrerar du ifrån Joomla 1.5 till Joomla 2.5.

1. Se först till så att du har uppdaterat till den senaste Joomla 1.5 versionen vilket är Joomla 1.5.25. Se sedan också till så att det finns en Joomla 2.5 kompatibel version av alla tillägg som du har installerade på din sajt. Uppdatera också alla dina tillägg till den senaste versionen.

2. Installera nu Akeeba Backup om du inte redan har gjort det: http://www.akeebabackup.com/

3. Ta nu en backup av din sajt med Akeeba Backup, ladda sedan ner den backupen till din dator. Det vi ska göra nu är att skapa en kopia av din riktiga sajt så att vi kan använda den här kopian för att göra en test migrering till Joomla 2.5. Så ifall att något går fel så förstörs inte din riktiga sajt.

4. När du har laddat ner backupen till din dator så måste du extrahera den. Det kan du göra med det här programmet: https://www.akeebabackup.com/download/o ... d-3-3.html

5. Skapa nu en subdomän eller en subfolder på din domän, ladda sedan upp de extraherade filerna med FTP till den subdomän eller subfolder som du precis skapade. Det går också bra att ladda upp filerna till en helt annan tom domän om du har tillgång till en sådan.

6. Skapa nu en ny tom databas.

7. Öppna nu din webbläsare och gå till den webbadress som du laddade upp alla filer till. Om du använde en subdomän så blir adressen http://www.subdomän.dindomän.se om du använde en subfolder så blir adressen http://www.dindomän.se/subfolder

8. Nu kommer du att se Akeebas installationsprogram, det här programmet kommer att hjälpa dig att återställa en kopia av din sajt. Gå igenom programmet och fyll i den information som behövs, var noga med att ange uppgifterna för den NYA TOMMA databasen som du skapade tidigare.

9. När installationen är klar så har du en exakt kopia av din riktiga sajt och det är på den som vi nu ska göra en test migrering till Joomla 2.5.

10. Logga nu in på back-end på din test sajt, se till så att Joomla och alla tillägg är uppdaterade till senaste versionen om du inte redan har gjort det.

11. Installera nu JUpgrade: http://redcomponent.com/jupgrade

12. JUpgrade kommer att migrera Joomla core vilket är dina annonser, kategorier, kontakter, innehåll (så som artiklar), menyer, moduler, feeds, användare och länkar. JUpgrade kan också migrera vissa tredjepartskomponenter, här är de tredjeparts komponenter som JUpgrade har stöd för:

Adminpraise
Kunena
K2
JoomComment
Virtuemart
redSHOP
CommunityBuilder
JCE
Contact Enhanced
JomSocial
redFORM
JEvents
Akeeba Backup
Jumi
redMEMBER

Om du har ett tillägg som inte finns med på den här listan men du vet att det finns en Joomla 2.5 kompatibel version av det så finns det andra sätt för att få med innehållet från det också men det tar vi i ett senare inlägg.

13. Ett krav för att JUpgrade ska fungera är att Mootools pluginet i Joomla är aktiverat så se till att det är det.

14. Gå nu till komponenter och sen JUpgrade. Gå till JUpgrades inställningar genom att klicka på knappen uppe till höger.

15. Se till att rätt databasprefix är inställt för den databas som tillhör din Joomla 1.5 sajt. Välj sedan ett nytt databasprefix för den nya Joomla 2.5 sajten.

16. Sätt också ”skip template copy” till yes och du kan också ställa in yes på ”skip 3rd party extensions” om du inte ska migrera något mer än Joomla core.

17. Spara nu inställningarna och kör igång migreringen genom att klicka på ”start upgrade”. Nu kommer JUpgrade att jobba ett tag, först kommer den att ladda ner och installera Joomla 2.5 på din server. Den kommer att lägga Joomla 2.5 i en subfolder på samma domän som din Joomla 1.5 sajt. Så när JUpgrade är klar så kommer din nya Joomla 2.5 sajt att ligga på http://www.dindomän.se/jupgrade.

18. Om JUpgrade fastnar efter att den har laddat ner Joomla 2.5 så kan du göra så att du går tillbaka till startsidan för din back-end, loggar ut, stänger ner webbläsaren. Öppna webbläsaren igen och logga in på back-end, gå sedan till JUpgrade igen och gå in i JUpgrades inställningar. Välj nu yes på ”Skip download”. Nu kan du köra igång migreringen igen och eftersom JUpgrade laddade ner Joomla 2.5 tidigare så skippar den det och hoppar direkt till installationen. Att göra så här kan fungera om JUpgrade fastnar precis efter den är klar med nedladdningen av Joomla 2.5.

19. En annan sak, om migreringen nästan är klar och JUpgrade har stått och tuggat ett tag och det enda den säger är ”migrating undefined” så betyder det faktiskt att migreringen är klar och du kan stänga ner sidan.

20. När JUpgrade är klar med migreringen så kommer din nya Joomla 2.5 sajt att ligga samma webbadress som din Joomla 1.5 sajt ligger på men med ”/jupgrade” i slutet på adressen.

21. Så gå in på din nya Joomla 2.5 sajt och se till så att den fungerar som den ska och att allt innehåll har flyttats med. Om allting ser bra ut så kan du nu ta bort din Joomla 1.5 sajt med FTP och flytta din Joomla 2.5 sajt till rooten. Efter att du har gjort det så till så att alla sökvägar till t.ex. log och tmp är rätt i globala inställningar.

22. De nya databastabellerna för Joomla 2.5 skapades i samma databas som används för din Joomla 1.5 sajt. Men tabellerna som hörde till din Joomla 1.5 sajt har ett annat databasprefix än de som är till din Joomla 2.5 sajt. Så om du har tillgång till t.ex. PHPMyAdmin så kan du nu gå in och ta bort alla de databastabeller som hörde till din Joomla 1.5 sajt.

23. De nya databastabellerna för Joomla 2.5 skapades i samma databas som används för din Joomla 1.5 sajt. Men tabellerna som hörde till din Joomla 1.5 sajt har ett annat databasprefix än de som är till din Joomla 2.5 sajt. Så om du har tillgång till t.ex. PHPMyAdmin så kan du nu gå in och ta bort alla de databastabeller som hörde till din Joomla 1.5 sajt.

24. Om den här test migreringen var lyckad så kan du nu genomföra exakt samma sak på din riktiga sajt! Tänk bara på att ta en backup innan du börjar (ladda ner den till din dator) och ta din sajt offline så ingen besökare stör migreringsprocessen.

Lycka Till!
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Wed Apr 04, 2012 6:12 pm

JUpgrade har inbyggt stöd för att migrera ett antal komponenter ifrån Joomla 1.5 till 2.5 men det finns såklart väldigt många komponenter som JUpgrade inte har stöd för. De flesta komponenter som JUpgrade inte kan migrera går faktiskt att migrera manuellt!

Det ska sägas först att det här fungerar för de flesta komponenter som är kompatibla med Joomla 2.5 men inte alla. I guiden kommer jag beskriva hur man gör det med PHPMyAdmin och du kommer att behöva ha Notepad++ installerat: http://notepad-plus-plus.org/

Det här är en manuell migrering vilket betyder att det krävs en del förkunskaper så det här är inte för nybörjare. Därför kommer jag inte att förklara precis allting hur ingående som helst.

Innan du kan göra det här så måste du redan ha migrerat din sajt till Joomla 2.5 med JUpgrade men du får inte ha tagit bort den gamla Joomla 1.5 installationen som lämnas kvar efter migreringen.

Ett krav är att den komponent som du vill migrera finns i en version som är kompatibel med Joomla 2.5. Börja först med att uppdatera din komponent till den senaste versionen. I den här guiden så kommer jag använda Easyblog som exempel komponent.

Tänk på att du inte får ha installerat Easyblog på din nya Joomla 2.5 sajt, om du har gjort det så kommer den manuella migreringen inte att fungera. Att avinstallera hjälper inte, du måste i så fall radera databastabellerna också.

Logga nu in på PHPMyAdmin där din databas ligger. I databasen så kommer tabellerna både för din nya migrerade Joomla 2.5 och din gamla Joomla 1.5 installation att ligga. Enda skillnaden är att tabellerna för Joomla 1.5 har ett annat prefix än vad tabellerna som hör till Joomla 2.5 installationen har. Gå till fliken ”Exportera”. Markera nu Easyblog tabellerna som heter [ditt prefix]_easyblog. Välj att exportera dom som en SQL fil. Klicka sedan på ”kör” nere i det högra hörnet och spara filen på ditt skrivbord.

Högerklicka på den filen som du precis sparade och välj att redigera den med Notepad++. Det vi nu ska göra är att byta ut det gamla databasprefixet, det som var för Joomla 1.5, till det nya som är det som din Joomla 2.5 installation använder. Gå nu in på ”search” i Notepadd++ och välj ”Replace”. I rutan ”Find what” så ska du skriva in ditt gamla databasprefix enligt den här modellen:

[ditt gamla prefix]_

I rutan ”replace with” så ska du skriva in ditt nya databasprefix enligt modellen:

[ditt nya prefix]_

Glöm inte understrecket!

Se till så att ”Match whole word only” INTE är valt. Se också till så att markören står på översta raden och att du har valt ”Down” under ”Direction”. Klicka sedan på ”Replace all”.

Nu ska du få upp ett meddelande om att rätt mycket har blivit ersatt. Spara nu filen och stäng ner Notepad++.

Ta upp PHPMyAdmin igen och välj fliken importera. Klicka på ”Browse” och välj SQL filen som du precis redigerade i Notepad++. Klicka sedan på ”Kör” nere i det högra hörnet. Nu ska det ha skapats nya Easyblog tabeller i din databas med det nya prefixet som då tillhör din Joomla 2.5 installation.

Logga nu in på din Joomla 2.5 sajt och installera Easyblog för Joomla 2.5. När installationen är klar så ska alla inlägg osv. finnas med men något saknas fortfarande. De flesta komponenter sparar inte bara information i databasen, bilder sparas inte i databasen utan de sparas i mappar. Så alla bilder som hörde till blogginläggen ligger fortfarande kvar på din Joomla 1.5 installation.

När det gäller bilder så skiljer det väldigt mycket från komponent till komponent var dessa sparas. Vissa sparas i image mappen, t.ex. Jomsocial sparar bilder där. Andra sparar dom i component/komponentens namn mappen. Om du inte kan hitta var din komponent sparar sina bilder så får du fråga utvecklaren.

När det gäller Easyblog så kan man lätt kolla i Easyblogs admin del och under ”Media” se sökvägarna till alla mappar där bilder sparas. Gör så nu att du kopplar upp till din sajt med FTP och laddar ner alla mappar som innehåller de bilder som du vill flytta över till din Joomla 2.5 sajt.

När dessa mappar är nedladdade till din dator så är det så enkelt att du (oftast) laddar upp dom igen till exakt samma plats men på din Joomla 2.5 sajt istället. Om du får frågan under uppladdning om du vill ersätta någon eller några filer med de som laddas upp så ska du svara ja.

Vissa komponenter kan spara sina bilder på olika ställen beroende på om komponenten är installerad på Joomla 1.5 eller 2.5. Om du tror att så är fallet för din komponent kontakta då utvecklaren och fråga var deras komponent sparar bilder när den är installerad på Joomla 2.5.

Se nu till så att allting fungerar som det ska och om det gör det så kan du nu ta bort din Joomla 1.5 installation och dess databas tabeller helt!
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

User avatar
Poeten
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 237
Joined: Wed Sep 20, 2006 8:03 am
Location: Södertälje
Contact:

Re: Uppdatera till 2.5

Post by Poeten » Thu Apr 05, 2012 6:24 am

Stort tack för guiden! :)

User avatar
Alexdstore
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 535
Joined: Sat Jul 28, 2007 7:56 pm
Location: Södertälje
Contact:

Re: Uppdatera till 2.5

Post by Alexdstore » Thu Apr 26, 2012 8:46 pm

Verkligen bra jobb ! Tack för det EE Photo :-)
Allt är möjligt !
http://www.framweb.se

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Thu Apr 26, 2012 8:53 pm

Tackar!
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

Kribba
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 76
Joined: Sat Feb 02, 2008 3:38 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by Kribba » Sat May 19, 2012 4:06 pm

Tackar för guiden.

Kommer jag fortfarande alltid ha /jupgrade efter mitt domännamn?

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Sat May 19, 2012 4:22 pm

Kribba wrote:Tackar för guiden.

Kommer jag fortfarande alltid ha /jupgrade efter mitt domännamn?
Efter att du har gjort migreringen så måste du flytta din Joomla 2.5 sajt ifrån jupgrade mappen till rooten med FTP. Ta sedan bort JUpgrade mappen, då försvinner det ifrån URL:n.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

Kribba
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 76
Joined: Sat Feb 02, 2008 3:38 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by Kribba » Sat May 19, 2012 6:27 pm

Ahh ok tackar

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Mon May 21, 2012 11:20 pm

Jag tänkte att jag skulle ta de guiderna jag har skrivit här och utöka dem lite, lägga till lite bilder och då förklara bättre så att även nybörjare lättare kan följa guiden. Och då skapa en PDF fil av allting som alla kan få ladda ner. Kan det vara intressant?

Om det blir bra så kanske det kan vara ide att översätta guiden till Engelska, har hittils inte sett någon omfattande Engelsk guide om hur man uppdaterar till Joomla 2.5, någon som har sett det?
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

Kribba
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 76
Joined: Sat Feb 02, 2008 3:38 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by Kribba » Sun Jun 03, 2012 3:14 pm

Nej, har inte sett någon.
För att vara en så komplicerad med mycket som kan gå fel finns det väldigt lite info att tillgå. Supporten är obefintlig.
Så en riktigt bra guide som denna + bilder m.m. är inte fel.

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Mon Jun 18, 2012 3:11 pm

Kribba wrote:Nej, har inte sett någon.
För att vara en så komplicerad med mycket som kan gå fel finns det väldigt lite info att tillgå. Supporten är obefintlig.
Så en riktigt bra guide som denna + bilder m.m. är inte fel.
Jag skriver på den när jag har tid men den börjar att bli klar nu! Den kommer att bli bra mycket mer utförlig och mer grundlig än guiderna i den här tråden!
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Fri Jul 06, 2012 9:41 pm

Ok PDF guiden börjar äntligen att bli klar nu, ca 24 sidor är den så den är rätt saftig! Ska bara göra klart det sista men lär publicera den om ca 1 vecka!
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Mon Jul 16, 2012 6:17 pm

PDF guiden "Så uppgraderar du till Joomla 2.5" är nu färdig för nedladdning! Den samlar ihop allt som jag redan har skrivit i den här tråden och utvecklar det ännu mer över hela 27 sidor. Bara att ladda ner här nedanför!

Hoppas ni gillar den!

Filen var tydligen för stor för att laddas upp direkt till forumet så här är en Dropbox länk istället!

http://dl.dropbox.com/u/9829994/S%C3%A5 ... %202.5.pdf

(Alla mina tidigare inlägg i den här tråden får en moderator gärna ta bort nu.)
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Uppdatera till 2.5

Post by EE Photo » Wed Jul 18, 2012 1:16 pm

Någon som har kollat in guiden och kan säga vad dom tycker?
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

User avatar
BosseJ
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 220
Joined: Tue Jul 31, 2007 6:00 am

Re: Migrera till 2.5

Post by BosseJ » Mon Sep 10, 2012 10:38 am

Jag har försökt att göra enligt ovanstående, men det funkar inte. Det bara hänger sig.
Om jag förstått saken rätt från redcomponents forum, så klarar inte JUpgrade av större sajter.

Jag har en sajt med drygt 4.000 registrerade medlemmar, 8.500 artiklar och 50.000 inlägg i forumet.

Sajten Bipolarna (http://www.bipolarna.se) är en helt ideell sida, utan inkomster. Vilket även kan sägas om min egen ekonomi.

Bipolarna har utvecklats till en reell resurs för personer med bipolär sjukdom och deras anhöriga. Jag vill kunna fortsätta att utveckla sidan, och just nu känns det som ett måste att komma ifrån Joomla 1.5.

Finns det någon vänlig själ därute som vill hjälpa mig att migrera sidan? Jag kan som du förstår inte betala för det.

[till mod: Om inlägget inte passar i den här diskussionen, så flytta gärna till ett mer passande]

User avatar
sweup
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 885
Joined: Tue Dec 02, 2008 1:22 pm
Contact:

Re: Migrera till 2.5

Post by sweup » Mon Sep 10, 2012 11:00 am

Vet inte om det är denna tråden du har läst
http://redcomponent.com/forum/92-jupgra ... large-site

Svårt och veta vad de relaterar till. Har själv migrerat en sida med 4000 användare fast med många färre artiklar+inlägg.
Du kan ju vänta och se om J 2.5.7 funkar bättre, kommer prel 120913.
http://www.joomlasverige.se
Översättningar av tillägg, intervjuer och mer
..
http://www.begravningsportalen.se - Allt om begravning, sorg och gemenskap

User avatar
BosseJ
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 220
Joined: Tue Jul 31, 2007 6:00 am

Re: Migrera till 2.5

Post by BosseJ » Mon Sep 10, 2012 11:08 am

Nä, det var denna:
http://redcomponent.com/forum/92-jupgra ... categories

Men det spelar ju ingen roll. Jag tar ditt råd och väntar på 2.5.7 och håller tummarna...

Skogsvaktaren
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Sep 11, 2012 9:10 am
Location: Gävle
Contact:

Re: Migrera till 2.5

Post by Skogsvaktaren » Tue Sep 11, 2012 7:28 pm

Jag har just gjort en backup enligt guiden migrera från 1.5 till 2.5
Men under punkt 10 stöter jag på patrull.
När jag kikar på Archiver engine under Advanced configuration så ska man välja DirectFTP men det finns bara JPA format och zip format att välja på.
Förstår inte vad som är fel då jag följt guiden punkt till pricka :'(

/Erik

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Migrera till 2.5

Post by EE Photo » Tue Sep 11, 2012 7:51 pm

Konstigt, finns inte direct FTP i gratis versionen av Akeeba Backup? Den fanns det när jag använde gratis versionen förr men just nu använder jag pro versionen så jag kan inte se det.

I värsta fall får du strunta i direct FTP och ta den långa vägen istället.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

Skogsvaktaren
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Sep 11, 2012 9:10 am
Location: Gävle
Contact:

Re: Migrera till 2.5

Post by Skogsvaktaren » Tue Sep 11, 2012 8:12 pm

Hur menar du med långa vägen? ska jag använda min vanliga ftp och lägga upp filen. Och vart lägger jag den filen då? Jag använder mig av en annan domän än den jag tagit backupen från.
//Erik

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Migrera till 2.5

Post by EE Photo » Tue Sep 11, 2012 8:18 pm

Du får ladda ner .jpa filen, extrahera den och sen ladda upp filerna till den andra domänen.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

Lowi
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 39
Joined: Mon Aug 30, 2010 6:14 pm

Re: Migrera till 2.5

Post by Lowi » Sat Jan 05, 2013 3:03 pm

Hej!

Vilken jättebra och tydlig guide du gjort.
Jag har bara en fråga.
När jag kör Jupgrade så precis som du skriver så ställer den sig och tuggar och det händer inte så mycket mer även om jag låter den gå en hel natt.
Då har jag gått in i Jupgrade URL:en och det ser ju bra ut förutom ingen av komponenterna kommer med. CB, Akeeba och Kunena är väl några av dom som skall migreras över vad jag förstår.
Jag testade att installera CB och det verkar ju gå bra men jag tycker att det konstigt att det inte finns under komponenter.
Är det någon som har någon idé om att jag skall göra något speciellt för att de skall följa med rätt?

MVH
Lotta
Med Vänliga Hälsningar

Lotta Wiklund

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Migrera till 2.5

Post by EE Photo » Sat Jan 05, 2013 4:39 pm

Om jag har för mig rätt så måste du i JUpgrade inställningarna ställa in om du vill migrera tredjeparts komponenter. Har du gjort det?

Sen när du installerar CB på den migrerade sajten är det tomt i CB då eller har något material följt med?
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

Lowi
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 39
Joined: Mon Aug 30, 2010 6:14 pm

Re: Migrera till 2.5

Post by Lowi » Sat Jan 05, 2013 4:46 pm

Hej!
Ja jag har det står att om man inte vill migrera 3:epart så skall man klicka yes och det har jag inte gjort.

Det ligger ju tabeller i databasen men inget i dom precis som med DT-register som inte går att migrera över med Jupgrade.
Samma gäller även Kunena. Det är lite skumt.

Lotta
Med Vänliga Hälsningar

Lotta Wiklund

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Migrera till 2.5

Post by EE Photo » Sat Jan 05, 2013 4:56 pm

Så den har migrerat tabellerna för t.ex. CB?
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/


Post Reply

Return to “Allmänna frågor”