Page 1 of 1

Flera språk

Posted: Sat Jun 02, 2012 10:55 am
by johngw
Jag har en website med 3 språk som jag inte får att fungera som den ska.
Under "Språk: Installerade språk" klickar jag på "Innehåll" och får detta meddelande
Se bifogad fil
Någon som vet hur detta kommer sig och hur man rättar till problemet.
Innan detta är åtgärdat kan jag inte fortsätta med med de 3 språken.

Re: Flera språk

Posted: Sat Jun 02, 2012 3:36 pm
by EE Photo
Har du testat med tillägg / databas / fix?

Re: Flera språk

Posted: Sat Jun 02, 2012 4:03 pm
by Per Yngve Berg
Det fattas en kolumn i databas-tabellen. En databas-fix vill ordna det.

Re: Flera språk

Posted: Sat Jun 02, 2012 5:55 pm
by johngw
Jag kan inte sådant. Hur gör man det? Beskriv lite mer i detalj.
Tackar för snabbt svar.

Re: Flera språk

Posted: Sat Jun 02, 2012 6:02 pm
by Per Yngve Berg
Tillägg->Installera->Databas

Tryck fix knappen uppe till höger.

Re: Flera språk

Posted: Sun Jun 03, 2012 7:11 am
by johngw
Tack det löste sig Tillägg->Installera->Databas +FIX

Re: Flera språk

Posted: Sun Jun 03, 2012 8:28 am
by Per Yngve Berg
Här är några tutorials för att sätta upp sajten med language filter och language switcher.

http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=617&t=583461

Re: Flera språk

Posted: Sun Jun 03, 2012 2:04 pm
by johngw
Tack för tipset!

Re: Flera språk

Posted: Mon Jun 04, 2012 8:22 pm
by johngw
Jag har lyckats med att få siten på svenska och engelska men tyska fungerar inte som det ska.
Jag har kollat hur jag fick svenska och engelska att fungera. (Fungera = flaggorna för varje språk syns på siten). Tyska flagga visas inte men det gör svenska och engelska flaggorna. Jag har aktiverat "Multilanguage Status" och där ser jag detta: se bifogad fil. Där ser jag ett fel men vet inte alls hur jag rättar till det. Kan någon hjälpa mig.
Kolla på www.wennerlund.nu/test

Re: Flera språk

Posted: Mon Jun 04, 2012 8:28 pm
by Per Yngve Berg
Du har specificerat "de-De" istället för "de-DE" på en av konfigurationerna.

Re: Flera språk

Posted: Mon Jun 04, 2012 8:42 pm
by johngw
Så små saker ser man ju inte Men tack nu finns inte felet i "Multilanguage Status" men den tyska flaggan syns inte konstigt nog. Det måste vara något mer som inte stämmer. Vem kan hjälpa mig? - Fattar inget!
Jag kan skicka login till sidan om någon kan tänka sig att hjälpa? Det är bara en testsida för att testa detta med flera språk.

Re: Flera språk

Posted: Wed Jun 06, 2012 1:33 pm
by johngw
Nu fattar jag inte mycket av det jag gör. Den engelska flaggan har ersatts av den tyska. Jag är nog för blind för att se vad felet är. Någon där ute som kan hjälpa mig. Jag skickar gärna inloggningen så du kan titta på det jag gjort.

Re: Flera språk

Posted: Wed Jun 06, 2012 5:48 pm
by Per Yngve Berg
Är kategorierna taggat rätt.

Med svenska flaggan får jag kategorin Alla-språk, mens den tyska är rätt.

Re: Flera språk

Posted: Wed Jun 06, 2012 7:27 pm
by johngw
Ja det är de. Men du gör mig osäker. Jag kollade och tyska kategorin är ställd till tyska språket .ika så med svenska och engelska. Något mer?

Re: Flera språk

Posted: Thu Jun 07, 2012 6:12 pm
by Per Yngve Berg
Om du postar i det engelska forumet, vill infograf hjälpa är. Han er den största kapaciteten på språk-delen.

Re: Flera språk

Posted: Thu Jun 21, 2012 6:43 pm
by ArjanR
Fungerar det för dig nu? Har själv en sajt med tre språk (en - sv - nl) som jag la upp efter nämnda tutorial och det fungerar bra.

Re: Flera språk

Posted: Fri Jun 22, 2012 9:10 am
by johngw
Nä tyvärr. Har inte prioroterat det på ett tag eftersom jag har börjat nytt jobb. Men ska ta itu med det snart. Kollar in din webbsidan

Re: Flera språk

Posted: Fri Jun 22, 2012 9:12 am
by johngw
ArjanR wrote:Fungerar det för dig nu? Har själv en sajt med tre språk (en - sv - nl) som jag la upp efter nämnda tutorial och det fungerar bra.
Vilken site var detta? Den med en-sv-nl?

Re: Flera språk

Posted: Fri Jun 22, 2012 11:08 am
by ArjanR

Re: Flera språk

Posted: Fri Jun 22, 2012 3:54 pm
by johngw
Precis så vill jag ha det med sv-en-de men jag får bara upp två språk. Först var det sv-en nu finns där sv-de. Något enkelt har jag förbisett frågan är vad?

Re: Flera språk

Posted: Fri Jun 22, 2012 9:20 pm
by ArjanR
Jag kan göra ett försök och titta i din backend om du ger mig inloggningsinfo. Mejla mig i så fall med en PM.

Glad midsommar ;)

ps annars är den engelska hjälpen i det engelska forumet från infograf väldig bra som Per Yngve Berg nämnde.

Re: Flera språk

Posted: Sat Jun 23, 2012 8:17 am
by Zello
Lägger mig i lite;)
Om du kan välja 2 språk. Vilket språk har sidan då? Det tredje??
I så fall har du valt att inte visa flaggan för aktuellt språk

Re: Flera språk

Posted: Sat Jun 23, 2012 10:37 am
by johngw
JAG Löste det. I meny objektet klickade jag på "Hem" så att flaggan kom upp.
Nu tänker jag försöka att dokumentera det jag gjort på svenska och lägga upp någon stan.
Tack för allas tips och hjälp. Tack Tack