Page 1 of 1

Goda råd innan jag installerar Joomla 2.5

Posted: Thu Mar 29, 2012 9:56 pm
by cdn0927
Hej!
Jag är ganska så novis i Joomla och skulle behöva lite goda råd runt säkerhet innan jag installerar Joomla på One.com. T.ex vad är viktigast att tänka på innan jag börjar bygga min hemsida?
....ska jag ta en testkopia av hemsidan (subdomän), efter jag har fyllt sidan med basfunktioner och text och innan man laddar ner komponenter? Då borde det vara logiskt att alltid ta backup från både "originalsidan" och testsidan?
Jag tar emot alla goda råd..... :eek:

Re: Goda råd innan jag installerar Joomla 2.5

Posted: Thu Mar 29, 2012 10:36 pm
by EE Photo
Mitt första råd skulle ha varit att inte installera Joomla på one.com eftersom deras servrar inte är så jätte bra, men vi får väll ignorera det nu ;)

Det första du ska tänka på är att ha tålamod när du använder Joomla, det finns många funktioner och det kan vara både svårt och förvirrande i början, va realistisk också.

Ja som du säger så är det viktigt att ta regelbundna backuper och det kan du göra med: http://www.akeebabackup.com/

Det bästa säkerhetsrådet som finns är att alltid ha den senaste versionen av Joomla och dina tillägg installerad. Använd inte heller "dåliga" tillägg, använd i första hand sådana som är populära och har bra omdömen.

Re: Goda råd innan jag installerar Joomla 2.5

Posted: Fri Mar 30, 2012 10:05 am
by cdn0927
Tack för ditt svar, men jag skulle bli väldigt glad om du kunde rekommendera mig ett webbhotell som har bra effektiv support och servrar? Jag har också hört att webbhotellet ska vara "kompatibelt" med c-panel, eller är det viktigt?

Re: Goda råd innan jag installerar Joomla 2.5

Posted: Fri Mar 30, 2012 10:41 am
by EE Photo
cpanel är väll en bra kontrollpanel men det finns många andra bra kontrollpaneler så det är väll inget man behöver bry sig om så mycket.

Det bästa är ju en VPS lösning men det är mer för proffs: http://glesys.se/

Annars så brukade jag rekomendera Binero men deras servrar har blivit för sega för att klara av Joomla. Så jag rekomenderar att du kollar närmare på Citynetwork istället: http://www.citynetwork.se/

Re: Goda råd innan jag installerar Joomla 2.5

Posted: Fri Mar 30, 2012 4:04 pm
by cdn0927
Tack för goda råd och tips!