JCE Toolbar

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
xhair
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Mon Sep 06, 2010 4:33 am

JCE Toolbar

Post by xhair » Tue Jun 26, 2012 1:46 pm

Har installerat 2.5.6 och JCE 2.0 Men verktygsfältet syns inte vid skapande eller editering av befintliga artiklar. Kan heller inte välja annan editor. I
Mvh
//Christer
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Vickan
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 59
Joined: Wed Sep 28, 2011 6:48 pm
Contact:

Re: JCE Toolbar

Post by Vickan » Tue Jun 26, 2012 4:31 pm

Efter att du installerat JCE så går du till Site-> Global konfiguration -> Default Editor, där finns en rullist som du kan välja in JCE-editorn.

xhair
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Mon Sep 06, 2010 4:33 am

Re: JCE Toolbar

Post by xhair » Tue Jun 26, 2012 4:34 pm

Vickan wrote:Efter att du installerat JCE så går du till Site-> Global konfiguration -> Default Editor, där finns en rullist som du kan välja in JCE-editorn.
Har ingen betydelse vad jag väljer där.

User avatar
Vickan
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 59
Joined: Wed Sep 28, 2011 6:48 pm
Contact:

Re: JCE Toolbar

Post by Vickan » Tue Jun 26, 2012 5:34 pm

Testa en gång till, sen klickar du på spara.
Det ser ut som den är inställd på 'No Editor'.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: JCE Toolbar

Post by Zello » Tue Jun 26, 2012 6:34 pm

Hej!
Är det samma sak om du testar i lite olika webbläsare?
Kan vara ett JS-fel.

Prova även att installera om ifall något gått snett.

Till sist: Du vet väl att det även går att välja editor på användaren? Kolla så att det inte står fel där.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

xhair
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Mon Sep 06, 2010 4:33 am

Re: JCE Toolbar

Post by xhair » Wed Jun 27, 2012 12:25 am

Zello wrote:Hej!
Är det samma sak om du testar i lite olika webbläsare?
Kan vara ett JS-fel.

Prova även att installera om ifall något gått snett.

Till sist: Du vet väl att det även går att välja editor på användaren? Kolla så att det inte står fel där.
Hej!
Ja det är samma under FF, Safari, Chrome. Har installerat, avinstallerat JCE flera gånger. Men även om jag avinstallerat JCE kan jag inte få annan editor att ladda, oavsett vad jag väljer under site mgr.

Editor per anv, menar du under JCE profiler?

Det fungerar bra under 1.7 men inte 2.5.6

Fler idéer? Tack på förhand!!

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: JCE Toolbar

Post by Zello » Wed Jun 27, 2012 6:59 am

"Editor per anv, menar du under JCE profiler?"
Nej, på användarprofilerna. (T.ex. Ditt eget Joomla-"konto")
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

xhair
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Mon Sep 06, 2010 4:33 am

Re: JCE Toolbar

Post by xhair » Wed Jun 27, 2012 7:24 am

Zello wrote:"Editor per anv, menar du under JCE profiler?"
Nej, på användarprofilerna. (T.ex. Ditt eget Joomla-"konto")
Hej

Skriker ut min tacksamhet!
Du hade rätt det var under anv profilerna. Har helt missat detta.
Tack igen!
//Christer

margaretha
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 190
Joined: Wed Aug 11, 2010 6:41 am

Re: JCE Toolbar

Post by margaretha » Fri Feb 15, 2013 5:36 pm

Har samma problem men har kollat alla inställningar men problemet kvarstår...?

margaretha
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 190
Joined: Wed Aug 11, 2010 6:41 am

Re: JCE Toolbar

Post by margaretha » Wed Feb 27, 2013 4:53 pm

Problemet löst i JCE inställningen phuu!

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1248
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: JCE Toolbar

Post by sgagner » Mon Mar 25, 2013 5:38 pm

Ett liknande problem kan uppstå när man migrerat sin sajt från Joomla 1.5 över till 2.5 eller 3.0.
När man skapar ny artikel eller Egen HTML-modul så visas inte editorn trots att man ställt in den som default i Globala inställningarna och kollat användarinställningrna.

Detta fel beror då på att Användarprofilerna inne i JCE har skadats eller inte är intakta. Åtgärden är enkel.
Gå in i menyn Komponenter/JCE Control Panel och i JCE's kontrollpanel väljer man att titta på JCE's användarprofiler. Det bör finnas 2 till 4 profiler minst.
Radera samtliga profiler och gå till kontrollpanelen igen.
Nu visas en länk till "Återskapa profiler" som du klickar på för att återskapa dem.
Vips är problemet löst.
Du bör sedan gå in i minst standardprofilen och under Editor Layout organisera om de JCE-pluginer du har installerade och som kan ha inaktiverats. Dra ikonerna till önskad position och dra bort dem du inte använder. Spara!
OBS! Ta ALLTID backup med Akeeba Backup innan man gör en åtgärd som denna.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

magnusd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 424
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:36 pm

Re: JCE Toolbar

Post by magnusd » Tue Jun 18, 2013 11:16 am

sgagner wrote:Ett liknande problem kan uppstå när man migrerat sin sajt från Joomla 1.5 över till 2.5 eller 3.0.
När man skapar ny artikel eller Egen HTML-modul så visas inte editorn trots att man ställt in den som default i Globala inställningarna och kollat användarinställningrna.

Detta fel beror då på att Användarprofilerna inne i JCE har skadats eller inte är intakta. Åtgärden är enkel.
Gå in i menyn Komponenter/JCE Control Panel och i JCE's kontrollpanel väljer man att titta på JCE's användarprofiler. Det bör finnas 2 till 4 profiler minst.
Radera samtliga profiler och gå till kontrollpanelen igen.
Nu visas en länk till "Återskapa profiler" som du klickar på för att återskapa dem.
Vips är problemet löst.
Du bör sedan gå in i minst standardprofilen och under Editor Layout organisera om de JCE-pluginer du har installerade och som kan ha inaktiverats. Dra ikonerna till önskad position och dra bort dem du inte använder. Spara!
OBS! Ta ALLTID backup med Akeeba Backup innan man gör en åtgärd som denna.
Jag bukar djupt för detta inlägg. Efter migrering fick jag detta bekymmer på en site. Stort tack!
/Magnus

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1248
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: JCE Toolbar

Post by sgagner » Tue Jun 18, 2013 11:20 am

Bara roligt att det löste ditt problem .. :D
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.


Locked

Return to “Komponenter, moduler och plugin”