Virtuemart problem med mail, rädda min helg!

Moderators: chrille, Zello, chrille, Zello

Forum rules
Forumregler
Locked
the bonde
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Fri Jan 11, 2013 5:55 am

Virtuemart problem med mail, rädda min helg!

Post by the bonde » Fri Jan 11, 2013 6:14 am

Hej, har gjort en enklare hemsida i Joomla 2.5.8 och håller nu på att lägga upp en mindre webshop med hjälp av Virtuemart, version 2.0.18a.

Här är adressen: http://www.nybblegard.se
Webshopen ligger under Produkter/hantverk.

Problemet: När man gör det slutliga köpet vid kassan så får man upp meddelandet "Du måste ange minst en mottagare av mailet." och sedan kommer det inget mail till försäljaren, men det går iväg ett mail till köparen och ordern läggs in i systemet. Men irriterande att man inte får något meddelande samt att kunden får ett felmeddelande.

Samma sak händer om man försöker ställa en fråga om en produkt, det kommer aldrig något mail.

Har googlat omkring på detta så jag nästan blir galen, har förstått att Virtuemart använder joomlas "system" för mailutskick så antagligen är det där felet ligger?

En bidragande sak misstänker jag är att vi är 2st super users som administrerar sidan, när jag först lade upp webshoppen så funkade allt klockrent och jag fick ett mail när man gjorde ett köp, men jag ville att den andra personen skulle få mailet istället för mig. Då råkade jag ta bort mig själv som användare, och fick lägga in mig på nytt med hjälp av den andra personens konto. Rörigt? ;) Jag fick således ett nytt ID av Joomla och vet inte vad jag hade innan.
Har kollat i PHPmyAdmin och där under virtuemart_products står det under virtuemart_vender_id: 1. Men tillverkaren som jag valt på alla produkter har ID 3, ändrade då i PHPmyAdmin till 3 men det funkade inte, kom bara nåt annat felmeddelande.

Någon som känner till problematiken? Prova gärna att göra köp eller ställ frågor om produkt, shoppen är ej igång ännu så det är ingen fara.
Torr felmeddelandet på engelska lyder "provide at least one recipient".

Någon kunnig får gärna logga in på mitt konto om den tror sig kunna hjälpa.
Last edited by the bonde on Fri Jan 11, 2013 11:29 am, edited 1 time in total.

the bonde
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Fri Jan 11, 2013 5:55 am

Re: Virtuemart problem med mail, rädda min helg!

Post by the bonde » Fri Jan 11, 2013 11:28 am

Problemet är löst! Jag var tvungen att välja att båda kundgrupperna "default" och "anonymous" skulle tillhöra den här säljaren, då förknippas alla som köper något med den säljaren och dennes e-postadress.


Locked

Return to “Komponenter, moduler och plugin”