Page 1 of 1

Hur skapa ett beställningsformulär (modul)?

Posted: Tue Feb 05, 2013 9:11 pm
by aaberg
Jag tycker jag sökt runt men inte hittat en gratismodul till 2.5 som jag enkelt utan kodning kan skapa ett beställningsformulär till min webbsida i. Formuläret ska sedan mejlas till mig. Alla trådar jag letat i har antingen gått till betalformulär eller varit för äldre versioner. Tacksam för hjälp. :)

Re: Hur skapa ett beställningsformulär (modul)?

Posted: Sat Mar 09, 2013 12:54 pm
by Fixie
Om du bara vill ta emot beställningar kan ju ett tillägg för kontaktformulär duga, eller? Fox Contact kan man ställa in på flera sätt så att det går att få många uppgifter från kund.

Om du vill sälja så är väl en e-butikslösning det du söker. Kolla JED och e-Commerce.

Re: Hur skapa ett beställningsformulär (modul)?

Posted: Mon Mar 25, 2013 5:10 pm
by sgagner
Jag håller med Fixie! Fox Contact är gratis och mycket bra.
Den installeras som en komponent men i komponenten kan man inte lägga till eller ändra något. Formulären är mycket enkla och flexibla och sskapas genom att man antingen gör ett menyobjekt och gör alla inställningar där, alternativt skapar men en modul med alla nödvändiga inställningar.
Som ett exempel är här en sida jag byggt med Fox Contact med en enkel bordsbeställning till en restaurang http://sangria.nu/kontakt-bordsbestallning
Själv föredrar jag att använda modul-varianten som man sedan enkelt lägger in i en artikel för att skapa en kontaktsida.

Vill man ha mer avancerade formulär så rekommenderar jag RS Forms Pro som visserligen inte är gratis, men som är mycket kraftfull och relativt enkel att använda. Det enda som är lite pyssligt är att tråckla ihop svarsmailen till användaren respektive administratören och som bygger på ett smidigt taggningssystem.

Om man tycker att taggar inte är något problem att hantera så finns det än ännu mer kraftfull formulärkomponent som heter redForms från redComponent i Danmark. Detta är dock ingen nybörjarlösning utan en mycket kompetent lösning som bildar grund till flera av redComponents tillägg.