HTTPS Pictures not loading

General questions relating to Joomla! 3.x. Please consider the availability of third-party templates and extensions when deciding which Joomla version to use.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you should use this tool to help you post.
Post Reply
bobwsox18
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed Sep 20, 2017 9:20 pm

HTTPS Pictures not loading

Post by bobwsox18 » Wed Oct 03, 2018 10:07 pm

Hello,

I am using godaddy. I changed im Joomla 3.8 a few months ago to https. After that, most pictures would not load. I enabled it go back to http. Now, our search results in google go directly to the https site which won't load the pictures. Anyone have any idea how to fix this? Should I go through each picture? Even loading new pictures does not work. Each browser is different as well.

https://www.semkoinc.com and then try
http://www.semkoinc.com

I would appreciate any help. Godaddy was not able to help.

Thank you,
Bobby
Last edited by toivo on Wed Oct 03, 2018 10:21 pm, edited 1 time in total.
Reason: mod note: moved, not related to 3.x Bug Reporting

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 35929
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: HTTPS Pictures not loading

Post by Webdongle » Wed Oct 03, 2018 11:33 pm

http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 24889
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: HTTPS Pictures not loading

Post by Per Yngve Berg » Thu Oct 04, 2018 7:09 am

You haven't hardcoded http links? Mixed content will be blocked by most browsers for a https site. Use relative links without the http://yourdomain.com part.

User avatar
AMurray
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3961
Joined: Sat Feb 13, 2010 7:35 am
Location: Australia

Re: HTTPS Pictures not loading

Post by AMurray » Thu Oct 04, 2018 9:06 am

@per is correct - I see an exclamation mark with the SSL padlock in the browser bar - indicating 'mixed' content (secure and insecure items i.e. the images).
Regards,
--------------------------------------------------------------
A Murray
Millennium Falcon - it's the ship that made the Kessel run in less than 12 parsecs! The fastest hunk of junk in the galaxy.

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 24889
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: HTTPS Pictures not loading

Post by Per Yngve Berg » Thu Oct 04, 2018 1:55 pm

"yrvote" is responsible for most of the insecure items.

User avatar
JAVesey
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1837
Joined: Tue May 14, 2013 1:21 pm
Location: Cardiff, Wales, UK
Contact:

Re: HTTPS Pictures not loading

Post by JAVesey » Thu Oct 04, 2018 4:33 pm

bobwsox18 wrote:
Wed Oct 03, 2018 10:07 pm
Godaddy was not able to help.
Really?* :eek:

*We could do with a "sarcasm" emoji ;)
John V
Cardiff, Wales, UK
Uses Joomla 3.9.0

User avatar
leolam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 19123
Joined: Mon Aug 29, 2005 10:17 am
Location: Netherlands/ UK/ S'pore/Jakarta/ North America
Contact:

Re: HTTPS Pictures not loading

Post by leolam » Thu Oct 04, 2018 5:35 pm

bobwsox18 wrote:
Wed Oct 03, 2018 10:07 pm
Godaddy was not able to helpReally?*
*We could do with a "sarcasm" emoji ;)
+1 make it a 'negative GoDaddy" reply. They suck bigtime

Leo 8)
Joomla's #1 Professional Support Provider:
-> Joomla Professional Support: https://gws-desk.com -
-> Joomla Specialized Hosting Solutions: https://gws-host.com -
Member Joomla Bug Squad & Joomla CMS Release Team

bobwsox18
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed Sep 20, 2017 9:20 pm

Re: HTTPS Pictures not loading

Post by bobwsox18 » Thu Oct 04, 2018 5:52 pm

I've tried switching the links around, but even when I upload a picture on the backend, it will not load when under https. So I go to media, and the picture will not even show up. How could I hardcode the pictures? Also, are you saying Yvote is causing the pictures not to work because it is mixed content?

User avatar
mandville
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 14722
Joined: Mon Mar 20, 2006 1:56 am
Location: The Girly Side of Joomla in Sussex

Re: HTTPS Pictures not loading [slight OT]

Post by mandville » Thu Oct 04, 2018 6:11 pm

When dealing with go-away-daddy

Image
Image
Image
Image
HU2HY- Poor questions = Poor answer
Un requested Help PM's will be reported, added to the foe list and possibly just deleted
{VEL Team Leader}{TM Auditor }{ Showcase & Security forums Moderator}


Post Reply

Return to “General Questions/New to Joomla! 3.x”