Page 1 of 1

Dropdown link issues.

Posted: Sat May 25, 2019 5:12 pm
by BoogaBox
Let me say first, this is my first attempt at Joomla. Have done bb2&3 years ago and still working in Drupal. But wanting to try a Joomla incarnation of the site I run. Some things I do already like better than the others, but have run across a problem. Kind of simple I would think but.....

Anyway. During the BB and still in Drupal I have a block (in drupal) with code. It is basically a form box that drops down with a list of instruments. When you select the instrument and click Go it opens a new page with a PDF. (Sheet Music). Have been using the same code in BB's and currently in Drupal and never had a problem. So I tried to do this in Joomla 3. It shows the item and dropdown etc. But when you click go. Nothing happens. Just sits there. Not sure why it's happening. Ive been reading and looking for days but all I can seem to find is info on Menu dropdowns. Not what Im looking for.

If allowed will post picture of what it currently lokks like and working. Her is the code I use.

<h1><strong>Winnetonka Fight Song</strong></h1>

<form name="MusicFightSong"><select id="ddmenu_name" name="ddmenu_name" style="width: 85% !important;"><option selected="selected" value="">Fight Song Updated 2017</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Flute 1-2.pdf">Flutes</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Clarinet 1-2.pdf">Clarinets</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Alto Sax.pdf">Alto Sax</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Tenor Sax.pdf">Tenor Sax</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Trumpet 1-2.pdf">Trumpets</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-F Horn.pdf">F Horn</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Trombone.pdf">Trombone</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Baritone.pdf">Baritone</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Tuba.pdf">Tuba</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Snare.pdf">Snare Line</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/FightSong2013 - Tenorline .pdf">Tenor Line 2013</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/FightSong2013 - Bass Drums.pdf">Bass Drums 2013</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/FightSong2013 - Cymbal Line.pdf">Cymbal Line 2013</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/FightSong2013 - Score.pdf">Full Score 2013</option> </select> <input name="Submit" onclick="window.open(ddmenu_name.value,'newtab'+ddmenu_name.value)" type="button" value="Go!" />&nbsp;</form>

It could be the code, but again not sure. As it has worked for years, so I just copied it over when needed.

Thanks again.

Re: Dropdown link issues.

Posted: Sat May 25, 2019 5:33 pm
by DaveOzric
This shows a submit button (Go) which would need a script to process that. Did you copy that over?

Re: Dropdown link issues.

Posted: Sat May 25, 2019 5:50 pm
by BoogaBox
That makes sense, but there is nothing else there. I don't remember adding a script when I first did it back in bb2. When I started the drupal site for it I just copied over the code into a new block and it worked, so didnt look at it again. But now having issues when trying it in Joomla.

Maybe I should work on just redoing it all again. Not a coder and just learn as I go tyring to help out the Band Parents of a local HS. Its been a while since I had done that. Suggestions on a good place to start looking on how to do it? Its probly been a good 7-8 years since I did that part now.

Or if there is an easier way to get to the finished idea of what Im doing?

Thanks,

Re: Dropdown link issues.

Posted: Sat May 25, 2019 7:13 pm
by BoogaBox
I did a quick test. Made a basic html page. Loaded it to the server. Went to the page manually and worked with out any issues. Here is the full page code.

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<h1><strong>Winnetonka Fight Song</strong></h1>

<form name="MusicFightSong"><select id="ddmenu_name" name="ddmenu_name" style="width: 85% !important;"><option selected="selected" value="">Fight Song Updated 2017</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Flute 1-2.pdf">Flutes</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Clarinet 1-2.pdf">Clarinets</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Alto Sax.pdf">Alto Sax</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Tenor Sax.pdf">Tenor Sax</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Trumpet 1-2.pdf">Trumpets</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-F Horn.pdf">F Horn</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Trombone.pdf">Trombone</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Baritone.pdf">Baritone</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Tuba.pdf">Tuba</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fightsong/WHS Fight Song-Snare.pdf">Snare Line</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fig ... htSong2013 - Tenorline .pdf">Tenor Line 2013</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fig ... htSong2013 - Bass Drums.pdf">Bass Drums 2013</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fig ... htSong2013 - Cymbal Line.pdf">Cymbal Line 2013</option><option value="http://info.prideband.com/musicfile/fig ... htSong2013 - Score.pdf">Full Score 2013</option> </select> <input name="Submit" onclick="window.open(ddmenu_name.value,'newtab'+ddmenu_name.value)" type="button" value="Go!" />&nbsp;</form>

<p>&nbsp;</p>

</body>
</html>

this is the page. http://pride.prideband.com/test.html

Can see it works fine. But using the same code in Joomla isn't working still. Maybe it the module set up or something. Still learning the Joomla. In drupal I created a block, entered code. worked. In Joomla , created a custom module, placed it on the pages needed and entered code. Shows good, but doesn't work.

Re: Dropdown link issues.

Posted: Sun May 26, 2019 5:55 am
by BoogaBox
So after reading, testing, reading, jumping up and down on one leg, I figured it out. (10 hrs. later) I had to go into the Global Config - Text Filters and set both Superuser and Admin to No Filtering. I noticed after a while after saving the module and re-editing it, that parts had been striped. Read around and finally tried that. After setting those 2 everything worked as I had been used to. No idea why admin need to be changed to as I am the only user and superuser.

I guess I should have waited to ask for help. lol But after 2 days I was about to give up on Joomla. Just gonna keep cracking at it and see what happens.

Issue resolved.

Re: Dropdown link issues.

Posted: Sun May 26, 2019 1:40 pm
by DaveOzric
That would make sense but superuser should not have any filtering. Glad you sorted it out.