HTTP 500 Error Topic is solved

General questions relating to Joomla! 3.x.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you should use this tool to help you post.
Post Reply
brendanhedges
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:28 am
Location: Surrey, UK
Contact:

HTTP 500 Error

Post by brendanhedges » Sun Sep 15, 2019 7:08 pm

Hi,

I have a new headache!

I want to use some additional fields in a joomla article. So, I made a field group, and added 4 fields to it. All text based. I left the categorys to 'all'

Now, when I create a new article the screen goes blank and it returns a http500 error. If I unpublish the fields, all functions normally.

I asked my host if there was a problem with the server, but the only thing they found was a high number of visits to my site from my own IP 13400 ish!. I may have made a few hundred over the course of a day but '000s?

I wonder if somehow the additional fields are creating some kind of loop?

Although no errors were shown on screen, even when show max errors is selected in config.

Has anyone else come across this recently?

Regards, Brendan

brendanhedges
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:28 am
Location: Surrey, UK
Contact:

Re: HTTP 500 Error

Post by brendanhedges » Sun Sep 15, 2019 8:42 pm

For those interested:

The problem seems to be one of the fields.
I set one as an integer with a start of 1 and a finish of 2000000 in increments of 1.

It seems I overloaded the system trying to render 2 million items on a list!!

Note to self:
Everything in moderation!!!


Post Reply

Return to “General Questions/New to Joomla! 3.x”