Authentification problem after migrating to a new platform

Need help installing Joomla! 3.x? For all Joomla! 3.x installation issues please use this forum. Note: Users creating new sites can use either version 2.5 or 3.x. Please consider the availability of third-party templates and extensions when deciding which Joomla version to use.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
sbayle
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu Apr 19, 2018 1:10 pm

Authentification problem after migrating to a new platform

Postby sbayle » Thu Apr 19, 2018 3:14 pm

I try to migrate a Joomla 3.8 site from an old PHP5.4 platform to PHP7.0
I tried on a test server, everything worked fine but when I put it on the preprod server, whereas the site works fine, I cannot log into the backend. With none of the users I have.
As the migration worked fine on my test server, I think there is a configuration problem on the preprod server but I dont have access to the apache/php configuration and my IT says the server is OK.

I purged everything and tried to install a brand new Joomla and I keep looping at the first step of the installation.

What can I ask my IT to check on the server to fix this problem.

Thanks

dottedhippo
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Wed Aug 29, 2012 7:41 pm

Re: Authentification problem after migrating to a new platform

Postby dottedhippo » Thu Apr 19, 2018 3:37 pm

Can you read off the installation page what the version of PHP is on the server?

sbayle
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu Apr 19, 2018 1:10 pm

Re: Authentification problem after migrating to a new platform

Postby sbayle » Fri Apr 20, 2018 8:09 am

The server is running PHP 7.0.27

dottedhippo
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Wed Aug 29, 2012 7:41 pm

Re: Authentification problem after migrating to a new platform

Postby dottedhippo » Fri Apr 20, 2018 8:32 am

That seems to be ok. I fear I have not enough know-how to help you from here. Ik hope others will.

sbayle
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu Apr 19, 2018 1:10 pm

Re: Authentification problem after migrating to a new platform

Postby sbayle » Fri Apr 20, 2018 8:34 am

Thanks for taking time to try to help anyway.

dottedhippo
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Wed Aug 29, 2012 7:41 pm

Re: Authentification problem after migrating to a new platform

Postby dottedhippo » Fri Apr 20, 2018 8:46 am

You probably did, but to be sure, did you use the most recent version of kickstart or installer?

sbayle
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu Apr 19, 2018 1:10 pm

Re: Authentification problem after migrating to a new platform

Postby sbayle » Fri Apr 20, 2018 9:19 am

Yes, I did. Even if the site I migrate is not at the most recent version (but 3.8 ).
Last edited by sbayle on Fri Apr 20, 2018 10:07 am, edited 1 time in total.

sbayle
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu Apr 19, 2018 1:10 pm

Re: Authentification problem after migrating to a new platform

Postby sbayle » Fri Apr 20, 2018 10:07 am

I keep searching what can cause my site to prevent login to the backend and I found this page : https://www.itoctopus.com/10-reasons-wh ... la-website
In the section 7, it says that if the system can't write in the logs directory is a reason for login to fail.
It happens I don't have logs even if it seems to be properly configured.
public $log_path = '/home/webuser/www/logs';
and the rights are set to 775 so the www-data user should be able to write in it. Changing the rights to 777 didn't change anything.

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 24415
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Authentification problem after migrating to a new platform

Postby Per Yngve Berg » Fri Apr 20, 2018 10:47 am


sbayle
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu Apr 19, 2018 1:10 pm

Re: Authentification problem after migrating to a new platform

Postby sbayle » Fri Apr 20, 2018 12:05 pm

I'm new to Joomla, I didn't knew about FPA, thanks.
That confirm me the IT crew didn't do the job well, I can now ask them to correctly set the server.

Code: Select all

Warning: is_writable(): open_basedir restriction in effect. File(/var/lib/php/sessions) is not within the allowed path(s): (/home/webuser/www:/tmp) in /home/webuser/www/fpa-en.php on line 1396

sbayle
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu Apr 19, 2018 1:10 pm

Re: Authentification problem after migrating to a new platform

Postby sbayle » Wed Apr 25, 2018 9:01 am

Final word, the problem was caused by an Apache security module that was a bit to aggressive.
After beeing able to install a fresh Joomla! 3.8.7 successfully, I tried to migrate my site (3.8.6) but it didn't work either.
I had to upgrade my site from 3.8.6 to 3.8.7 before migrate but after that everything went as expected.
Thanks for the help.


Return to “Installation Joomla! 3.x”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests