[SOLVED] User e-mail activitation not working

Need help with the Administration of your Joomla! 3.x site? This is the spot for you.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
r_de_bruin
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sat Apr 27, 2013 7:27 pm

[SOLVED] User e-mail activitation not working

Post by r_de_bruin » Sat Apr 27, 2013 7:33 pm

On many forums I've read about a problem existing with User Activation. The confirmation mail sent to the user contains a link that ends up at a white empty page and without activation.

The problem is a type-error in the code that only causes trouble when User Registration with Admin-activation is enabled.

To solve this problem for the time being, open the file /components/com_users/models/registration.php and find these lines:

Code: Select all

			$query->select($db->quoteName(array('name', 'email', 'sendEmail', 'id')))
				->from($db->quoteName('#__users')
				->where($db->quoteName('sendEmail') . ' = ' . 1));
And adjust move the last round bracket on the last line and add it at the end of the second line:

Code: Select all

			$query->select($db->quoteName(array('name', 'email', 'sendEmail', 'id')))
				->from($db->quoteName('#__users'))
				->where($db->quoteName('sendEmail') . ' = ' . 1);
I hope this helps a lot of people!

Locked

Return to “Administration Joomla! 3.x”