[10303] Found the LDAP user 'xxxx', but unable to bind with supplied password. (Shmanic LDAP)

Need help with the Administration of your Joomla! 3.x site? This is the spot for you.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Post Reply
phillywebguy
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Thu Apr 05, 2018 4:19 pm

[10303] Found the LDAP user 'xxxx', but unable to bind with supplied password. (Shmanic LDAP)

Post by phillywebguy » Thu May 24, 2018 12:45 pm

I'm pretty much stumped at this point with the Shmanic LDAP plugins.

I set this up previously with OpenLDAP and all was well. The client requires MS Active Directory, and now I'm having an issue configuring this.

Settings:

LDAP v3: Yes
Base DN: cn=People,ou=ad,dc=ad,dc=xxxxxx,dc=com
Map User ID: uid
Full Name: fullName
Map Email: mail

My debug output looks like this:

:: PHP LDAP Debug 2.0.3.1 Script Started ::

Switching on full PHP LDAP debug (outputs to web server log).
Attempting LDAP connection with xxxx.xx.xx.135:389...
Attempting to find the distinguished name for user tuser@ad.xxxxxxxx.com...
[10303] Found the LDAP user 'tuser@ad.xxxxxxx.com', but unable to bind with supplied password.



:: PHP LDAP Debug 2.0.3.1 Script Finished ::

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 10099
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: [10303] Found the LDAP user 'xxxx', but unable to bind with supplied password. (Shmanic LDAP)

Post by toivo » Sun May 27, 2018 1:00 pm

Is that a so called service account or is the script an authentication plugin? It looks like the password is incorrect.
Toivo Talikka, Global Moderator
my first programs were assembled and run in 16KB :)
troubleshooting smtp and other articles https://talikka.com/joomla


Post Reply

Return to “Administration Joomla! 3.x”