Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background Topic is solved

Need help with the Administration of your Joomla! 3.x site? This is the spot for you.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Windows Defender SmartScreen Issues <-- please read this if using Windows 10.
Post Reply
shortyxxx
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Oct 29, 2019 12:37 pm

Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by shortyxxx » Thu Dec 05, 2019 3:40 pm

login.png
Hi
I cannot log in to the backend. It lops back to Fresh Log In Module but has a Blue Background including my
Copyright Message and reference to Is App.it . Its as if i am getting part of my Admin but not all.
I have tried changing Passwords using methods posted on forum to no avail.
Have also loaded a backup from before problem arose.
Any ideas.
Using Latest Update and PHP 7.3
Thanks
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
abernyte
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3733
Joined: Fri May 15, 2009 2:01 pm
Location: Écosse - Scozia - Escocia - Škotija -स्कॉटलैंड

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by abernyte » Thu Dec 05, 2019 7:11 pm

Did this occur before you got a virus warning when trying to download the FPA? The error message on your screen grab says "Session Lifetime isApp.it"
Do you do mobile application development via this site?

Is this related? viewtopic.php?f=806&t=976273&p=3588332#p3588332
What we obtain too cheap, we esteem too lightly…Thomas Paine

User avatar
sozzled
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 8448
Joined: Sun Jul 05, 2009 3:30 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by sozzled » Thu Dec 05, 2019 7:24 pm

@abernyte: I don't think the two topics are related. I don't know what "isApp.It" means. Something involving "Session Lifetime"; that's all we know.
https://www.kuneze.com/blog
“If you think I’m wrong then say, ‘I think you’re wrong.’ If you say ‘You’re wrong!’, how do you know?” :)

User avatar
abernyte
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3733
Joined: Fri May 15, 2009 2:01 pm
Location: Écosse - Scozia - Escocia - Škotija -स्कॉटलैंड

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by abernyte » Thu Dec 05, 2019 7:35 pm

Appit is a mobile development business based in Hong Kong and the Session Lifetime should be an integer value so something in the OPs config is borked.
I speculate that he may be hacked - hence the other issue being experienced. Pure speculation by me at this stage.
What we obtain too cheap, we esteem too lightly…Thomas Paine

User avatar
sozzled
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 8448
Joined: Sun Jul 05, 2009 3:30 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by sozzled » Thu Dec 05, 2019 7:45 pm

Thanks for that info, @abernyte. Comme-çi, comme-ça ...

I don't think that we can draw conclusions between the two topics started by the OP; I think they are unrelated. I don't have any further comments in relation to this topic relating to "isApp.It".
https://www.kuneze.com/blog
“If you think I’m wrong then say, ‘I think you’re wrong.’ If you say ‘You’re wrong!’, how do you know?” :)

shortyxxx
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Oct 29, 2019 12:37 pm

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by shortyxxx » Thu Dec 05, 2019 9:25 pm

Hi
App.it is just a module to keep backend logged on for a long time.
I loaded a script from hotjar.com that was to give me stats on my site.
I think that it has to be removed. i cannot do so without backend access.
it is visible on the source of my index.php on www.uitedej.com
Any ideas on how i might remove it.
Best Regards

shortyxxx
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Oct 29, 2019 12:37 pm

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by shortyxxx » Thu Dec 05, 2019 9:30 pm

I thought FPA would assist you in checking what was wrong but as i said it will not download to Chrome on windows 10. Is there another way of getting it.
Why is it not available via backend. (i do realise that i have no backend access in this case.
Thanks

User avatar
abernyte
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3733
Joined: Fri May 15, 2009 2:01 pm
Location: Écosse - Scozia - Escocia - Škotija -स्कॉटलैंड

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by abernyte » Fri Dec 06, 2019 9:28 am

Find the file configuration.php in the root of your site files and open it for editing with Notepad++ or similar.
What is the value at

Code: Select all

public $lifetime = '';
Set it to

Code: Select all

public $lifetime = '15';
save and exit and try to access your site.

I also see that it is a module. That can be switched off in the database using phpMyAdmin.
From the hosts Cpanel open the database with phpMyAdmin.
From the list of tables on the left, open xxx_extensions
Go down a few pages and find mod_(your dodgy script) and set enabled to 0
Save and try access to your site.

Be very careful editing your live database as you can seriously break stuff!
What we obtain too cheap, we esteem too lightly…Thomas Paine

shortyxxx
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Oct 29, 2019 12:37 pm

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by shortyxxx » Fri Dec 06, 2019 11:58 am

Hi
I do not think ISapp is the problem.. It sets Lifetime at 120 (secs). I reset it to 15 as you stated but still cannot log in.
I removed the hotjar.com script and i cannot log in.
I will now follow your other advice . Thanks

shortyxxx
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Oct 29, 2019 12:37 pm

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by shortyxxx » Fri Dec 06, 2019 12:16 pm

Hi
Isapp Mod removed. Still unable to Log in. When i key in my credentials i see message "looking for cache" sometimes on my screen.

User avatar
abernyte
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3733
Joined: Fri May 15, 2009 2:01 pm
Location: Écosse - Scozia - Escocia - Škotija -स्कॉटलैंड

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by abernyte » Fri Dec 06, 2019 12:27 pm

Have you tried to clear your browser cache? Do you use cloudflare or some other caching system?
What we obtain too cheap, we esteem too lightly…Thomas Paine

User avatar
abernyte
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3733
Joined: Fri May 15, 2009 2:01 pm
Location: Écosse - Scozia - Escocia - Škotija -स्कॉटलैंड

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by abernyte » Fri Dec 06, 2019 12:34 pm

If the admin login is still refreshing without an error then you should also check the the Joomla User plugin is enabled.
Back to the database. Log in to phpMyAdmin, going to the table xxx_extensions, and ensure the enabled value of the plg_user_joomla row is 1.
What we obtain too cheap, we esteem too lightly…Thomas Paine

shortyxxx
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Oct 29, 2019 12:37 pm

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by shortyxxx » Fri Dec 06, 2019 1:37 pm

Yes Enable and Access set to 1

shortyxxx
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Oct 29, 2019 12:37 pm

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by shortyxxx » Fri Dec 06, 2019 1:56 pm

Hi Browser cache cleared on Chrome. Still have problem. Also on Edge and Android phone.
Changed Password to make sure that is Okay.
thanks

User avatar
abernyte
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3733
Joined: Fri May 15, 2009 2:01 pm
Location: Écosse - Scozia - Escocia - Škotija -स्कॉटलैंड

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by abernyte » Fri Dec 06, 2019 1:56 pm

I will be unavailable for next 24 hours. I will check back then.
What we obtain too cheap, we esteem too lightly…Thomas Paine

shortyxxx
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Oct 29, 2019 12:37 pm

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by shortyxxx » Fri Dec 06, 2019 2:40 pm

Thanks

shortyxxx
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Oct 29, 2019 12:37 pm

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by shortyxxx » Fri Dec 06, 2019 5:30 pm

by pmleconte » Sun Jul 07, 2019 2:29 pm

Hi,

We had the same kind of error on the french forum (https://forum.joomla.fr/forum/joomla-3- ... impossible).

It was due to wrong information in cookie_domain + cookie_path parameters?

You'll find this parameters in your configuration.php file. Just try to empty them if they are not.

If this does not solve your issue, give us more information using FPA as suggested above by toivo.

Pascal

shortyxxx
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Oct 29, 2019 12:37 pm

Re: Backend Log in Looping but showing IS.app.it on Blue Background

Post by shortyxxx » Fri Dec 06, 2019 5:38 pm

Hi
Above post by pmleconte sorted the issue.
I removed all entries from cookie domain and path and Voila I was able to log in.

I will not be using hotjar.com again but i will increase my session time to 120.
Thanks to You and the other guys for all your help.
Advice to all users! Keep a notepad handy and document all changes to configuration.php or make a copy of configuration.php file as oldconfig.php before making changes. If problem like this occurs you can revert back to old copy and resolve situation.

I am still confused as to why i was locked out of backend after multiple sucessful logins since cookie change was made, maybe it was a caching issue.
Thanks again


Post Reply

Return to “Administration Joomla! 3.x”