Błąd po upgradzie z 1.0.3 na 1.0.11

Locked
User avatar
5th_horseman
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 20
Joined: Wed Apr 05, 2006 10:10 am
Location: Poznan, Poland

Błąd po upgradzie z 1.0.3 na 1.0.11

Post by 5th_horseman » Thu Jan 04, 2007 9:42 am

To znowu ja  :-[

Zrobiłem upgrade joomla i niestety nie poszło chyba zbyt dobrze. Wersja joomli, którą miałem to joomla 1.03 stable pl, upgradowałem do wersji joomla 1011+admin-pl. Zgodnie z instrukcją na stronie joomla.pl czyli nadpisałem wszystkie pliki z wyjątkiem configuration.php. Po zabiegu stronka działa, ale niestety do administratora nie mogę wejść. Wyskakuje komunikat:

Fatal error: Cannot redeclare class adminlanguage in /home/metalli/public_html/language/admin_english.php on line 34

Wie ktoś może co z tym zrobić? Będę wdzięczy na wszystkie sugestie. Pozdrawiam!
If I could have my wasted days back
Would I use them to get back on track?
Stop to warm and karma’s burning
Or look ahead , but keep on turning?

User avatar
5th_horseman
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 20
Joined: Wed Apr 05, 2006 10:10 am
Location: Poznan, Poland

Re: Błąd po upgradzie z 1.0.3 na 1.0.11

Post by 5th_horseman » Mon Jan 08, 2007 12:50 pm

A może zainstalować od nowa joomle (już nową wersję), a później podpiąć obecną bazę danych i wgrać obecny template no i configuration.php. Czy to pomoże? Proszę o pomoc bo kompletnie nie wiem co zrobić w tej sytuacji.  :'(
If I could have my wasted days back
Would I use them to get back on track?
Stop to warm and karma’s burning
Or look ahead , but keep on turning?

User avatar
ORLONnet
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 307
Joined: Fri Aug 19, 2005 5:15 am
Location: Poland
Contact:

Re: B³±d po upgradzie z 1.0.3 na 1.0.11

Post by ORLONnet » Mon Jan 08, 2007 7:50 pm

problem zapewne w tym ze niektorzy robia swoje wersje joomli niekoniecznie chcac wziac za nie odpowiedzialnosc
:(

1. zajrzyj do configuration.php

jezeli nie masz takich linijek jak nizej to je poprostu dodaj:

$mosConfig_alang = 'polish';
$mosConfig_lang = 'polish';
$mosConfig_locale = 'pl_PL';

2. reszty raczej nie ruszaj ;)

ja tam nie wiem co jest w kazdej z tych wersji bo ich raczej nie uzywam, ale to powinno zalatwic Twoj problem

Oczywiscie wszystkie pliki na serwer skopiowaly sie poprawnie!?

To wszystko przy zalozeniu ze chcesz miec joomle po polsku z kazdej strony, bo jak niekoniecznie, to po co Ci ta wersja.

Pozdrawiam
Norbert
ORLON.net

User avatar
5th_horseman
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 20
Joined: Wed Apr 05, 2006 10:10 am
Location: Poznan, Poland

Re: Błąd po upgradzie z 1.0.3 na 1.0.11

Post by 5th_horseman » Mon Jan 08, 2007 8:37 pm

Dzięki wielkie za pomoc. Będę walczył.
If I could have my wasted days back
Would I use them to get back on track?
Stop to warm and karma’s burning
Or look ahead , but keep on turning?

User avatar
ORLONnet
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 307
Joined: Fri Aug 19, 2005 5:15 am
Location: Poland
Contact:

Re: B³±d po upgradzie z 1.0.3 na 1.0.11

Post by ORLONnet » Mon Jan 08, 2007 9:02 pm

no i lepiej jak po zalogowaniu do PA wejdziesz w konfiguracje i zapiszesz zmiany

Pozdrawiam
Norbert
ORLON.net


Locked

Return to “Instalacja i aktualizacja”