Tworzenie bazy danych ...

Moderator: Radek Suski

Locked
immortal.pl
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Tue Apr 25, 2006 11:35 am

Tworzenie bazy danych ...

Post by immortal.pl » Thu Feb 28, 2008 10:40 am

Witam

Mam nadzieje, że trafiłem do dobrego działu. Sprawa wygląda tak:
Chcę zainstalować Joomle, jak wiadomo potrzebna jest do tego baza danych, niestety administrator serwera, na którym ma być strona utrudnia mi życie. Chce, żeby stworzyć plik/skrypt SQL, który jak odpali na serwerze stworzy bazę danych. Niestety nie mam zielonego pojęcia jak coś takiego stworzyć, stworzyłem mu skrypt php, który wygląda tak:

Code: Select all

<?php
mysql_connect('localhost', 'root', 'hasloroota');
mysql_query("CREATE USER 'user'@'localhost'");
mysql_query("SET PASSWORD FOR 'user'@'localhost' = OLD_PASSWORD('haslo')");
mysql_query("CREATE DATABASE joomla");
mysql_query("GRANT ALL ON joomla.* TO 'student'@'localhost'");
echo 'user i baza utworzone';
?>
niestety, nie spodobało mu sie, stwierdził, że to ma być skrypt SQL.
Czy wie ktoś jak coś takiego ma wyglądać? Chce zainstalować tam Joomle 1.5.1.
Bo googlowalem trochę i nie znalazłem rozwiązania.
Z góry dzięki za pomoc

stormfly
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed May 28, 2008 6:05 am
Location: Poland
Contact:

Re: Tworzenie bazy danych ...

Post by stormfly » Thu May 29, 2008 4:16 pm

Po prostu zostaw wszystko to co jest pomiędzy "

CREATE USER 'user'@'localhost';
SET PASSWORD FOR 'user'@'localhost' = OLD_PASSWORD('haslo');
...

Tak szczerze to zmień serwer... jest wiele darmowych gdzie od razu możesz korzystać z bazy mysql.
Opisy systemów cms http://recenzjecms.net i nie tylko, w tym http://recenzjecms.net/joomla/ .


Locked

Return to “Instalacja i aktualizacja”