Zmiana domeny...

Locked
User avatar
szuman
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 90
Joined: Sat Feb 04, 2006 3:09 pm
Location: Poland/Debica
Contact:

Zmiana domeny...

Post by szuman » Wed Mar 08, 2006 1:34 am

Kupilem domene wudeka.net. Na serwerze utworzylem nowa domene (nowy folder) i do niego zamierzam przeniesc cala zwartosc strony. Wiem, ze trzeba pozmieniac w pliku configuration.php dotychczasowe "thestruktiff.rwi.pl" na "wudeka.net" ale nie wiem jak z baza danych. Trzeba bedzie w niej cos grzebac? A jesli tak to gdzie co na co zmienic?
Last edited by szuman on Wed Mar 08, 2006 9:12 am, edited 1 time in total.

vj_
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Sat Dec 17, 2005 10:25 am

Re: Zmiana domeny...

Post by vj_ » Wed Mar 08, 2006 7:25 am

szuman wrote: Kupilem domene wudeka.net. Na serwerze utworzylem nowa domene (nowy folder) i do niego zamierzam przeniesc cala zwartosc strony. Wiem, ze trzeba pozmieniac w pliku configuration.php dotychczasowe "thestruktiff.rwi.pl" na "wudeka.net" ale nie wiem jak z baza danych. Trzeba bedzie w niej cos grzebac? A jesli tak to gdzie co na co zmienic?
A nie lepiej metoda prób i bledow sie pobawić ? :-) Tak, czy siak, nie powinno być zadnych problemów, dobrze skonfiguruj plik configuration.php i nie zmieniaj nic w bazie.
Only literal URLs allowed in signature. Please, read forum rules for details: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=8&t=65

User avatar
szuman
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 90
Joined: Sat Feb 04, 2006 3:09 pm
Location: Poland/Debica
Contact:

Re: Zmiana domeny...

Post by szuman » Wed Mar 08, 2006 9:11 am

vj_ wrote: A nie lepiej metoda prób i bledow sie pobawić ? :-)
Hehe powiem ci szczerze, ze lubie ta metode prob i bledow, ale zabiera ona duzo czasu a ten bede mial najwyzej do konca tego tygodnia :/ Wielkie dzieki :D

User avatar
ORLONnet
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 307
Joined: Fri Aug 19, 2005 5:15 am
Location: Poland
Contact:

Odp: Zmiana domeny...

Post by ORLONnet » Thu Mar 09, 2006 1:06 pm

je¿eli na tym samym serwerze, to pozmieniaj tylko ¶cie¿ki w configuration.php ;)
Norbert
ORLON.net

User avatar
szuman
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 90
Joined: Sat Feb 04, 2006 3:09 pm
Location: Poland/Debica
Contact:

Re: Zmiana domeny...

Post by szuman » Thu Mar 09, 2006 1:25 pm

No i wszystko gra  ;D A tak na marginesie to jest taki kod php, dzieki ktoremu po zmianie domeny nie traci sie pozycji w wynikach Google i PR (informuje bota Google o zmianie domeny) Ten kod to:

Code: Select all

<?
Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );
Header( "Location: http://nowa_domena.rozszerzenie" );
?>
i nalezy go wstawic zaraz na poczatku pliku index.php. Tylko zastanawiam sie w którym: czy w index.php w katalogu głównym czy w index.php templatki...

User avatar
zwiastun
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 145
Joined: Thu Aug 25, 2005 7:40 pm
Location: Polska
Contact:

Re: Zmiana domeny...

Post by zwiastun » Sun Mar 12, 2006 2:32 am

templatki
Korzystaj i ciesz się!


Locked

Return to “Instalacja i aktualizacja”