W zapleczu nie działa część opcji J 1.5

Moderator: Radek Suski

Locked
mmllmm
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Thu Jun 02, 2011 9:12 pm
Location: Europe
Contact:

W zapleczu nie działa część opcji J 1.5

Post by mmllmm » Fri Jun 14, 2013 3:07 pm

Witam
Nagle chcąc wejść np do edycji menu mam błąd z którego wynika że nie ma dostępu do pewnych plików:

Przykład błędu

Warning: require_once(/home/mojserwer/ftp/moj-katalog/administrator/libraries/joomla/template/template.functions.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mojserwer/ftp/moj-katalog/libraries/joomla/application/component/model.php on line 354

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/mojserwer/ftp/moj-katalog/administrator/libraries/joomla/template/template.functions.php' (include_path='.:/usr/share/pear/') in /home/mojserwer/ftp/moj-katalog/libraries/joomla/application/component/model.php on line 354


Serwis jest na joomla 1.5 jeśli to ma jakieś znaczenie
Niczego wcześniej nie zmieniałem, zwłaszcza ścieżek dostępu ani nie kasowałem plików.
Strony ładują się chociaż miałem wrażenie że przez jakiś czas wolniej się ładowały i czasem wyskoczył error 500.

Ktoś może ma pomysł jak to najlepiej naprawić?
Pozdrawiam
Please read the Forum rules regarding signatures: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=65

mmllmm
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Thu Jun 02, 2011 9:12 pm
Location: Europe
Contact:

Re: W zapleczu nie działa część opcji J 1.5

Post by mmllmm » Mon Jun 17, 2013 6:31 pm

Tak, przy czym musiałem tworzyć całą ścieżkę bo ta podana nie istnieje. Brakujący plik znajdował się w innej lokalizacji więc gdzieś w aplikacji poprzestawiały się ścieżki dostępu (tak mi się wydaje bo nie jestem w tym mocny).
Please read the Forum rules regarding signatures: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=65

michalp
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 28
Joined: Sat Nov 09, 2013 3:44 pm
Location: Polska
Contact:

Re: W zapleczu nie działa część opcji J 1.5

Post by michalp » Sun Jan 19, 2014 6:48 am

Wydaje mi się brakuje Ci pliku functions.php. Powinieneś ściągnąć nowę wersję Joomla (najlepiej 1.5.26), wyciągnąć z plik template.functions.php z szabloku jakiego uzywasz i wkleić gdzie trzeba.
https://www.kred.pl - kredyt hipoteczny on Joomla 1.5 + Ja-Purity II
https://plus.google.com/+KredPl


Locked

Return to “Instalacja i aktualizacja”