Switch Language via Menu Item?

General questions regarding the use of languages in Joomla! 3.x.

Moderators: infograf768, General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
User avatar
nhudell
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 135
Joined: Tue Oct 03, 2006 6:36 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Switch Language via Menu Item?

Postby nhudell » Sat Jul 29, 2017 12:35 pm

I am having a lot of difficulty getting the standard language switching module to work with my template.

Is there any way to create a Menu Item that can switch the languages? That would be very helpful to have this functionality sit in with the other menu objects.

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18356
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Switch Language via Menu Item?

Postby infograf768 » Sun Jul 30, 2017 7:56 am

You evidently may use an External URL menu item with the correct full url in each lang menu (http: //mysite.com/en/ or /fr/ etc.)
But this would not deal with associations and only redirect you to the home pages for a language.

Better try to solve your template issue.
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

User avatar
nhudell
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 135
Joined: Tue Oct 03, 2006 6:36 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Switch Language via Menu Item?

Postby nhudell » Sun Jul 30, 2017 8:29 am

Thank you for the info, and the advice. Much appreciated!

User avatar
nhudell
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 135
Joined: Tue Oct 03, 2006 6:36 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Switch Language via Menu Item?

Postby nhudell » Wed Aug 09, 2017 3:18 pm

For future reference, the nice people at RocketTheme provided me with this very simple CSS that solved the issue for me. It should work in any template, but worked fine for me in my Gantry based template.

Code: Select all

div.mod-languages {
   position: absolute;
   top: 1rem;
   right: 1rem;
}


Return to “Language - Joomla! 3.x”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests