Menu item association not working in a multilingual site

General questions regarding the use of languages in Joomla! 3.x.

Moderators: infograf768, General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Post Reply
ita4012
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 56
Joined: Sun Sep 15, 2013 7:28 pm

Menu item association not working in a multilingual site

Post by ita4012 » Wed May 16, 2018 4:24 pm

Hi. My site is multilingual.

The menu item corresponding to this page,

https://www.waterwind.it/new/it/windsur ... -foto.html

in the backend has been associated with the following voices of the English and French menus

https://www.waterwind.it/new/en/windsur ... hotos.html

https://www.waterwind.it/new/fr/planche ... hotos.html


Despite having set these associations, when you click on the flag for the transition from the Italian to the corresponding English or French items, you are redirected to the following items

https://www.waterwind.it/new/en/windsur ... ports.html

https://www.waterwind.it/new/fr/planche ... hotos.html

which correspond to hidden menu items (subitems of those that should appear instead).

Both the menu items and the sub-items that are incorrectly displayed are blog categories menu items that must display the same category of articles (but with modules and other different features).

I used the same setting for this other menu item

https://www.waterwind.it/new/it/windsurf/spot.html

associated with these other two

https://www.waterwind.it/new/en/windsurfing/spots.html

https://www.waterwind.it/new/fr/planche ... iques.html

and in this case, the association set in the backend works correctly, without appearing of the hidden sub-items, which in this case, too, I created.

Apparently, the backend configuration of all items and their hidden subitems is always identical.

Is there someone able to solve the puzzle?

Thank you

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 24955
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Menu item association not working in a multilingual site

Post by Per Yngve Berg » Wed May 16, 2018 9:06 pm

Mod. Note: Relocated the topic to the Language Forum.

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18707
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Menu item association not working in a multilingual site

Post by infograf768 » Thu May 17, 2018 6:38 am

Apparently, the backend configuration of all items and their hidden subitems is always identical.
I guess you replied yourself to your question when using the word "Apparently".

It is quite impossible to help you without accessing your back-end as Super User and see what you have done precisely.
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

ita4012
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 56
Joined: Sun Sep 15, 2013 7:28 pm

Re: Menu item association not working in a multilingual site

Post by ita4012 » Thu May 17, 2018 7:36 am

I solved. In the case of badly functioning menu items, I also set the category-level association of articles in various languages. This probably prevailed over the association of menu items, and created the problem. By removing the association at the category level (as it was for the case of the menu items rightly working), the problem has been solved. Thanks.


Post Reply

Return to “Language - Joomla! 3.x”