System - Language Filter plugin only when Topic is solved

General questions regarding the use of languages in Joomla! 3.x.

Moderators: infograf768, General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Post Reply
joomleb
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 983
Joined: Sat Aug 20, 2005 8:53 am
Location: Panamá

System - Language Filter plugin only when

Post by joomleb » Fri Mar 29, 2019 12:53 am

Hi guys,

"System - Language Filter" plugin:
"This plugin is to be enabled only when the Language Switcher module is published"

As far as you know, Is there any expected issue if I disable the Language Switcher and I forget enabled this plugin in a single default language joomla site ?

User avatar
imanickam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 27256
Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Location: Chennai, India

Re: System - Language Filter plugin only when

Post by imanickam » Fri Mar 29, 2019 2:22 am

If the site is a monolingual site, the plugin "System - Language Filter" must be disabled. Otherwise, the language code would be added to the URL.

Use of the module "Language Switcher" does not serve any purpose in a monolingual site. So, Disable it.
Ilagnayeru (MIG) Manickam | இளஞாயிறு மாணிக்கம்
Joomla! - Global Moderators Team | Translations Coordination Team | Tamil (தமிழ்) Translation Team

Eegan - Support the poor and underprivileged

joomleb
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 983
Joined: Sat Aug 20, 2005 8:53 am
Location: Panamá

Re: System - Language Filter plugin only when

Post by joomleb » Fri Mar 29, 2019 2:39 pm

Hi imanickam,
thanks for answering :)

Monolingual site:
- module Language Switcher: Disabled
- plugin System - Language Filter: Enabled

As far as I see I'm not experiencing any evident issues, this is why I'm asking:
- "...must be disabled. Otherwise, the language code would be added to the URL..." - Please, Do you have more details ?

User avatar
imanickam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 27256
Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Location: Chennai, India

Re: System - Language Filter plugin only when

Post by imanickam » Fri Mar 29, 2019 4:42 pm

For a monolingual site, if the plug-in "System - Language Filter" is Enabled, the URL Language Code that belongs to the first selected Content Language that is in the Published state would be added to the URL.

For example:

(a) If the plug-in "System - Language Filter" is Disabled (must be the default for a monolingual site)

http://localhost/joomla_39_4_test/index.php


(b) If the plug-in "System - Language Filter" is Enabled

http://localhost/joomla_39_4_test/index.php?lang=en


Notice the language code added at the URL (ie ?lang=en)
Ilagnayeru (MIG) Manickam | இளஞாயிறு மாணிக்கம்
Joomla! - Global Moderators Team | Translations Coordination Team | Tamil (தமிழ்) Translation Team

Eegan - Support the poor and underprivileged

joomleb
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 983
Joined: Sat Aug 20, 2005 8:53 am
Location: Panamá

Re: System - Language Filter plugin only when

Post by joomleb » Mon Apr 01, 2019 12:35 am

Hi imanickam,
thanks for the explanation, too appreciated...

Maybe I never noted / encountered any issue for that reason, by default I use SEF Url and the modern URL routing / Remove IDs from URLs

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18870
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: System - Language Filter plugin only when

Post by infograf768 » Mon Apr 01, 2019 4:43 am

@joomleb
Have you solved your issue? If yes, please mark the topic as solved.
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group


Post Reply

Return to “Language - Joomla! 3.x”