Sudden problem with Sigplus at backend

This forum is for general questions about extensions for Joomla! 3.x.

Moderators: pe7er, General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Post Reply
cvrak
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Sun Jun 19, 2011 11:44 am

Sudden problem with Sigplus at backend

Post by cvrak » Thu Oct 11, 2018 7:13 am

Hi,

I’m using the Sigplus Pkg for a long time.
But suddenly, when I try to access sigplus module in the back end I get the attached screen.
Same happens when I try to add a new Sigplus module
Joomla 3.8.12, Php version 7, sigplus latest version

What happened? How can i fix it?
Pls advice.

Thanks in advance
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

SharkyKZ
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1170
Joined: Fri Jul 05, 2013 10:35 am
Location: Unknown

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by SharkyKZ » Thu Oct 11, 2018 7:37 am

It's a PHP error. Enable error reporting and debug.

cvrak
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Sun Jun 19, 2011 11:44 am

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by cvrak » Thu Oct 11, 2018 7:41 am

Hi SharkyKZ,

Thanks for your reply. I get
Fatal error: Cannot declare class JFormFieldColor, because the name is already in use in /var/www/vhosts/spacetravels.gr/site40_chrisomelo/libraries/joomla/form/fields/color.php on line 0

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 35490
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by Webdongle » Thu Oct 11, 2018 9:12 am

Report it to sigplus as a bug ?
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein

cvrak
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Sun Jun 19, 2011 11:44 am

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by cvrak » Thu Oct 11, 2018 9:39 am

The problem was solved with kind help of Satnag29!
JFormFieldColor this class is redeclared in sigplus. So at mod_sigplus/fields/colors.php I renamed it.
This solved the problem!
Thanks a lot Satnag29!!

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 35490
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by Webdongle » Thu Oct 11, 2018 10:45 am

Still needs to be reported to sigplus
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein

cvrak
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Sun Jun 19, 2011 11:44 am

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by cvrak » Thu Oct 11, 2018 10:50 am

Webdongle, I've already did it.

User avatar
ribo
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3295
Joined: Sun Jan 03, 2010 8:47 pm
Contact:

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by ribo » Thu Oct 11, 2018 1:26 pm

Very strange, i use the latest version of sigplus 1.5.0.266 and joomla 3.8.13 with php 7 and i don t get this screen and this error
chat room spontes : http://www.spontes.com

User avatar
ribo
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3295
Joined: Sun Jan 03, 2010 8:47 pm
Contact:

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by ribo » Thu Oct 11, 2018 1:31 pm

There is no mod_sigplus/fields/colors.php in last version but mod_sigplus/fields/color.php .
chat room spontes : http://www.spontes.com

User avatar
ribo
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3295
Joined: Sun Jan 03, 2010 8:47 pm
Contact:

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by ribo » Thu Oct 11, 2018 1:37 pm

Also recommended to update your joomla
chat room spontes : http://www.spontes.com

cvrak
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Sun Jun 19, 2011 11:44 am

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by cvrak » Thu Oct 11, 2018 2:47 pm

Ribo, all these apply for Sigplus 1.4
After my message, Sigplus admin contacted me and told me about version 1.5 in which this error is corrected.

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 35490
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by Webdongle » Thu Oct 11, 2018 3:42 pm

As you had not updated it ... viewtopic.php?f=714&t=793531 would be a good idea.
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein

User avatar
ribo
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3295
Joined: Sun Jan 03, 2010 8:47 pm
Contact:

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by ribo » Thu Oct 11, 2018 4:45 pm

cvrak wrote:
Thu Oct 11, 2018 2:47 pm
Ribo, all these apply for Sigplus 1.4
So you should update your sigplus 1.4 to 1.5.0.266 with download the package and install it.
In your first post you wrote
Joomla 3.8.12, Php version 7, sigplus latest version
but Sigplus 1.4 is not the latest version of sigplus.
chat room spontes : http://www.spontes.com

cvrak
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Sun Jun 19, 2011 11:44 am

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by cvrak » Fri Oct 12, 2018 8:34 am

My bad Ribo, I thought it was the latest.
I've updated to 1.5

User avatar
toivo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9811
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Sudden problem with Sigplus at backend

Post by toivo » Fri Oct 12, 2018 10:56 am

cvrak wrote:The problem was solved with kind help of Satnag29!
Thanks for letting us know. For the benefit of everyone, it is important to keep the discussion about a topic and its resolution in the forum. Otherwise it would be impossible for the other volunteers involved to know what was recommended or changed, like in this particular case.

If you receive from any member of the forum further PMs or emails to solicit work, please report it because that behaviour breaches the forum rules, available from viewtopic.php?f=8&t=65.
Toivo Talikka, Global Moderator
my first programs were assembled and run in 16KB :)
troubleshooting smtp and other articles https://talikka.com/joomla


Post Reply

Return to “Extensions for Joomla! 3.x”