Validation rule missing Topic is solved

This forum is for general questions about extensions for Joomla! 3.x.

Moderators: pe7er, General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Post Reply
mikkel-dk
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Mon Jul 15, 2019 9:02 am

Validation rule missing

Post by mikkel-dk » Mon Jul 15, 2019 9:10 am

I have a custom extension running on our website.

Error:
Joomla\CMS\Form\Form::validateField() rule `string` missing.

For some reason I suddenly get this error when a try to save an item. But we dont have any custom validation rules.

It has worked flawlessly for a year or two. It may be related to Joomla 3.9.10 as we updated some days ago.

Anyone have a clue on whats wrong?

(however other extensions works as normal)
Last edited by imanickam on Mon Jul 15, 2019 10:05 am, edited 1 time in total.
Reason: Moved the topic from the forum Administration Joomla! 3.x to the forum Extensions for Joomla! 3.x

User avatar
darb
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1360
Joined: Thu Jul 06, 2006 12:57 pm
Location: Stockholm Sweden
Contact:

Re: Validation rule missing

Post by darb » Mon Jul 15, 2019 9:16 am

maybe check with the 3pd extension developer support forum? Report it there and see what they say..
Success in the long run Its not about the code its about the people and community that's make it!
Its not what you say its what you do that matters!

Darb - aka ssnobben

mikkel-dk
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Mon Jul 15, 2019 9:02 am

Re: Validation rule missing

Post by mikkel-dk » Mon Jul 15, 2019 9:26 am

Found the error.

In the subform we had a validation rule (validate="string"). It may have been inactive as Joomla has some errors handling subforms correctly.

Removing the validation fixed the issue.


Post Reply

Return to “Extensions for Joomla! 3.x”