mospagebreak / title / heading

Moderator: Radek Suski

Locked
arti
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 37
Joined: Fri Sep 23, 2005 10:45 pm

mospagebreak / title / heading

Post by arti » Sat Oct 29, 2005 3:13 pm

witam

mam u siebie probelm z wyświetlaniem tytułów podtron, mianowicie np. na stornie http://www.bsd4u.org/content/view/96/92/ klikając na którykolwiek element spisu treści nie zmienia się w tutule nazwa podstrony (zawsze jest widoczna nazwa pierwszego elementu spisu tręsic). Natomaist w belce przegladarki jest już prawdiłowo. Czy ktoś wie w czym jest probelm??

User avatar
zwiastun
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 145
Joined: Thu Aug 25, 2005 7:40 pm
Location: Polska
Contact:

Re: mospagebreak / title / heading

Post by zwiastun » Fri Nov 04, 2005 12:37 am

Skrypt ma niestety byczki
Korzystaj i ciesz się!

arti
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 37
Joined: Fri Sep 23, 2005 10:45 pm

Re: mospagebreak / title / heading

Post by arti » Fri Nov 04, 2005 11:11 am

OK ale u Ciebie na joomla.pl działa ;-)

User avatar
zwiastun
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 145
Joined: Thu Aug 25, 2005 7:40 pm
Location: Polska
Contact:

Re: mospagebreak / title / heading

Post by zwiastun » Fri Nov 04, 2005 11:38 am

Działa, bo byczki są poprawione, ale jak pewno zauważyłeś, poprawek jest więcej - rozwiązanie jest na razie stworzone na tyle, by wiedząc, jakie są ograniczenia, odpowiednio im zaradzić w edycji materiałów (co i tak czasem uda się przeoczyć). Nie sposób go jeszcze upowszechniać, pomijając fakt, że jest to zbyt daleka ingerencja w kod. Z tego ca widze, znasz w jakiejś mierze php - błąd jest w skrypcie mambots/editors/mospaging.php
Rozwiązałęm to tak:

Code: Select all

/* wyłączyłem -SW */  	
/*	if ( @$matches[0][2] ) {
		parse_str( str_replace( '&', '&', $matches[0][2] ), $args );

		if ( @$args['heading'] ) {
			$heading = $args['heading'];
			$row->title .= ': '. $heading;
		}
	}
 */
 /* DODAŁEM PONIŻSZE */
		if ( $matches[$page-1][2] ) {
		parse_str( str_replace( '&', '&', $matches[$page-1][2] ), $args );

			if ( @$args['title'] ) {
			parse_str( $matches[$page-1][2], $args );
			$row->title .= ': '.$args['title'];
		}
	}
Korzystaj i ciesz się!


Locked

Return to “Administracja”