Page 1 of 1

coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Thu Sep 22, 2005 7:36 am
by Myszoor
nie wiem co jest przyczyną, ale lista numerowana zmiksowała mi się z wypunktowną, co bo oblukania jest tu:

http://www.ewolow.pl/index.php?option=c ... &Itemid=84

- czy ma ktoś jakieś pomysły co z tym fantem zrobić?

Re: coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Thu Sep 22, 2005 8:59 am
by ORLONnet
Myszoor wrote: nie wiem co jest przyczyną, ale lista numerowana zmiksowała mi się z wypunktowną, co bo oblukania jest tu:

http://www.ewolow.pl/index.php?option=c ... &Itemid=84

- czy ma ktoś jakieś pomysły co z tym fantem zrobić?
podziękuj edytorkowi
edytuj i zapisz jeszcze raz

Re: coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Thu Sep 22, 2005 9:06 am
by Myszoor
[quote author=ORLONnet podziękuj edytorkowi
edytuj i zapisz jeszcze raz[/quote] próbowałem, bez skutku :(

Re: coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Thu Sep 22, 2005 9:17 am
by ORLONnet
Myszoor wrote: [quote author=ORLONnet podziękuj edytorkowi
edytuj i zapisz jeszcze raz
próbowałem, bez skutku :(
[/quote]
Widzę że subtelnej sugestii nie zrozumiałeś, zatem prosto z mostu:
Powiedz człowieku czego używasz i jak doszło do tego haniebnego nadużycia ze strony twojego cmsa (czyt. co żeś zrobił że tak się stało) bo nie wiem jak Ci pomóc ;)
Wystarczająco jasno? ;)
Pozdrawiam

Re: coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Thu Sep 22, 2005 9:26 am
by Myszoor
[quote=∓quot;ORLONnet "\]
Powiedz człowieku czego używasz i jak doszło do tego haniebnego nadużycia ze strony twojego cmsa (czyt. co żeś zrobił że tak się stało) bo nie wiem jak Ci pomóc ;)[/quote] MLI Mambo PL 4.5.2.2 bodaj (btw, czy to jest do sprawdzenia z poziomu CMSa?), a jak doszło to sam bym chciał wiedzieć  :'(

Re: coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Thu Sep 22, 2005 10:32 am
by ORLONnet
Myszoor wrote: MLI Mambo PL 4.5.2.2 bodaj (btw, czy to jest do sprawdzenia z poziomu CMSa?),
pomoc--system kliknij :)
a jak doszło to sam bym chciał wiedzieć  :'(
to może wiesz jak wstawiałeś
mnie kiedyś (dawno temu) ówczesne mambo robiło podobne niegodziwości gdy wklejałem z jakichś edytorów (i nie MS, bo nie wydaję pieniędzy na funkcjonalność, którą mogę mieć wzamian za mały datek na rzecz autora ;) )
Spróbuj sobie przypomnieć, proszę ...  (no już łagodniej nie potrafię ;) )
No i mógłbyś w końcu napisać czego używasz
zakładam że edytora jakiegoś  :P

Re: coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Thu Sep 22, 2005 11:40 am
by Myszoor
[quote=∓quot;ORLONnet "\]
No i mógłbyś w końcu napisać czego używasz
zakładam że edytora jakiegoś  :P
[/quote] jeżeli pytanie dotyczyło edytora z jakiego wklejam tekst do CMSa to jest to notepad.exe - to taki BIPowy nawyk - wiem doskonale co produkty M$ potrafią zdziałać

Re: coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Thu Sep 22, 2005 12:24 pm
by garret
Generalna rada w sprawdź kod HTML  :-*
pamiętaj, że jeśli w cssie jest zdefiniowan lista wypunktowana z własnym obrazkiem konieczne jest "pełne" zamykanie znaczników.

Miałem podobny problem -> pisałem sobie tak

Code: Select all

<li>coś tam 
<li>coś tam 
<li>coś tam
w efekcie miałem dokładnie taki sam objaw jak twój  :laugh:, a rozwiązanie było proste:

Code: Select all

<ul>
<li>coś tam</li>
<li>coś tam</li>
<li>coś tam</li>
</ul>

Re: coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Thu Sep 22, 2005 12:49 pm
by Myszoor
[quote=&mp;quot;garret "\]
Generalna rada w sprawdź kod HTML  :-*
pamiętaj, że jeśli w cssie jest zdefiniowan lista wypunktowana z własnym obrazkiem konieczne jest "pełne" zamykanie znaczników.[/quote] generalnie to podsunąłeś mi sugestię by przyjżeć się arkuszowi css - bo chyba jak majstrowałem przy kolorach to mi się ręka omsknęła .. - jeżeli to może być to ofkors

Re: coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Fri Sep 23, 2005 6:14 am
by Myszoor
Myszoor wrote:
&mp;quot;garret "\ wrote: Generalna rada w sprawdź kod HTML  :-*
pamiętaj, że jeśli w cssie jest zdefiniowan lista wypunktowana z własnym obrazkiem konieczne jest "pełne" zamykanie znaczników.
generalnie to podsunąłeś mi sugestię by przyjżeć się arkuszowi css - bo chyba jak majstrowałem przy kolorach to mi się ręka omsknęła .. - jeżeli to może być to ofkors
jednak nie tędy droga :( w cssie nie mam nigdzie pliku który robi za wypunktowywacz, w innych templatkach (czyli z automatu inne pliki konfiguracyjne) mam to samo :(

Re: coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Mon Oct 03, 2005 4:14 pm
by Roman Blanty
W arkuszu styli mozesz dodac:

ol li {
background-image: none ;
padding-left: 0px;}


to zalatwi sprawe ;)

Re: coś się rozjechało w wypunktowywaniu ...

Posted: Tue Oct 04, 2005 10:13 pm
by Roman Blanty
odpowiadajac na PM: jest wazne gdzie to umiescisz ... oczywiscie nalezy to umiescic po delaracjach elemenu li, ktore maja zostac zmienine.

Twoj domyslny template z dziwnych powodow korzysta z CSSa z innego templatu - sprawdz templateDetails.xml