konfiguracja podmenu

Moderator: Radek Suski

jooadam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Sep 26, 2005 4:23 pm

konfiguracja podmenu

Postby jooadam » Tue Sep 27, 2005 6:03 pm

Wydaje się banalne, ale nie mogę znaleźć rozwiązania.
Podmenu - jak zrobić, żeby było ciągle widoczne, czyli nawet zaraz po wejściu na stronę, a nie dopiero po kliknięciu menu nadrzędnego. Chodzi mi o standardowe menu joomla, a nie o jakieś dodatki.

Pozdr

jooadam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Sep 26, 2005 4:23 pm

Re: konfiguracja podmenu

Postby jooadam » Tue Sep 27, 2005 6:32 pm

Znalazłem i przepraszam za nowy temat z taką głupotą (może admin usunie). A jeżeli nie to dla innych początkujących ku przestrodze. Joomla to jeden wielki zbiór modułów i nawet menu to moduł więc jeżeli czegoś nie można znaleźć przy konfiguracji menu to na pewno jest przy konfiguracji modułu "menu"  :-[
Trafiłem na to przez przypadek - to nie był brak wnikliwości bo nawet w php i css zacząłem grzebać.
Last edited by jooadam on Tue Sep 27, 2005 6:34 pm, edited 1 time in total.

puregain
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Mar 06, 2010 5:38 pm

Re: konfiguracja podmenu

Postby puregain » Sat Mar 06, 2010 7:33 pm

Fajnie, że znalazłeś ... co nie zmienia faktu, że ja dalej nie wiem jak zrobić submenu i subcategory. Choć szukam, czytam i teoretycznie to niby wiem - w praktyce to nie działa.
Ustawienia w menu-manager oraz w MODUŁACH menu są jak trza (żeby się rozwijały), ale joomla i tak nie słucha i nie rozwija.
To jedno.
Podobny problem mam z pod-kategoriami - z tym, że tu nawet nie widzę opcji "create subcategory", "parrent of", czy coś w tym stylu.

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

edytaa33
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Fri Jan 28, 2011 9:47 am
Contact:

Re: konfiguracja podmenu

Postby edytaa33 » Tue Feb 01, 2011 5:19 am

No przecież to jest proste i oczywiste. W "modułach" klikasz właściwe menu (mod_mainmenu) i w "Parametrach modułu" (po prawej stronie) zaznaczasz "podrzędne zawsze" na "tak". I wszystko. Wówczas całe menu będziesz miał rozwiniete.
Fotograf ślubny Kraków - http://www.patrykwalkowicz.pl - fotografia ślubna Kraków
Sklep meblowy - http://www.leggero.com.pl - meble sklep internetowy

puregain
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Mar 06, 2010 5:38 pm

Re: konfiguracja podmenu

Postby puregain » Tue Feb 01, 2011 2:29 pm

Oh, wielkie dzięki! Może by mi to trochę pomogło ... rok temu. Dzięki za błyskawiczną reakcję ;)
W tym czasie zdążyłem się już stać mistrzem świata w dżumli i teraz pomoc mi nie potrzebna.

P.S.
Proste i oczywiste nie zawsze działa, zwłaszcza gdy się ma do czynienia z szablonem, który nie obsługuje rozwijania - jak to było w mym przypadku. Trza było przerobić templata i zadziałało.


Return to “Administracja”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest