Internal links not working in Joomla 3.4.4

Did you find a bug in Joomla! 3.x but aren't sure? This forum is the place to help figure out if the problem is a bug and how to report it. If you are an experienced Joomla! user and are certain that you have found a bug please use the Bug Tracker to submit your issue.
This forum is for discussion about bugs and to get help with reporting them to the Bug Tracker: https://issues.joomla.org

Moderator: ooffick

Forum rules
Please use the official Bug Tracker to report a bug: https://issues.joomla.org
Locked
premteem
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Mon Nov 02, 2015 2:12 pm

Internal links not working in Joomla 3.4.4

Post by premteem » Fri Nov 20, 2015 9:56 am

I have a question in regard to Joomla 3.4.4. In general all the internal links are not working.

For example: When you click on "Read more" link of an article, you will see all the articles under that category.

Or another example: when you click on the link that directs to another page within the site, it leads to the Home Page.

Do you know why this is happening? Can you please help me with this issue?

Thank you in advance.

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 11118
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Oxford, UK

Re: Internal links not working in Joomla 3.4.4

Post by toivo » Fri Nov 20, 2015 10:02 am

That is most unusual but unlikely to be a bug. Depending on when this site was installed, if you did not upgrade to 3.4.5 straight away after the upgrade was released, your site became vulnerable and may have been hacked.

Go to the 3.x Security forum at http://forum.joomla.org/viewforum.php?f=714 and follow the instructions in the sticky posts at the top, especially these:
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=714&t=757645
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=714&t=793531
Last edited by toivo on Fri Nov 20, 2015 10:07 am, edited 1 time in total.
Toivo Talikka, Global Moderator
troubleshooting smtp and other articles http://talikka.com/joomla

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 25756
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Internal links not working in Joomla 3.4.4

Post by Per Yngve Berg » Fri Nov 20, 2015 10:03 am

Update to 3.4.5 before you get hacked ( if you aren'the already)


Does it work when you turn SEF/SEE off in Global Configuration

premteem
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Mon Nov 02, 2015 2:12 pm

Re: Internal links not working in Joomla 3.4.4

Post by premteem » Fri Nov 20, 2015 10:24 am

Thank you for your advice. I just updated Joomla to 3.4.5, however the problem with the links still remains. Any other idea what might be the case?

User avatar
astridx
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 89
Joined: Wed Mar 25, 2015 8:56 am
Location: Germany
Contact:

Re: Internal links not working in Joomla 3.4.4

Post by astridx » Fri Nov 20, 2015 10:30 am

Per Yngve Berg wrote: Does it work when you turn SEF/SEE off in Global Configuration
Did you try this advice?
---
http://www.astrid-guenther.de
---
Don't push the river ... it flows by itself ...

User avatar
Yiannistaos
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 145
Joined: Sat Aug 08, 2009 11:37 am
Contact:

Re: Internal links not working in Joomla 3.4.4

Post by Yiannistaos » Fri Nov 20, 2015 11:49 am

Hello premteem,

Nine months ago I wrote a useful article about how to fix the read more links, in Joomla RSS Feeds.

The problem is that in the default Joomla RSS feed, can't get the full urls, and returns 404 error links from 3rd party RSS readers like feedly, feedburner etc.

For example:

ERROR READ MORE LINK => "/latest-news/62-demo-article.html"

THE CORRECT MUST BE: => "http://www.mydomain.com/latest-news/62- ... ticle.html"

HOW TO FIX IT:

STEP 1.

Open the file: "/components/com_content/views/featured/view.feed.php", lines ~98.

Find:

$description .= '<p class="feed-readmore"><a target="_blank" href ="' . $item->link . '">' . JText::_('COM_CONTENT_FEED_READMORE') . '</a></p>';

Replace with:

$new_base_url = JURI::base();
$new_base_url = preg_replace('/\/$/', '', $new_base_url);
$new_full_link = $new_base_url.$item->link;
$description .= '<p class="feed-readmore"><a target="_blank" href ="' . $new_full_link . '">' . JText::_('COM_CONTENT_FEED_READMORE') . '</a></p>';

STEP 2.

Open the file: "/components/com_content/views/category/view.feed.php", lines ~51.

Find:

$item->description .= '<p class="feed-readmore"><a target="_blank" href ="' . $link . '">' . JText::_('COM_CONTENT_FEED_READMORE') . '</a></p>';

Replace with:

$new_base_url = JURI::base();
$new_base_url = preg_replace('/\/$/', '', $new_base_url);
$new_full_link = $new_base_url.$link;
$item->description .= '<p class="feed-readmore"><a target="_blank" href ="' . $new_full_link . '">' . JText::_('COM_CONTENT_FEED_READMORE') . '</a></p>';

Do not keep in mind the above solution if you do not use the "Read more" separator button in your articles.

Try to follow these steps and let us know about the result, please.

Thank you ;)

P.S. The Joomla Forum moderators blocks my link into the solution, try to search in Google for "how to fix the read more links in joomla feeds". :)
https://www.web357.com/ - Useful Extensions for Joomla!

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 11118
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Oxford, UK

Re: Internal links not working in Joomla 3.4.4

Post by toivo » Fri Nov 20, 2015 12:01 pm

Nine months ago I wrote a useful article about how to fix the read more links, in Joomla RSS Feeds.
The OP did not say anything about RSS Feeds. Relative links should work all right, therefore something else is wrong. More information and at least a URL would be needed.
Toivo Talikka, Global Moderator
troubleshooting smtp and other articles http://talikka.com/joomla

premteem
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Mon Nov 02, 2015 2:12 pm

Re: Internal links not working in Joomla 3.4.4

Post by premteem » Fri Nov 20, 2015 12:33 pm

Thank you for your responses. I've tried all of them but none of them seems to be the solution. Here is the link to my website. On the homepage you can click the 'rad more' button for one of the news & events article and it will be shown at the bottom of the homepage.

User avatar
brian
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 11726
Joined: Fri Aug 12, 2005 7:19 am
Location: Leeds, UK
Contact:

Re: Internal links not working in Joomla 3.4.4

Post by brian » Fri Nov 20, 2015 1:04 pm

That is the expected behaviour - it is nothing to do with the version of Joomla

Let me try and explain.

In Joomla a page is defined by the menu link. That menu link tells joomla what component to load AND what modules to load (and even what template to load) [Note if you turn off SEF urls in the global configuration you can see this more easily as the url will end with itemid=xx where xx is the menu item id]

You have a page (the home page in this case) that has a module published on it to display the News and Events content - in your case it is the Newsflash module. When you click on the readmore then Joomla loads the full content of the article on that page - so you get all the modules assigned to that page. IF you dont have a menu item created that will display that content then joomla uses the referring menu item to determine what modules etc to display. If you have a menu item configured to display the content you are linking to then joomla will use that itemid and you can configure that menu link not to display those modules.

The correct way to do this is

Dont use the newsflash module to display those articles and instead use the menu type of Category-blog. This will achieve the same display and when you click on the readmore you will not see the summary of all the other articles. This is the more normal and recommended way
"Exploited yesterday... Hacked tomorrow"
Blog http://brian.teeman.net/
Joomla Hidden Secrets http://hiddenjoomlasecrets.com/

marekj
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon Jun 23, 2008 3:19 am

Re: Internal links not working in Joomla 3.4.4

Post by marekj » Wed Feb 10, 2016 7:43 pm

This Joomla behavior is very strange and can be eliminated and hopefully someone will finally fix that in Joomla core.

For one reason or another, when creating internal links to pages that have not associated menu items, Joomla adds at the end of the link "item=101" which is the default Home page menu item, making the page open on Home page

By removing just that part of the link, the page will open as it should and the browser URL will actually show where it belongs in site structure / categories.

Please guys, fix this permanently. There are many layouts where we hide the content component on the Home page altogether, thus making such articles not show up at all. There is the Advanced Module Manager module to deal with this problem. No one finds this behavior desirable and it seems like such an easy fix.


Locked

Return to “Joomla! 3.x Bug Reporting”