login problem to backend as administrator

Did you find a bug in Joomla! 3.x but aren't sure? This forum is the place to help figure out if the problem is a bug and how to report it. If you are an experienced Joomla! user and are certain that you have found a bug please use the Bug Tracker to submit your issue.
This forum is for discussion about bugs and to get help with reporting them to the Bug Tracker: https://issues.joomla.org

Moderator: ooffick

Forum rules
Please use the official Bug Tracker to report a bug: https://issues.joomla.org
Locked
stewal
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sun Dec 13, 2015 9:24 pm

login problem to backend as administrator

Post by stewal » Sun Dec 13, 2015 9:36 pm

since a few days it is not possible to log in to the backend of joomla 3.4.5 any more. When I try to log in at the homepage/administrator site with username and password the mask disappears shortly but appears again (empty), but nothing else happens. The password should be correct and there are no error messages shown at all. Just the login doesn't work any more. The same happens for other users and other administrators.
Can anybody help me with this?

itoctopus
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4026
Joined: Mon Nov 25, 2013 4:35 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: login problem to backend as administrator

Post by itoctopus » Sun Dec 13, 2015 11:54 pm

There are many, many reasons for this problem, including an incorrect log/tmp path in the configuration.php file, disabled ACL extensions, corrupt ACL tables, hacked website, etc...

It's really hard to tell what the issue is without having more context.
http://www.itoctopus.com - Joomla consulting at its finest
https://twitter.com/itoctopus - Follow us on Twitter

harperlala
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 512
Joined: Mon Aug 24, 2015 5:55 pm

Re: login problem to backend as administrator

Post by harperlala » Mon Dec 14, 2015 5:28 am

you can set error_reporting to maximum in configuration.php file.

stewal
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sun Dec 13, 2015 9:24 pm

Re: login problem to backend as administrator

Post by stewal » Mon Dec 14, 2015 6:09 am

I've set the error reporting in the configurator.php file from default to: public $error_reporting = 'E_ALL';

but when I look into the logs/error.php file the last entry is from two months ago, that's strange (is there another error log file somewhere?)

stewal
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sun Dec 13, 2015 9:24 pm

Re: login problem to backend as administrator

Post by stewal » Tue Dec 15, 2015 9:01 pm

I think the database is attacked by a foreign computer. There is a continuous query running. I've already sent a message to my provider. Is there a possibility to restart the sql database via the phpMyAdmin interface or a command to stop the query from outside? If I try to kill the running thread it just changes the id number and can't be killed... Any idea what to do ...besides deleting the database


Locked

Return to “Joomla! 3.x Bug Reporting”