Moduł na własnej stronie

Moderator: Radek Suski

Locked
Matrixek
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Wed Nov 11, 2009 1:48 pm

Moduł na własnej stronie

Post by Matrixek » Wed Nov 11, 2009 1:56 pm

Witam

Szukam rozwiązania jak przerobić na własnej stronie z modułem ?
Moduł którego mam i jest w Joomli o nazwie seyret i wszystko działa jak trzeba.

Teraz chcę aby działał moduł na osobnej stronie z dala od joomli na tej samej serwerze,
np. moduł z joomli na forum phpBB.
czy jest szansa na przerobienie tego ?

Nie chodzi o pomost.

spootnick
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Wed Oct 28, 2009 4:29 pm

Re: Moduł na własnej stronie

Post by spootnick » Thu Nov 12, 2009 2:55 pm

znajdź najpierw sobie plik php modułu ({joomlaroot}/modules/mod_{nazwa_modułu}) jeżeli nie ma tam nic, co odwołuje się do jdoc'ów albo czegoś w tym stylu to możesz spróbować po prostu uruchomić moduł poprzez wywołanie go z paska adresu (choć nie wiem czy to zadziała)
jak dla mnie to tutaj trzeba tylko trochę logiki i minimalnej znajomości php

Pozdrawiam

Matrixek
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Wed Nov 11, 2009 1:48 pm

Re: Moduł na własnej stronie

Post by Matrixek » Thu Nov 12, 2009 8:46 pm

dokladnie to: /modules/mod_seyret_aio/mod_seyret_aio.php
nie ma takiego jdoc'a
ale jak wyciagne kody z tego pliku na inny plik to pokazuje direct access... usunalem, to dalej pokazuje direct access z funkcji w /includes/, oj za bardzo sie nie znam na joomli :/

pomyslalem o tym inaczej:
- obojetnie jaka nazwa np. index_modul.php w root glownym, w tym ma byc kody tak jak w index.php, ale ma wyswietlac drugi styl, wtedy w drugim stylu w index.php zostawie sam jdoc.

<jdoc:include type="modules" name="breadcrumb" />
moze byc name="left".

Tylko ze nie wiem jak przerobic tak zeby wyswietlalo index_modul.php dla drugiego stylu ?


Locked

Return to “Komponenty, moduły, wtyczki”