[rozwiązany] mod_adsense_pl - jak go wyśrodkować?

Moderator: Radek Suski

Locked
User avatar
Myszoor
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 120
Joined: Mon Sep 12, 2005 4:13 pm
Location: Wołów
Contact:

[rozwiązany] mod_adsense_pl - jak go wyśrodkować?

Post by Myszoor » Sat Sep 17, 2005 5:17 pm

Witam

Jak wyśrodkować box (skyscrapter) w środku pola na moduł?
Konkretnie to mam ten problem w templatce "rhuk_planetfall" - po zainstalowaniu wyświetla się w lewym górnym rogu :(

Do wyrównania "górnego" nie mam nic, ale to wyrównanie do lewej jest optycznie paskudne :(

Gdzie i czego mam szukać? (domyślam się, że w kodzie modułu - ale proszę o coś bliższego)
Last edited by Myszoor on Mon Sep 19, 2005 4:16 pm, edited 1 time in total.
Only exact URLs allowed in signature. Please read Forum Rules: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=8&t=65

stone
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 170
Joined: Fri Aug 19, 2005 8:22 am

Re: mod_adsense_pl

Post by stone » Mon Sep 19, 2005 6:24 am

Daj link do strony

User avatar
Myszoor
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 120
Joined: Mon Sep 12, 2005 4:13 pm
Location: Wołów
Contact:

Re: mod_adsense_pl

Post by Myszoor » Mon Sep 19, 2005 6:38 am

stone wrote: Daj link do strony
http://www.welniaczki.nazwa.pl/RAWpository_com
Only exact URLs allowed in signature. Please read Forum Rules: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=8&t=65

stone
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 170
Joined: Fri Aug 19, 2005 8:22 am

Re: mod_adsense_pl

Post by stone » Mon Sep 19, 2005 6:49 am

Myslem ze link mi cos rozjasnie, niestety niec sie takiego nie stalo :)

Mogłbys troszke jasniej wyjasnic, o jaki box Ci chodzi i gdzie on jest na stronie?

User avatar
nexus246
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 38
Joined: Fri Aug 19, 2005 7:35 am

Re: mod_adsense_pl

Post by nexus246 » Mon Sep 19, 2005 7:24 am

Chodzi ci o baner z googłi w momencie gdy wysokość modułu jest większa sporo od banera?
Spróbuj wrzucić style="vertical-align:middle;"

User avatar
Myszoor
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 120
Joined: Mon Sep 12, 2005 4:13 pm
Location: Wołów
Contact:

Re: mod_adsense_pl

Post by Myszoor » Mon Sep 19, 2005 7:30 am

nexus246 wrote: Chodzi ci o baner z googłi w momencie gdy wysokość modułu jest większa sporo od banera?
Spróbuj wrzucić style="vertical-align:middle;"
raczej szerokość modułu :D czyli to będzie: style="horizontal-align:middle;" - ale gdzie? php, xml modułu php, css templatki?
Last edited by Myszoor on Mon Sep 19, 2005 8:12 am, edited 1 time in total.
Only exact URLs allowed in signature. Please read Forum Rules: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=8&t=65

stone
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 170
Joined: Fri Aug 19, 2005 8:22 am

Re: mod_adsense_pl

Post by stone » Mon Sep 19, 2005 9:16 am

moze jeszcze tak :)

wejdz w edycje modulu i dodaj na początku i na końcu.
nie jestem do konca przekonany czy zadziala bo moze sie to grysc z klasa celgo moduletable.


Jezeli nie zadziala to ustaw jakis suffix dla klasy css we wslasciwosciach tego modułu, np _google

i skopiuj w pliku css klase moduletable na moduletable_google i zmien w niej albo dodaj align na center.

User avatar
Myszoor
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 120
Joined: Mon Sep 12, 2005 4:13 pm
Location: Wołów
Contact:

Re: mod_adsense_pl

Post by Myszoor » Mon Sep 19, 2005 9:52 am

[quote=∓quot;stone "\]wejdz w edycje modulu i dodaj na początku i na końcu.
nie jestem do konca przekonany czy zadziala bo moze sie to grysc z klasa celgo moduletable.[/quote]sorry za naiwność pytania, ale gdzie mam to zrobić? gdzieś z poziomu Joomli czy na ftpie i w jakim pliku? bo o ile na przykład magę modyfikować templatkę z poziomu Joomli (css i php) to dla modułów tego fjuczera nie widzę ...

[quote=∓quot;stone "\]
Jezeli nie zadziala to ustaw jakis suffix dla klasy css we wslasciwosciach tego modułu, np _google i skopiuj w pliku css klase moduletable na moduletable_google i zmien w niej albo dodaj align na center.[/quote] czary mary, hokus pokus :)
Only exact URLs allowed in signature. Please read Forum Rules: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=8&t=65

stone
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 170
Joined: Fri Aug 19, 2005 8:22 am

Re: mod_adsense_pl

Post by stone » Mon Sep 19, 2005 10:00 am

no dobra zostamy czary na boku ;)

odnośnie pierwszej części, to zależy: jeżeli jest to moduł który utworzyłeś sam w panelu admiana to wtedy to musisz tam zrobic, natomiast jeżeli jest to moduł który instalowałeś tu musisz edytować jego plik php

User avatar
Myszoor
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 120
Joined: Mon Sep 12, 2005 4:13 pm
Location: Wołów
Contact:

Re: mod_adsense_pl

Post by Myszoor » Mon Sep 19, 2005 10:14 am

stone wrote: no dobra zostamy czary na boku ;)

odnośnie pierwszej części, to zależy: jeżeli jest to moduł który utworzyłeś sam w panelu admiana to wtedy to musisz tam zrobic, natomiast jeżeli jest to moduł który instalowałeś tu musisz edytować jego plik php
[/b]
defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );

.........


?>

nie działa

[/b]

.........


?>

też = "Parse error: parse error, unexpected '<' in /........../modules/mod_AdSense.php on line 4"

albo nie w tym miejscu wstawiam albo tak jak pisałeś nie da się :(
Only exact URLs allowed in signature. Please read Forum Rules: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=8&t=65

stone
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 170
Joined: Fri Aug 19, 2005 8:22 am

Re: mod_adsense_pl

Post by stone » Mon Sep 19, 2005 10:22 am

hmm, nie tak

mozesz sprobowac tak
zmien te liniki co dodales na

echo "";

i

echo ""

tylko to powinno byc w tym miejscu w kodzie miejscu gdzie kod odpowiedzialny za wyswietlanie wyników, ale tak jak wpisales to moze zadzialac.

tak wiec zmien na to co podalem powyzej, jak nie zadziala sprobuj wstawic to w miejscu gdzie jest kod bezposrednio odopwiedzialny za wyswietlanie.

aha  jak juz to wstaw po linice defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );

User avatar
Myszoor
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 120
Joined: Mon Sep 12, 2005 4:13 pm
Location: Wołów
Contact:

Re: mod_adsense_pl

Post by Myszoor » Mon Sep 19, 2005 1:24 pm

[quote=&mp;quot;stone"\]
hmm, nie tak

mozesz sprobowac tak - zmien te liniki co dodales na

echo "";

i

echo ""

tylko to powinno byc w tym miejscu w kodzie miejscu gdzie kod odpowiedzialny za wyswietlanie wyników, ale tak jak wpisales to moze zadzialac.[/quote]
:D

";[/b]
defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );

echo "\r\n"
.......
. "\r\n";
echo ""
?>

= to je ono ;)

Dziękuję

[quote=&mp;quot;stone"\]tak wiec zmien na to co podalem powyzej, jak nie zadziala sprobuj wstawic to w miejscu gdzie jest kod bezposrednio odopwiedzialny za wyswietlanie.

aha  jak juz to wstaw po linice defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );
[/quote]
działało i tu i tam :) no to jeszcze obniżyć to to jakieś 10 piksli w dół i będzie cacy - czy masz może jakąś sugestię ?? :D
Only exact URLs allowed in signature. Please read Forum Rules: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=8&t=65

stone
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 170
Joined: Fri Aug 19, 2005 8:22 am

Re: mod_adsense_pl - jak go wyśrodkować?

Post by stone » Mon Sep 19, 2005 1:35 pm

wpisz po  

mozesz wpisac ich wiecej w zaleznosci jak bardzo bedziesz chcial obnizyc :)

User avatar
Myszoor
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 120
Joined: Mon Sep 12, 2005 4:13 pm
Location: Wołów
Contact:

Re: mod_adsense_pl - jak go wyśrodkować?

Post by Myszoor » Mon Sep 19, 2005 4:15 pm

stone wrote: wpisz po  

mozesz wpisac ich wiecej w zaleznosci jak bardzo bedziesz chcial obnizyc :)
raz mi wystarczyło :)

Dziękuję
Only exact URLs allowed in signature. Please read Forum Rules: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=8&t=65

User avatar
nexus246
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 38
Joined: Fri Aug 19, 2005 7:35 am

Re: [rozwiązany] mod_adsense_pl - jak go wyśrodkować?

Post by nexus246 » Tue Sep 20, 2005 7:45 am

i troche OT,
jest vertical-align:middle dlo pionu ale dla poziomu jest text-align:center


Locked

Return to “Komponenty, moduły, wtyczki”