Page 1 of 1

[rozwiązany] mod_adsense_pl - jak go wyśrodkować?

Posted: Sat Sep 17, 2005 5:17 pm
by Myszoor
Witam

Jak wyśrodkować box (skyscrapter) w środku pola na moduł?
Konkretnie to mam ten problem w templatce "rhuk_planetfall" - po zainstalowaniu wyświetla się w lewym górnym rogu :(

Do wyrównania "górnego" nie mam nic, ale to wyrównanie do lewej jest optycznie paskudne :(

Gdzie i czego mam szukać? (domyślam się, że w kodzie modułu - ale proszę o coś bliższego)

Re: mod_adsense_pl

Posted: Mon Sep 19, 2005 6:24 am
by stone
Daj link do strony

Re: mod_adsense_pl

Posted: Mon Sep 19, 2005 6:38 am
by Myszoor
stone wrote: Daj link do strony
http://www.welniaczki.nazwa.pl/RAWpository_com

Re: mod_adsense_pl

Posted: Mon Sep 19, 2005 6:49 am
by stone
Myslem ze link mi cos rozjasnie, niestety niec sie takiego nie stalo :)

Mogłbys troszke jasniej wyjasnic, o jaki box Ci chodzi i gdzie on jest na stronie?

Re: mod_adsense_pl

Posted: Mon Sep 19, 2005 7:24 am
by nexus246
Chodzi ci o baner z googłi w momencie gdy wysokość modułu jest większa sporo od banera?
Spróbuj wrzucić style="vertical-align:middle;"

Re: mod_adsense_pl

Posted: Mon Sep 19, 2005 7:30 am
by Myszoor
nexus246 wrote: Chodzi ci o baner z googłi w momencie gdy wysokość modułu jest większa sporo od banera?
Spróbuj wrzucić style="vertical-align:middle;"
raczej szerokość modułu :D czyli to będzie: style="horizontal-align:middle;" - ale gdzie? php, xml modułu php, css templatki?

Re: mod_adsense_pl

Posted: Mon Sep 19, 2005 9:16 am
by stone
moze jeszcze tak :)

wejdz w edycje modulu i dodaj na początku i na końcu.
nie jestem do konca przekonany czy zadziala bo moze sie to grysc z klasa celgo moduletable.


Jezeli nie zadziala to ustaw jakis suffix dla klasy css we wslasciwosciach tego modułu, np _google

i skopiuj w pliku css klase moduletable na moduletable_google i zmien w niej albo dodaj align na center.

Re: mod_adsense_pl

Posted: Mon Sep 19, 2005 9:52 am
by Myszoor
[quote=∓quot;stone "\]wejdz w edycje modulu i dodaj na początku i na końcu.
nie jestem do konca przekonany czy zadziala bo moze sie to grysc z klasa celgo moduletable.[/quote]sorry za naiwność pytania, ale gdzie mam to zrobić? gdzieś z poziomu Joomli czy na ftpie i w jakim pliku? bo o ile na przykład magę modyfikować templatkę z poziomu Joomli (css i php) to dla modułów tego fjuczera nie widzę ...

[quote=∓quot;stone "\]
Jezeli nie zadziala to ustaw jakis suffix dla klasy css we wslasciwosciach tego modułu, np _google i skopiuj w pliku css klase moduletable na moduletable_google i zmien w niej albo dodaj align na center.[/quote] czary mary, hokus pokus :)

Re: mod_adsense_pl

Posted: Mon Sep 19, 2005 10:00 am
by stone
no dobra zostamy czary na boku ;)

odnośnie pierwszej części, to zależy: jeżeli jest to moduł który utworzyłeś sam w panelu admiana to wtedy to musisz tam zrobic, natomiast jeżeli jest to moduł który instalowałeś tu musisz edytować jego plik php

Re: mod_adsense_pl

Posted: Mon Sep 19, 2005 10:14 am
by Myszoor
stone wrote: no dobra zostamy czary na boku ;)

odnośnie pierwszej części, to zależy: jeżeli jest to moduł który utworzyłeś sam w panelu admiana to wtedy to musisz tam zrobic, natomiast jeżeli jest to moduł który instalowałeś tu musisz edytować jego plik php
[/b]
defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );

.........


?>

nie działa

[/b]

.........


?>

też = "Parse error: parse error, unexpected '<' in /........../modules/mod_AdSense.php on line 4"

albo nie w tym miejscu wstawiam albo tak jak pisałeś nie da się :(

Re: mod_adsense_pl

Posted: Mon Sep 19, 2005 10:22 am
by stone
hmm, nie tak

mozesz sprobowac tak
zmien te liniki co dodales na

echo "";

i

echo ""

tylko to powinno byc w tym miejscu w kodzie miejscu gdzie kod odpowiedzialny za wyswietlanie wyników, ale tak jak wpisales to moze zadzialac.

tak wiec zmien na to co podalem powyzej, jak nie zadziala sprobuj wstawic to w miejscu gdzie jest kod bezposrednio odopwiedzialny za wyswietlanie.

aha  jak juz to wstaw po linice defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );

Re: mod_adsense_pl

Posted: Mon Sep 19, 2005 1:24 pm
by Myszoor
[quote=&mp;quot;stone"\]
hmm, nie tak

mozesz sprobowac tak - zmien te liniki co dodales na

echo "";

i

echo ""

tylko to powinno byc w tym miejscu w kodzie miejscu gdzie kod odpowiedzialny za wyswietlanie wyników, ale tak jak wpisales to moze zadzialac.[/quote]
:D

";[/b]
defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );

echo "\r\n"
.......
. "\r\n";
echo ""
?>

= to je ono ;)

Dziękuję

[quote=&mp;quot;stone"\]tak wiec zmien na to co podalem powyzej, jak nie zadziala sprobuj wstawic to w miejscu gdzie jest kod bezposrednio odopwiedzialny za wyswietlanie.

aha  jak juz to wstaw po linice defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );
[/quote]
działało i tu i tam :) no to jeszcze obniżyć to to jakieś 10 piksli w dół i będzie cacy - czy masz może jakąś sugestię ?? :D

Re: mod_adsense_pl - jak go wyśrodkować?

Posted: Mon Sep 19, 2005 1:35 pm
by stone
wpisz po  

mozesz wpisac ich wiecej w zaleznosci jak bardzo bedziesz chcial obnizyc :)

Re: mod_adsense_pl - jak go wyśrodkować?

Posted: Mon Sep 19, 2005 4:15 pm
by Myszoor
stone wrote: wpisz po  

mozesz wpisac ich wiecej w zaleznosci jak bardzo bedziesz chcial obnizyc :)
raz mi wystarczyło :)

Dziękuję

Re: [rozwiązany] mod_adsense_pl - jak go wyśrodkować?

Posted: Tue Sep 20, 2005 7:45 am
by nexus246
i troche OT,
jest vertical-align:middle dlo pionu ale dla poziomu jest text-align:center