Akocomment - błąd po upgrade Mambo->Joomla

Moderator: Radek Suski

Locked
arti
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 37
Joined: Fri Sep 23, 2005 10:45 pm

Akocomment - błąd po upgrade Mambo->Joomla

Post by arti » Fri Sep 23, 2005 10:50 pm

Witam,

Wykonałem dzis upgrade strony z Mambo do Joomla i wszystko jak na razie chodzi łądnie i bez problemu. Porblem pojawił sie przy systemie komentowania newsów. Mianowicie podczas edytowania ustaiweń do Akocoemment i po ich zapisaniu wsyztkie ustawienia giną (zerują się - a komunikat mam że ustaiwenia zostały zapisane). Druga sprawa to to, że gdy użytkownik komentuje artykuł to otrzymuje info iż komentarz został dodany, po czym jest skierowny na stornę z treścią "Nie masz uprawnień, aby zobaczyć tę część witryny." (link w przeglądarce wygląda następująco index.php?option=com_content&task=view&id=&Itemid=). Administrator dostej powiadomienie o tym, iż zostal dodany komentarz ale w treści maila nie ma ani nicku, ani tekstu nic. Do bazy trafiają puste wpisy w kolumnach name, title i comment.

Spotkaliście się z takim przypadkiem?? Proszę o pomoc.
Last edited by arti on Fri Sep 23, 2005 10:52 pm, edited 1 time in total.

arti
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 37
Joined: Fri Sep 23, 2005 10:45 pm

Re: Akocomment - błąd po upgrade Mambo->Joomla

Post by arti » Sun Sep 25, 2005 5:33 pm

Natomiast przy komponencie MosCom po wysłaniu komentarzy otzrymuję komunikat iż należy wypełnić wszystkie pola mimo iż są wypełniony. Jak widać w tej chiwli pozostałem bez systemu komentarzy. Czy ktoś też ma taki problem?

arti
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 37
Joined: Fri Sep 23, 2005 10:45 pm

Re: Akocomment - błąd po upgrade Mambo->Joomla

Post by arti » Wed Sep 28, 2005 5:12 pm

Problem rozwiązany. po ugpradzie użyłem pliku globals-off.php (ponieważ mam wyłączoną tę opcję w php.ini). Po użyciu globals-on.php wszystko wróciło do normy i działa jak ta lala !!!


Locked

Return to “Komponenty, moduły, wtyczki”