Page 1 of 1

"hardcore" migrering fra 2.5.x til 3.x

Posted: Thu Aug 21, 2014 8:11 pm
by bbeitnes
Jeg har en 2.5.x-side der det er litt for mange feil, og jeg skulle gjerne hatt den over på 3.x
Siden jeg har en del feil (og oppdateringer av selv enkle komponenter begynner nå å gå skikkelig på ratata) ønsker jeg å installere en ny versjon, men jeg ønsker fortsatt å ta med meg innholdet (det er komponentene som kødder det til for meg).

Jeg finner bare masse verktøy som skal gjøre jobben for meg, men jeg finner ikke noen som er virkelig gode. Og jeg begynner sant å si å bli lei av å betale penger for verktøy som ikke gjør jobben.

Finnes det noen gode artikler som forteller meg hvordan jeg kan få migrert kategorier, menyer, artikler (vel - de har jeg faktisk fått over, men uthevede artikler kommer ikke på forsiden enda), moduler, bannere etc. over?

Re: "hardcore" migrering fra 2.5.x til 3.x

Posted: Thu Aug 21, 2014 8:40 pm
by Per Yngve Berg
Du kan bruke J2XML. Den flytter artikler og brukere, men du må lage menyene på nytt.

Re: "hardcore" migrering fra 2.5.x til 3.x

Posted: Fri Aug 22, 2014 5:46 am
by rued
Per Yngve Berg wrote:Du kan bruke J2XML. Den flytter artikler og brukere, men du må lage menyene på nytt.
Enig, J2XML er nok det beste alternativet. At menyene må lages på nytt er neppe en bakdel, er nok best å få ryddet skikkelig opp der også - ut fra den beskrivelsen som gis av siden.

Men uansett vei som brukes lønner det seg nok å kjøre diagnoseverktøy i ACL Manager, som muligens også kan rette opp i den del av problemene på eksisterende side. Kan uansett lønne seg å kjøre den der først, for å redusere antal feil, og potensielle følgefeil i overført data.

Komponenter som kødder det til kan jo ellers med fordel bare avinstalleres/fjernes, evt. oppdateres.

Re: "hardcore" migrering fra 2.5.x til 3.x

Posted: Fri Aug 22, 2014 6:56 am
by bbeitnes
Takk for innspill. Jeg har lastet ned J2XML, bare ikke helt satt meg inn i hvordan det fungerer enda, men da graver jeg litt der :)
Takk for tilbakemelding.

Re: "hardcore" migrering fra 2.5.x til 3.x

Posted: Sat Aug 23, 2014 1:06 pm
by bbeitnes
Dette fungerte fint, men jeg har en ny utfordring - jeg bruker komponenten "Attachments". Det virker ikke som det er helt trivielt å overføre disse (metoden som fungerte fra 1.5 til 2.5 fungerer bare sånn måtelig).

Har dere noen tips der også? :-)

Re: "hardcore" migrering fra 2.5.x til 3.x

Posted: Fri Aug 29, 2014 5:21 am
by bbeitnes
Fikk rettet opp dette - J2XML endrer ID på både artikler og forfattere som standard. Etter at jeg fikk endret på dette fungerte det.